Home Mireasa Tehnici care te vor ajuta sa nu plângi în ziua nunții

Tehnici care te vor ajuta sa nu plângi în ziua nunții

Tehnici care te vor ajuta sa nu plângi în ziua nunții
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 08.02.2024

În ziua nunții tale, este imposibil să nu fii copleșită de emoții. Pentru a nu-ți strica machiajul și buna dispoziție, ia în calcul următoarele sfaturi, astfel încât să verși cât mai puține lacrimi îmbrăcată în rochie de mireasă.

Ziua în care îți vei uni destinele cu alesul inimii tale este extrem de emoționantă atât pentru tine, pentru mire, pentru părinții voștri, pentru nași, cât și pentru restul invitaților. Însă tu, în calitate de mireasă, vei fi cea mai emoționată, vei fi în centrul atenției, iar invitații nu trebuie să observe un machiaj stricat din cauza lacrimilor de bucurie de pe chipul tău. Este o reacție absolut normală să plângi la o nuntă, mai ales la nunta ta, dar înainte ca emoțiile să te copleșească, este foarte bine să înveți câteva tehnici prin care să te abții de la a-ți revărsa tumultul sufletesc în fața tuturor oamenilor mai mult sau mai puțin cunoscuți.

Fie că plângi de fericire pentru momentele unice pe care le trăiești, de îngrijorare pentru unele chestiuni nerezolvate pe ultimul moment, de emoție mai ales atunci când auzi „Ia-ți mireasă ziua bună” sau pur și simplu nu-ți poți stăpâni lacrimile, aceste tehnici te vor ajuta să îți păstrezi machiajul impecabil și demnitatea intactă până la finalul serii. O mireasă care se controlează în aceste momente atât de emoționante este o viitoare soție de succes care va pune umărul alături de soțul ei la toate greutățile pe care le întâmpină, fără a plânge inutil.

1. Alege colaboratorii potriviți

În calitate de viitoare mireasă trebuie să iei în calcul colaborarea cu cel mai bun makeup artist din zonă care să îți creeze un machiaj frumos, dar și rezistent la apă. Vei transpira, vei vărsa o lacrimă, iar acest lucru nu trebuie să se vadă pe machiajul tău. De asemenea, cu cât vei avea lângă tine oameni serioși (fie că vorbim de fotograf, de livratori, de ospătari, de coafeză, de bucătar, cofetar, sau alți profesioniști), cu atât vei vărsa mai puține lacrimi. Iar aici facem referire la lacrimile de mânie, de furie, care apar inevitabil atunci când lucrurile nu merg așa cum au fost planificate.

2. Roagă fotograful să vă facă o ședință foto înainte de ceremonia religioasă

mireasa mire

Înainte de ceremonia religioasă, de obicei, emoțiile sunt foarte Intense. Atât mirele cât și mireasa se simt emoționați, dar câteva minute de liniște înainte de a păși în fața altarului sunt benefice pentru amândoi. Retrageți-vă într-un colț liniștit unde să nu dea buzna peste voi niciun invitat, discutați cu calm despre toate detaliile nunții, despre sentimentele voastre și despre visurile pe care le aveți pentru viitor și rugați fotograful să surprindă aceste momente minunate.

3. Conturați un program al nunții pe care să încercați să îl respectați

Desigur că apar foarte multe lucruri pe parcurs în cadrul unei organizării unei nunți. Dar este bine să aveți totuși un program bine stabilit dinainte, fiindcă deja cunoașteți ora la care trebuie să ajungeți la biserică, la Starea Civilă, ora la care urmează să faceți fotografiile, dar și ora la care încep să ajungă invitații la restaurant. Astfel, puteți să vă conturați un orar ca la școală pe care să îl respectați. Astfel vei fi sigură că nu întârzii în nicio situație, că invitații nu te vor aștepta și că nu va fi nevoie să verși câteva lacrimi doar pentru o chestiune minoră, o diferență de câteva minute în program.

4. Organizează o petrecere dinaintea nunții sau o repetiție

mire mireasa altar

Pentru a mai diminua din emoțiile din ziua nunții, dacă deja au ajuns invitații în localitate, puteți organiza o mică petrecere înainte de a păși în fața altarului, în care să vă întâmpinați invitații pe care ați ales să îi chemați să vă fie alături în ziua cea mare. Nu va mai fi nevoie să verși nicio lacrimă atunci când îți vei revedea mătușa demult plecată din țară, verișoara cu care nu te-ai mai întâlnit de câțiva ani sau chiar bunica ce te-a crescut alături de tine.

5. Mănâncă și hidratează-te bine în ziua nunții

Chiar dacă ești foarte ocupată cu machiajul, coafura, întâmpinarea invitaților, pozele, ceremonia în sine și petrecerea, nu uita să mănânci în ziua nunții. Altfel îți va scădea glicemia, îți vor scădea puterile și nu vei putea face față tuturor provocărilor, emoțiilor și bucuriilor marelui eveniment. Dacă nu mănânci și nici nu te hidratezi bine de teamă că ți se va strica machiajul sau îți va rămâne o fărâmă de mâncare între dinți și se va vedea în poze, atunci vu siguranță vei fi o mireasă nervoasă, agitată ,care va plânge din orice… Nu aștepta aperitivul sau felul doi la restaurant pentru a mânca, ci asigură-te că ai măcar un baton proteic, o gustare sănătoasă, un fruct la îndemână ori de câte ori simți nevoia să ciugulești ceva.

6. Asigură-te că ai muzică bună la nuntă

mire mireasa danseaza

Tonul face muzica, iar muzica dă tuturor o stare de dispoziție foarte bună. Asigură-te că invitații tăi ies la dans ori de câte ori sunt chemați sau apare o melodie săltăreață în repertoriul trupei sau DJ-ului pe care i-ai angajat pentru nunta ta. Muzica trebuie să fie veselă, astfel încât să nu stârnească emoții nelalocul lor atât mirilor, cât și invitaților.

7. Limitează consumul de alcool

mire mireasa plange

Consumul de alcool în ziua nunții este un subiect controversat. Desigur că trebuie să ciocnești cu toți nuntașii, dar nu trebuie să bei de fiecare dată când faci acest lucru. Desigur că trebuie să te simți bine și să sărbătorești pentru că este ziua cea mare, dar asta nu înseamnă că trebuie să bei pahar după pahar, fiindcă în caz contrar vei avea o stare euforică la început, urmată de multe plânsete și lacrimi care nu vor da bine în fața invitaților.

Dacă vei ține cont de toate aceste strategii în ziua nunții tale, atunci cu siguranță vei vărsa mai puține lacrimi, îți vei păstra machiajul intact și vei fi o mireasă veselă și optimistă așa cum toate femeile ar trebui să fie!

Surse foto: pexels.com

Surse articol: unbridely.com

Newsletter