Home Cuplu Psihologia cuplului Tehnici psihologice care îl fac pe un bărbat să te caute

Tehnici psihologice care îl fac pe un bărbat să te caute

Tehnici psihologice care îl fac pe un bărbat să te caute
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Luni, 26.02.2024

Relațiile sunt complicate, dar asta nu înseamnă că nu există câteva recomandări care te pot ajuta să simplifici lucrurile în doi. De exemplu, atunci când partenerul tău nu îți oferă atenția pe care o dorești, nu trebuie să te enervezi sau să faci acuzații, ci poți apela la metode recomandate de specialiști, prin care îl faci să te caute.

Psihologia este știința care te poate ajuta să înțelegi anumite concepte și realități din viața ta, dar care are un rol crucial în relațiile interpersonale. Practic, studiind puțin psihologia vei înțelege mai bine oamenii și vei ști cum să pui problema. Am conceput acest ghid special pentru a te ajuta în relațiile tale amoroase, folosindu-te de secretele psihologiei masculine.

Iată care sunt tehnicile psihologice care determină un bărbat să te caute.

Cum atragi atenția unui potențial partener prin mesaje text

Dacă vrei ca partenerul tău sau bărbatul pe care îl îndrăgești să fie mai atent cu tine fără a părea că insiști foarte mult în a-i stârni interesul, iată cum te pot ajuta mesajele dintre voi doi.

1. Înțelege-i stilul mesajelor și folosește-l în avantajul tău

Este foarte important să înțelegi stilul potențialului tău partener de a trimite mesaje. Fii foarte atentă la modul în care îți răspunde la mesaje. Este genul care îți răspunde imediat sau întârzie câteva minute sau ore? Îți oferă răspunsuri elaborate sau scurte și plictisitoare? Odată ce ai înțeles care este stilul lui de a trimite mesaje, îl poți folosi și tu.

Spre exemplu, dacă este genul care răspunde la mesaje cu întârziere, fă și tu același lucru, dar folosindu-te de propoziții scurte și directe. Dacă este genul care răspunde rapid, atunci nu întârzia mai mult de 10-20 de minute cu răspunsul tău. Oglindirea acțiunilor lui în mesajele tale îi va stârni interesul asupra ta și cu siguranță va încerca să îți mențină atenția trează.

2. Fii indisponibilă

femeie da mesaje

Un bărbat căreia i te vei arăta mereu disponibilă nu va mai face eforturi să te cucerească. Din momentul în care el devine prioritatea ta numărul unu, atunci se va distanța și va renunța la dorința de a te impresiona.

Este foarte important să îl mai și refuzi atunci când încearcă să îți atragă atenția. Scopul este să-l determini să realizeze că viața ta nu se rotește în jurul lui și că trebuie să muncească pentru a obține o șansă la inima ta. Îl poți refuza elegant spunându-i: „mi-ar plăcea să ies cu tine în acest weekend, dar deja mi-am făcut planuri cu fetele. Hai să reprogramăm”, sau „mi-ar plăcea să iau cina cu tine, dar am puțină treabă în seara asta, așa că aș prefera să o lăsăm pe mâine”. Îndată ce va vedea că nu ești genul de femeie care caută atenție, va încerca să obțină un loc important în viața ta.

3. Fii optimistă

Pe cât de mult ți-ai dori să îți expui problemele în fața bărbatului care te interesează, nu face din acest lucru obișnuință. Partenerul tău nu are nevoie de toată drama din viața ta și constanta văicăreală va elimina atracția dintre voi doi. Trimite-i mesaje optimiste, fericite, de tipul „Eu am o zi cam proastă astăzi, dar m-am uitat la pozele cu noi și toate problemele parcă au dispărut ca prin minune”.

4. Fii creativă

Vrei ca partenerul tău să fie tot mai interesat de persoana ta? Oferă-i răspunsuri creative și nu plictisitoare pentru a-i menține atenția trează asupra conversației voastre. Nu te limita doar la mesaje de tip „Ce faci?”, „Cum mai ești?”, ci oferă-i motive să fie interesat de persoana ta. Dă-i mesaje interesante, spre exemplu: „Ascultam muzică în căști și nici nu mi-am dat seama că eram atât de fericită, gândindu-mă la tine, încât am început să cânt cu voce tare până când toți colegii mei de la serviciu au început să se uite la mine, zâmbind. M-am simțit atât de rușinată, tu ai mai pățit asta?”

