Home Cuplu Psihologia cuplului Cum trec zodiile peste despărțire în 2024

Cum trec zodiile peste despărțire în 2024

Cum trec zodiile peste despărțire în 2024
Ioana Marinescu
Joi, 18.01.2024

Despărțirea este o etapă normală din viața, dar unele persoane o pot lua mai în serios decât altele. Află cum se recuperează fiecare semn zodiacal după o despărțire și ce poți face, pentru a trece mai ușor peste ea.

Berbec

Semnul tău zodiacal este plin de îndrăzneală și poate să iubească și să părăsească pe cineva mai repede decât majoritatea. Cu toate acestea, despărțirile te enervează profund. Berbecul este semnul iubirii de sine. Ești mândru și încrezător în tine, iar gândul că cineva te respinge este o lovitură masivă pentru ego-ul tău. În timp ce alte semne zodiacale s-ar putea lăsa pradă îndoielilor de sine după o despărțire, tu petreci ore întregi gândindu-te: "De ce ar fi destul de nebun să mă părăsească?" Ești o pradă bună și știi asta. Cu această filozofie, unii ar putea crede că te vei pune rapid pe picioare, dar lucrurile nu stau chiar așa. Semnul tău este extrem de independent și nu intră ușor în relații, iar când face, în mintea lui este pentru totdeauna.

Taur

Taurul stabil și loial nu este un fan al schimbărilor - și asta include schimbarea partenerilor. Pentru tine, fiecare relație este o investiție, așa că despărțirile pur și simplu nu au sens în cartea ta de joc. Când dragostea nu decurge conform planului tău de basm, te poți lăsa pradă sentimentelor amare, reproducând cu amărăciune toată energia pe care ai "risipit-o" pe fostul tău. Cum Taurul este un semn încăpățânat, devii din ce în ce mai iritat, până când ajungi o bombă cu ceas, gata să explodezi de furie sau să devii defensiv cu un nou partener.

Gemeni

Atunci când cineva îți frânge inima, te afli într-un vârtej de gânduri. Analizezi situația din toate unghiurile, până când te simți epuizat mental. Gemenii au o capacitate uimitoare de a se retrage și de a privi situația în mod dezinteresat. Cealaltă jumătate a ta se gândește obsesiv la toate lucrurile pe care le-ar fi putut face diferit. Nu te bloca în aceste cicluri de gânduri! Există o mie de moduri de a privi situația, dar asta nu înseamnă că trebuie să le explorezi pe toate.

Rac

Relațiile sunt o sursă de confort suprem pentru Rac, dar nu îți dăruiești inima sensibilă oricui. Un iubit trebuie să aibă potențial pe termen lung pentru a pătrunde în coaja ta. Dacă reușește, te implici complet în relație, poate chiar la o viteză amețitoare. Din cauza faptului că te lași atât de prins în fantezie, despărțirile pot fi cu atât mai dificile pentru tine. Dacă o relație se încheie brusc, unii Raci își arată o față puternică, criticându-și fostul partener în fața oricui are urechi.

Leu

Ca romantic incurabil al zodiacului, iubirea este drogul tău preferat. Până când lucrurile devin insuportabile, vei sta alături de partenerul tău și vei face orice pentru a menține relația intactă. Poate chiar vei accepta comportamente care ar merita o despărțire - înșelăciune, abuz, minciuni - doar pentru a păstra aparențele în fața lumii exterioare. Deoarece relațiile tale încep adesea într-un mod public și pasional, despărțirile pot fi la fel de dramatice. Cu talentul tău pentru teatru, viața ta amoroasă poate deveni chiar shakespeariană. Tu și partenerul tău vă puteți despărți și împăca de mai multe ori, ceea ce îi poate epuiza pe prietenii care petrec ore consolându-te. Din acest motiv, ar fi înțelept să implementezi o regulă de "72 de ore fără rețele de socializare" după orice fel de despărțire.

Fecioară

Nimic nu poate lansa o Fecioară în paralizie analitică mai mult decât o despărțire. Poți rătăci într-o mie de întrebări, jucând scenarii în mintea ta și regretând tot ceea ce ai fi putut face diferit. Poți face ca propria ta minte să explodeze din cauza tuturor lucrurilor pe care le-ai fi putut face, astfel încât este posibil să te forțezi să te oprești să mai rămâi în această "spirală" sau să faci ceva fizic pentru a-ți distrage atenția de la acest cerc vicios!

