Home Mireasa Coafuri Mirese Greseli pe care le fac miresele cand îsi fac coafura pentru nuntă

Greseli pe care le fac miresele cand îsi fac coafura pentru nuntă

Greseli pe care le fac miresele cand îsi fac coafura pentru nuntă
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Miercuri, 03.01.2024

Orice femeie vrea să iasă în evidență în ziua nunții cu o coafură spectaculoasă. Iată ce greșeli trebuie să eviți, dacă vrei să arăți impecabil și să stârnești admirația invitaților!

În ziua nunții tale, totul trebuie să fie perfect. De la unghii și coafură, până la rochia de mireasă și amenajarea salonului unde vei petrece împreună cu invitații tăi cea mai frumoasă zi din viață, totul trebuie să fie perfect pus la punct. Numai că nu de puține ori se întâmplă ca miresele, entuziasmate să arate bine și să strălucească în ziua cea mare, să facă greșeli minore, însă cu efecte majore.

Coafura se numără printre aspectele esențiale pe care invitații le vor remarca la mireasă, de aceea trebuie să fii foarte atentă, atunci când o alegi. Hairstylistii vin cu câteva sfaturi esențiale, de care orice mireasă trebuie să țină cont pentru a fi fericită în ziua nunții și pentru a arăta impecabil din vârful capului până în vârful degetelor de la picioare.

Vremea joacă un rol important în alegerea coafurii pentru nuntă

maini care prind voalul miresei in coc

Specialistii ne asigură că, dacă nu ții cont de temperatura de afară, de gradul de umiditate sau de viteza vântului în ziua nunții, cu siguranță coafura, indiferent de cât de bine va fi realizată, va fi un eșec. Așadar, dacă vrei să ții petrecerea în aer liber într-o zi cu umiditatea crescută, coafura ar trebui să fie făcută sub forma unui coc cât mai strâns, pentru a evita aspectul inestetic.

Nu lasa prea multe prietene sau rude să asiste la realizarea coafurii

În ziua nunții, tu ești singura care are un cuvânt de zis, când vine vorba de coafură, bineînțeles, cu ajutorul unui specialist. Dacă îți vei aduce soacra, mama, prietenele cele mai bune la salon, se va crea o reală confuzie, rumoare și nu vei mai ști ce să alegi. Specialiștii le sfătuiesc, astfel, pe mirese să vină singure sau însoțite de cel mult o persoană la salon, pentru a nu a afecta rezultatul final pe care și-l doresc, dar pentru care nu pot opta din cauza opiniilor contradictorii.

Nu uita accesoriile acasă!

mireasa la coafor

Mergi la salon complet echipată cu voalul, cerceii, colierul și accesoriile pentru păr, astfel încât specialistul să-și facă o idee și să alegeți împreună cea mai bună coafură pentru ziua nunții.

Nu fi prea de elaborată în alegerea coafurii pentru ziua nunții

Multe femei se informează foarte bine înainte de ziua cea mare, astfel încât să își facă o idee asupra coafurii cu care își doresc să își surprindă atât viitorul soț, cât și invitații. Numai că sunt cazuri în care miresele intră mult prea în amănunt și doresc schimbări drastice, de care nu sunt întotdeauna mulțumite sau care nu ies așa cum s-ar aștepta. Încearcă să alegi un stil care știi sigur că ți se potrivește sau daca vrei ceva nou, testează coafura cu câteva săptămâni înainte.

Nu sări peste programările la salon înainte de ziua nunții

mireasa cu par lung care zambeste

În unele cazuri, miresele pot sări peste programările la salon câteva luni bune înainte de nuntă, în speranța că le va crește părul miraculos și vor putea avea o coafură de zână. Din păcate, acest obicei are rezultate deloc dezirabile, părul căpătând un aspect nesănătos, cu fire despicate și vârfuri inegale. Înainte de ziua cea mare, miresele ar trebui să meargă la salon de două ori pe lună pentru tăierea vârfurilor și a bretonului, dacă este cazul, susțin specialiștii.

Ai grijă ce extensii alegi pentru ziua nunții!

coafura par lung

Femeile care își doresc să aibă părul lung în ziua cea mare ar trebui să țină cont de culoarea și textura extensiilor, de materialul din care sunt fabricate acestea, dacă este vorba de păr natural sau sintetic, astfel încât în ziua nunții totul să decurgă lin, iar pozele să fie extrem de reușite. Specialiștii le recomandă deseori mireselor să vină cu extensiile cu cel puțin câteva zile înainte la salon, astfel încât aceștia să poată vedea dacă există diferențe de nuanță, dacă este nevoie de retușuri și să le aplice în liniște, fără a fi presați de timp.

Spală-te pe cap chiar înainte de ziua în care îmbraci rochia de mireasă!

femeie aranjeaza coafura

În speranța că li se va așeza părul într-un mod estetic, unele mirese sar peste baia la cap de dinaintea nunții, de teamă că dimineața se vor trezi cu un păr greu de aranjat, pufos sau cu mult volum. Specisliștii insistă, însă, asupra importanței spălării podoabei capilare înaintea nunții, deoarece produsele folosite precum spumă, fixativ, ceară de păr, uleiuri, vor încărca părul. Dacă mireasa vine cu părul nespălat chiar înainte de nunta ei, hairstylistul va fi obligat să o spele la cap și să o usuce rapid, înainte de a aplica toate elementele necesare unei coafuri de vis.

Foarte interesante sfaturile specialiștilor, nu-i așa? Să nu uităm ca înainte de ziua cea mare să ne spălăm pe cap și să mergem la tuns cu cel puțin două săptămâni înainte, să nu ne uităm accesoriile, să nu fim prea pretențioase și să cerem o schimbare radicală de look, ce i-ar putea lăsa cu gura căscată într-un mod nu foarte plăcut pe invitați. Tu ți-ai ales coafura peste care îți vei purta voalul cel mătăsos?

Surse foto: pixabay.compexels.comunsplash.com

Surse articol: shefinds.com

Newsletter