5. Trimite-i texte dulci

Nu în ultimul rând, psihologii te sfătuiesc să-i trimiți partenerului tău mesaje dulci cu semnificații ascunse, spre exemplu: „Ieri am fost la cumpărături și am achiziționat o lenjerie roșie superbă. Abia aștept să ne întâlnim cu următoarea ocazie ca să o pot purta”, sau „am avut un vis noaptea trecută și cred că ar trebui să îl facem să se îndeplinească”, ori „mie îmi este cam frică de întuneric, ai putea să vii să mă protejezi în noaptea asta?”

Cum faci un bărbat să fie interesat de tine

6. Nu îl urmări

femeie barbat relatie

Nu este nimic mai neplăcut decât să fii prins în rolul urmăritorului. Dacă partenerul tău va afla că este urmărit, atunci își va pierde interesul. Bărbații trebuie să joace rolul masculin, acela al cuceritorului, al prădătorului, și nu invers. Dacă va simți că tu ești cea care îl urmărește și vrea să obțină atenția lui, atunci nu va mai munci pentru afecțiunea ta, pentru că se va simți în siguranță știind că orice va face, vei fi a lui.

7. Fii misterioasă

Nu-ți pierde misterul îndată ce intri într-o relație cu un bărbat. Fii evazivă în ceea ce privește viața ta, nu îi da prea multe detalii și fă-l pe partenerul tău să fie mai atent la nevoile tale.

8. Orientează-te către scopul final

Te surprinzi adesea încercând să îți mulțumești partenerul renunțând la nevoile tale pentru a prioritiza nevoile lui. Doar că este foarte posibil ca gesturile tale să fie înțelese greșit. Prioritizează-ți viața și apoi relația. Nu poți echilibra în egală măsură nevoile tale și cele ale partenerului, iar în cele din urmă acesta se va arăta mai puțin dispus să îți facă pe plac.

9. Petrece mai puțin timp în dormitor

Un alt pas important pentru a menține trează atenția partenerului tău este să petreci mai puțin timp în dormitor. Bărbații se plictisesc repede de ceea ce se dovedește a fi foarte accesibil, de aceea trebuie să îi oferi motive să muncească mai mult pentru a obține ceea ce ai de dăruit.

10. Fii „femeia în roșu”

Femeia în roșu este cea mai atractivă variantă a ta, cea mai încrezătoare, pe care cu siguranță după ce te-ai acomodat puțin în relație, ai dat-o uitării. Arată-i bărbatului tău că ești o femeie superbă și meriți toată atenția lui. Îmbracă-te deosebit, astfel încât hainele să îți evidențieze formele frumoase, machiază-te, aranjează-ți părul, fă tot ceea ce este necesar pentru ca inima partenerului tău să tresalte doar când te vede.

Trucuri psihologice pentru a-ți determina partenerul să își dorească o relație serioasă cu tine

mire mireasa biserica

11. Arată-ți adevărata valoare

Pentru a obține angajamentul către o relație serioasă, ce poate duce chiar la căsătorie, primul pas pe care trebuie să îl faci este să îi dai de înțeles că meriți toată atenția lui. Încrederea în propriile forțe este cheia. Bărbații sunt foarte atrași de femeile care au încredere în sine, care știu ce-și doresc și nu se tem să obțină ceea ce vor de la viață. Purtați conversații deschise și intelectuale, astfel încât partenerul să realizeze că ești o femeie care merită timpul și eforturile sale.

12. Arată-i că are și rivali

Un bărbat se va arăta foarte interesat de persoana ta în momentul în care va vedea că are rivali. Competitivitatea este în natura masculilor, de aceea poate că ar trebui să-i menționezi că sunt și alți bărbați care tânjesc după atenția ta. Menționează-i „întâmplător” numele unui bărbat care ți-a dat de curând un mesaj sau ți-a dat de înțeles că ar vrea să mergeți la o întâlnire. Astfel, partenerul tău va deveni nu numai gelos, ci și determinat să aibă o relație serioasă cu tine.

