Home Cuplu Psihologia cuplului Cum pedepsești emoțional un partener care te-a înșelat

Cum pedepsești emoțional un partener care te-a înșelat

Cum pedepsești emoțional un partener care te-a înșelat
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Vineri, 23.02.2024

Trădarea este o rană adâncă pe care cu greu o vei vindeca, dar este și o importantă lecție despre viață, despre aparențe și despre caracterul dual al oamenilor. Află ce poți face pentru a trece mai ușor peste trădarea partenerului...

Din păcate, statisticile nu sunt deloc încurajatoare pentru tine, dacă ești genul de persoană care crede în dragostea care ține o viață întreagă și fidelitate. Conform statisticilor, 30 - 40% din cuplurile necăsătorite și 18 - 20% din cuplurile căsătorite trec prin diferite episoade de infidelitate. Iată cele mai inedite 10 moduri prin care îți poți pedepsi emoțional partenerul care te-a înșelat.

1. Începe relația cu ACEL băiat pe care l-a urât din prima clipă

cuplu

Cu siguranță ai un prieten bărbat pe care partenerul tău l-a urât din prima clipă și a făcut mici acuze că există ceva între voi. Sau fostul tău partener are un prieten foarte drăguț, pe care îl invidia pentru calitățile sale. Alege persoana „potrivită” pentru următoarea relație, astfel încât să fii sigură că partenerul va regreta că te-a înșelat.

2. Fii sinceră cu el (și cu restul lumii…)

Este just că rufele nu se spală în public, ci în familie, dar de cele mai multe ori o iubită rănită în propriul orgoliu își poate apăra demnitatea spunând întregii lumi adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de jumătatea sa. Confruntă-l, fă-l să se simtă vinovat pentru ceea ce a făcut, fii sinceră cu el, cu tine și cu …întreaga lume, chiar dacă asta îl va costa reputația.

3. Respectă regula „fără contact”

Îndată ce ai aflat că partenerul te-a înșelat, nu mai ai nicio vorbă să-i spui, în afară de a-l înștiința că știi tot ce a făcut, de a-i aduce acuze și a-ți exprima sentimentele prin care treci. Ulterior, nu mai trebuie să-i răspunzi la mesaje, la apelurile telefonice, îi blochezi numărul pentru că ignorarea doare cel mai tare. Oferă-i un „tratament silențios” pentru a-l face să înțeleagă cât de mult a greșit.

4. Mergi la sală, aranjează-te, îngrijește-te!

femeie la sala

Poate că partenerul tău te-a înșelat pentru că te-ai neglijat puțin în ultimul timp sau nu te-a mai văzut la fel de atrăgătoare ca la început. Dă-i o lecție, mergi la sală și arată-ți abdomenul perfect, îngrijește-te, schimbă-ți coafura și fă-l să regrete amarnic ceea ce a făcut.

5. Mergi la întâlniri cu alți bărbați

Adesea bărbații cred că femeile, după ce se despart de ei, plâng seară de seară amintindu-și clipe frumoase. Demonstrează-i fostului tău că te simți foarte bine după ce v-ați despărțit. Acum ești o femeie liberă și ai tot dreptul să te afișezi oriunde dorești, cu cine dorești, iar dacă te întâlnești cu el „întâmplător”, la braț cu noua ta cucerire, cu atât mai bine.

6. Canalizează-ți durerea pe care o simți în muncă

Cu siguranță dacă nu mai plângi din cauza infidelității fostului tău partener și îți canalizezi acea energie către productivitatea la locul de muncă, în studii sau în orice alt domeniu, vei atinge performanțe incredibile. Transformă-ți suferința în ceva constructiv și bucură-te de succes pe plan profesional.

7. Sărbătorește faptul că ești o femeie liberă

Acum ești o femeie liberă, chiar dacă ai trecut printr-o adevărată dramă pentru a ajunge aici și nu te-ai fi gândit niciodată că vei face parte din statistci. Cumpără un tort, o sticlă de șampanie pe care să le împarți cu prietenele tale, mergi la shopping și fă câteva ajustări în garderoba ta, șchimbă-ți coafura și fă-ți unghiile așa cum îți dorești.

8. Alege terapia

femeie la terapie

Terapia te va ajuta să îl uiți pe fostul tău iubit, pentru că îți va reda încrederea în tine, strălucirea pe care ai pierdut-o în relația cu el, ceea ce cu siguranță îl va face să simtă, mai mult ca niciodată, o părere de rău pentru că te-a pierdut.

Dacă partenerul te-a înșelat, nu este o tragedie. Nu era persoana potrivită pentru tine, nu te merita și nu trebuie să ți manifești furia pentru a căuta metode de răzbunare ce îți pot aduce prejudicii propriei imagini. Îi poți da o lecție fostului care te-a înșelat fără a te înjosi, fără a te învinovății și mai ales, fără a încerca să îl ierți.

Infidelitatea este unul din cele mai distructive lucruri care se pot întâmpla într-o relație și care pot avea un impact negativ major asupra ta. Dar asta nu înseamnă că trebuie să îți pierzi încrederea în tine sau în bărbați. Procesul de recuperare după infidelitate este unul destul de lung și anevoios, dar care te va ajuta să crești și să îți redescoperi puterea pierdută.

Surse articol: bonobology.com

Newsletter