Home Cuplu Psihologia cuplului Tehnici de respiratie care te vor apropia de partener

Tehnici de respiratie care te vor apropia de partener

Tehnici de respiratie care te vor apropia de partener
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Luni, 12.02.2024

O metodă inedită de a scăpa de stresul și anxienatea de dinainte de nuntă și de a te apropia de jumătatea ta o reprezintă practicarea tehnicilor de respirație în cuplu. Te vei conecta profund la sentimentele jumătății tale și te vei simți mult mai relaxat/ă în urma acestor exerciții.

Urmarea unui program ce include exerciții fizice, precum și tehnici de respirație, îmbunătăște atât sănătatea fizică, dar și relația de cuplu. Există tehnici de respirație care te calmează, care îți îmbunătățesc starea de sănătate, care transportă oxigenul în întregul corp, dar și tehnici de respirație care te apropie de partener.

Dacă ai probleme de anxietate înainte de ziua în care îți vei uni destinele cu jumătatea ta, folosește aceste tehnici de respirație, pentru a vă apropia și pentru a scăpa de stresul care vă apasă. Obține acordul logodnicului pentru a pune în practică aceste metode de respirație și vei observa o îmbunătățire în relația voastră.

Beneficiile exercițiilor de respirație împreună cu partenerul

cuplu sala

Un studiu efectuat în anul 2018 arată că practicarea tehnicilor de respirație împreună cu partenerul îmbunătățește relația de cuplu. Dacă sunteți amândoi de acord cu astfel de practici și le adoptați împreună, veți observa progrese în ceea ce privește dezvoltarea compasiunii, a atenției unul față de celălalt, precum și progrese în viața intimă.

Respirația este doar o ușă pe care o deschidem înăuntrul nostru, care ne ajută să ne descoperim în profunzime, să ne eliberăm de emoțiile negative și de sentimentele care ne fac rău atât pe plan fizic, cât și emoțional. Înainte de nuntă, practică împreună cu viitorul tău soț tehnicile de respirație, pentru a vă exprima recunoștința pentru că ați venit unul în viața celuilalt la momentul oportun.

În plus, veți fi mai optimiști, mai încrezători, vă veți conecta mai profund și vă veți descoperi unul altuia nevoile. Respirând alături de partener veți căpăta mai multă încredere unul în celălalt și veți învăța să gândiți și să simțiți la unison. Două persoane care respiră și două inimi care bat în același timp reprezintă iubirea supremă.

Respirați stând spate în spate cu partenerul

cuplu yoga

Această tehnică de respirație este una din cele mai practicate în rândul cuplurilor. Așază-te cu picioarele încrucișate pe podea, spate în spate cu partenerul tău, cu mâinile pe genunchi sau pe coapse, pentru început. Respiră astfel încât să îți relaxezi umerii, eliberându-ți complet plămânii și expirând toată cantitatea de aer. Încearcă să simți mișcarea partenerului tău, care va respira în același timp și în același ritm cu tine.

Scapă de povara care îți apasă pe umeri în timpul respirației. Cu siguranță poți observa că această metodă de respirație este și o formă de comunicare, deoarece corpurile voastre se vor sincroniza, respirând la unison. Contactul direct cu partenerul, respirația sincron, atingerile pielii vă vor îmbunătăți cu siguranță relația de cuplu.

Alte tehnici de respirație împreună cu persoana iubită - atinge-i inima

cuplu respiratie

Puteți practica această tehnică de respirație împreună cu partenerul în timp ce stați în poziția șezut cu picioarele încrucișate, dar și în timp ce stați în picioare, cu degetele mâinilor încrucișate. Astfel vei simți fiecare mișcare a corpului partenerului, căldura lui, nu numai respirația.

Poți încerca și o răsucire delicată în timp ce stai în poziția șezut cu picioarele încrucișate. Răsuciți-vă amândoi în aceeași direcție și prindeți-vă mâinile opuse unul celuilalt. Practicați timp de câteva zeci de minute pe zi amândoi aceste tehnici de respirație îndeosebi în perioada stresantă de dinainte de nuntă.

cuplu exercitii respiratie

Nu în ultimul rând, încearcă să practici aceste exerciții de respirație cu inspirații și expirații profunde, stând față în față cu partenerul și punându-ți mâna pe pieptul lui, astfel încât să îi simți atât ritmul respirației, cât și inima cum bate. Poți să-ți închizi ochii, puteți să stați cât de apropiați doriți și în același timp să vă manifestați sentimentul de recunoștință că sunteți unul în viața celuilalt la acest moment.

Vei observa cum relația de cuplu se va transforma efectiv după aceste exerciții de respirație într-un mod profund, așa cum nici nu te-ai fi așteptat și vei scăpa de stresul dinainte de marele eveniment.

Surse foto: unsplash.compexels.com

Surse articol: psychcentral.com

Newsletter