Home Nunta Organizare nunta Scrisoarea emotionanta a unui tata catre fiica lui, in ziua nuntii

Scrisoarea emotionanta a unui tata catre fiica lui, in ziua nuntii

Scrisoarea emotionanta a unui tata catre fiica lui, in ziua nuntii
Ioana Marinescu
Miercuri, 16.03.2022
Momentul in care o femeie devine mireasa este cu totul special pentru tatal ei. Asta confirma si Paul Daugherty, care i-a oferit cea mai emotionanta scrisoare fiicei sale, chiar in ziua nuntii.

Paul este scriitor, lucreaza ca editorialist, dar a publicat si o carte de memorii: "O viata necomplicata", in care povesteste cum a fost viata de parinte pentru Jillian, o fata cu sindromul Down. Epilogul romanului sau este, de fapt, scrisoarea pentru tanara mireasa.

Jillian s-a casatorit la varsta de 25 de ani cu iubitul ei din liceu, iar Paul a vrut sa surprinda momentul inaceasta scrisoare .

"Este dupa-amiaza nuntii tale. In doua ore, vei face plimbarea vietii tale, dar momentul este memorabil prin tot ce ai realizat pana sa ajungi aici. Nu stiu ce sanse are o femeie cu sindrom Down sa se casatoreasca cu iubirea vietii ei. Stiu doar ca tu ai batut soarta. Ce nu am putut a fost sa facem alti copii ca tine. Sa te accept, sa ma imprietenesc cu tine, sa stau cu tine in locurile vitale de pe scena sociala. Ne gandeam: ce este viata unui copil, daca nu este plina de nopti dormite la prieteni, petreceri aniversare si intalniri la balul de absolvire?

Mi-am facut griji pentru tine atunci. Am plans in toiul noptii, cand aveai 12 ani si ai urcat la mine si mi-ai spus: nu am prieteni.

Toti ne dorim aceleasi lucruri pentru prietenii nostri. Sanatatea, fericirea si capacitatea de a se conecta cu lumea si de a se bucura de ea nu sunt doar pentru copiii obisnuiti. Obtinerea lor este dreptul oricarui copil. Mi-am facut griji pentru calea ta, Jillian.

Nu trebuia. Ai un talent innascut, cand vine vorba de socializat. Te-au poreclit 'Primarul' in scoala primara, datorita capacitatii tale de a te conecta cu toata lumea. Ai dansat in echipa de juniori din liceu. Ai petrecut patru ani la cursuri de facultate si i-ai influentat pe toti pe care i-ai cunoscut.

Mai tii minte toate lucrurile despre care au spus ca nu le vei face, Jills? Ca nu ai sa mergi pe o bicicleta cu doua roti sau ca nu vei face niciun sport? Ca nu vei merge la facultate. Ca sigur nu te vei casatori. Acum uita-te la tine...

Acum esti sus, faci ultimele pregatiri cu mama ta si domnisoarele de onoare. Parul tau este prins perfect deasupra gatului tau delicat. Rochia ta cu bijuterii - 'poleiala mea', cum ai numit-o tu, atrage fiecare stralucire a soarelui in dupa-amiaza asta tarzie. Machiajul tau, acel ruj rosu, cumva accentueaza frumusetea care a crescut din ziua in care te-ai nascut. Zambetul tau infloreste si este vesnic.

Sunt afara, chiar sub fereastra ta, ma uit in sus. Traim pentru aceste momente, cand sperantele si visurile se intersecteaza pentru o secunda dulce in timp. Binecuvantarea este posibila. Stiu asta acum, sub aceasta fereastra.

Ti-as spune sa ii dai logodnicului tau, Ryan, toata inima, dar stiu ca asta nu inseamna decat sa pun accentul pe ceva evident. Ti-as spune sa fii buna cu el, sa fii calda. Dar faci deja asta, cu toata lumea pe care cunosti. Mi-as dori pentru tine o viata de prietenie si respect reciproc, dar voi sunteti deja impreuna de mai bine de 10 ani, iar respectul si prietenia sunt deja acolo. Acum, tu si Ryan porniti intr-o plimbare diferita impreuna. Este o noua provocare, dar nu este pentru voi mai descurajanta decat este pentru altii. Tinand cont de cine sunteti, s-ar putea sa nu fie, totusi. Fericirea va vine usor. La fel cum va este usor sa ii faceti pe altii fericiti.
Munca de pregatire a fost facuta, usa deschisa. Fetita mea, toata in alb, traindu-si inca un vis. Stau vrajit in acest moment. 'Esti frumoasa' este tot ce pot sa spun. Jillian imi multumesc. 'Mereu voi fi fetita ta', spune apoi. 'Da, vei fi', reusesc sa raspund. Trebuie sa pornim, avem de facut o plimbare."

Newsletter