13. Fii blândă cu el

Cel mai eficient mod pentru a obține atenția unui bărbat este să fii blândă. Dacă ești bună cu el și ai grijă de nevoile lui, trimițându-i chiar pachețele surpriză, făcând gesturi de afecțiune în mod spontan, atunci cu siguranță își va dori o relație de lungă durată cu tine.

14. Fii sprijinul lui

cerere casatorie

Un bărbat își dorește o relație serioasă cu o femeie care să depindă de el. Dar așa cum tu ai nevoie de afecțiunea lui, și el are nevoie de afecțiunea ta și de sprijinul tău în toate aspectele vieții. Arată-i sprijinul tău în ceea ce privește cariera lui, visurile, pasiunile și devino suporterul numărul unu al partenerului tău.

15. Încearcă să nu ai întotdeauna dreptate

Dacă ești genul de persoană care vrea ca întotdeauna să aibă dreptate și să câștige o discuție de dragul de a-ți demonstra punctul de vedere, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a încerca să câștigi o bătălie care nici măcar nu este a ta. A evita discuțiile în contradictoriu nu înseamnă a trece cu vederea greșelile bărbatului, ci pur și simplu a ajunge la un compromis.

Trucuri psihologice pentru a atrage atenția unui bărbat după ce ai făcut tu primul pas

16. Fă-l să înțeleagă că nimeni nu este de neînlocuit pe această lume

Dacă tu ai fost cea care a făcut primul pas pentru a avea o relație cu partenerul tău, acum trebuie să îl faci să înțeleagă că nimeni nu este indispensabil în această lume. Iubitul tău nu se va mai interesa de persoana ta în momentul în care va deveni conștient că sentimentele tale pentru el sunt mai profunde decât sentimentele lui pentru tine și va presupune doar că ești o țintă ușoară. Pentru a evita aceste situații, arată-i că și el este înlocuibil, că există și alți bărbați care încearcă să-ți atragă atenția.

17. Fii tu însăți

Atunci când încerci să impresionezi un bărbat care îți place este de înțeles că trebuie să ascunzi anumite aspecte despre tine, mai puțin plăcute. Asta nu înseamnă că trebuie să te prefaci. Prezentarea unei personalități false l-ar putea aduce pe partenerul tău mai aproape, dar pentru tine va fi mai obositor să ții pasul cu minciuna. Așa că fii sinceră de la început, fii încrezătoare în forțele proprii și prețuiește-te pentru a fi prețuită.

18. Fii o bună ascultătoare

Este o diferență enormă între a plăcea un tip interesant și a fi interesată de un tip. A plăcea un timp interesant înseamnă că îți plac aspectele superficiale ale personalității și aspectului său fizic, dar nu ești dispusă să privești mai în amănunt. A fi interesată de un tip înseamnă că ai trecut peste partea de superficialitate și ai ajuns la concluzia că totul la el te fascinează. Nu uita că bărbații sunt atrași de femeile care le acordă toată atenția necesară, care îi ascultă, comparativ cu femeile care doar vor să fie ascultate.

19. Pune-ți amprenta asupra vieții lui

femeie barbat cafenea

Pentru a atrage cu adevărat un bărbat este foarte important să îți pui amprenta asupra vieții lui, fie că este vorba despre un parfum special, un ruj într-o nuanță intensă sau o piesă vestimentară deosebită. Numai așa, atunci când sunteți departe unul de celălalt, iar partenerul tău va simți parfumul pe care îl folosești zi de zi sau va vedea nuanța rujului tău își va aminti de tine. Nu uita să-l îmbrățișezi frecvent astfel încât parfumul tău să se lipească de el și să îi rămână aproape întreaga zi pe cămașă. Amintește-ți să zâmbești des în preajma lui pentru a-l determina să acorde mai multă atenție nuanței tale de ruj.

20. Fă-l să se simtă special

Fă-ți partenerul să se simtă special făcându-i complimente, dar nu în fiecare zi sau în mod regulat, ci spontan. Fă-i complimente în ceea ce privește aspectul său, realizarile sale la locul de muncă, simțul umorului, astfel încât să fii foarte convingătoare.

Folosindu-te de aceste trucuri psihologice cu siguranță vei atrage atenția partenerului tău ca un magnet și te vei bucura de toată atenția lui.

Surse foto: pexels.com

Surse articol: vieforth.com

Newsletter