Fiind semnul perfecționistului, poți pierde mult timp căutând să previi alte despărțiri. Vei citi toate cărțile de sfaturi pentru relații, veți arde lumânări de dezlegare de la magazinul local de vrăjitoare, te vei înscrie în cursuri costisitoare de dezvoltare personală.

Balanță

Când vine vorba de angajament, îți place să îți iei tot timpul din lume, cântărind fiecare opțiune și simțind oamenii pentru cât timp îți dorești. Când îți dai, în cele din urmă inima, nu ai niciun plan de plecare. Balanța este semnul echilibrului, deci primul lucru care dispare, când apar turbulențe emoționale, este liniștea. O Balanță cu inima frântă este o priveliște depresivă și necesită alinare de urgență. Deși poate părea clișeu, timpul vindecă toate rănile pentru Balanță. Dar în timp ce treci prin proces, elimină toate semnele vizuale ale fostului partener, care pot fi declanșatoare pentru tine, ca semn orientat estetic. Răsfață-te cât îți permite bugetul. Ești condus de Venus, planeta frumuseții, în cele din urmă, așa că te poți răsfăța cu tratamente de înfrumusețare pentru a te ajuta să revii mai repede.

Scorpion

Nimic nu declanșează comportamente mai explozive într-un Scorpion decât o despărțire. Acesta este unul dintre motivele pentru care ești reticent să te implici în prima fază: știi că odată ce te-ai atașat, legătura devine mai profundă decât rădăcinile copacilor. Ideea de a rupe o conexiune pare literalmente ca și cum interiorul tău ar fi smuls afară. Ca rezultat, poți petrece ani fără să-ți deschizi inima - chiar dacă ești într-o relație serioasă!

Paradoxal, de multe ori o despărțire te poate face să-ți dai seama cât de mult îți plăcea partenerul.

Săgetător

Chiar dacă te distrezi cu întâlniri ocazionale, ești prea ocupat pentru a-ți pierde timpul. Îți place să investești în calitate, ceea ce te face un partener pe termen lung, serios în relații, dar și în cele mai multe aspecte de viață. Dar ești și perseverent! Vezi viața ca o ascensiune grea pe deal, și ești pregătit să faci față provocărilor care vin odată cu un parteneriat. Dar vrei și ca partenerul tău să dea la fel de mult cât primește. Mai degrabă vei rămâne singur decât să te așezi cu cineva care nu îndeplinește toate cerințele tale.

Capricorn

Cu toate că poți părea stoic la suprafață, despărțirile te afectează la fel ca pe oricare alt semn. Ai dificultăți în a cere ajutorul altora și ai putea să te înfunzi în muncă pentru a evita durerea. Dar acesta este unul dintre acele momente în care ar trebui cu adevărat să lași vechii prieteni și familia să fie acolo pentru tine, așa cum ai fost pentru ei! În caz contrar, ai putea să intri într-un cerc vicios al melancoliei și să devii amortit și pesimist în privința tuturor aspectelor vieții.

Vărsător

Stresul unei despărțiri poate ieși la iveală prin limbajul corpului tău. Dintr-odată, devii neliniștit, plin de energie nervoasă și adrenalină. Poți intra în supraviteză, făcând o mie de lucruri sau vorbind cu viteză luminii despre toate celelalte lucruri care te îngrijorează - bani, muncă, orice altceva decât simplul fapt că suferi. Sau, îți poți elibera rebelul interior, petrecându-ți serile în cluburi și flirtând cu străini.
Vărsătorul este un semn emoțional detașat și ai putea avea dificultăți în a-ți accesa sentimentele, până când viața nu te forțează să le abordezi. Ia în considerare acest lucru: emoțiile sunt stocate ca energie, și când le blochezi, ele rămân blocate.

Pești

Chiar dacă ești unul dintre cele mai sensibile semne zodiacale, te descurci mai bine în cazul despărțirilor decât majoritatea semnelor. Adevărul este că ești un suflet vechi, născut cu o ușoară înclinație spre tragic. Deși poate părea că te simți fragil și rupt uneori, de fapt ai o putere interioară uimitoare. Dincolo de acei ochi sufletești și plini de viață, ești un supraviețuitor! Acest rezervor de putere spirituală îți servește bine în cazul unei despărțiri.

Newsletter