Home Mireasa Voal Mireasa Greseli pe care le fac miresele cand cumpara voalul

Greseli pe care le fac miresele cand cumpara voalul

Greseli pe care le fac miresele cand cumpara voalul
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 04.01.2024

Un accesoriu esențial al rochiei de mireasă, un detaliu care întregește tabloul unei nunți perfecte, voalul oferă un aspect solemn, elegant și romantic, punând în evidență atât frumusețea rochiei, cât și frumusețea miresei. Alege-l cu grijă pentru a străluci atunci când pășești la altar sau dansezi pe ring! 

Voalul care însoțește rochia de mireasă este aproape la fel de important ca rochia în sine. Voalul are o semnificație aparte, reprezentând frumusețea și conturând imaginea miresei. Acesta nu este doar un accesoriu, chiar dacă se asortează cu rochia de mireasă, ci de el se leagă mai multe tradiții și obiceiuri în ziua nunții.

Conform tradițiilor populare românești, nașa este cea care ar trebui să dăruiască voalul miresei și să o ajute să îl pună. Ulterior, mireasa intră în biserică cu voalul pe față - un semn de puritate, iar în momentul în care începe cununia, nașii sunt cei care ridică voalul de pe fața miresei.

La finalul petrecerii, nașa va scoate voalul miresei și îi va prinde părul cu eșarfă, semn că tânăra nu mai este fată de măritat. La noi, voalul are și o altă semnificație, pentru că alături de buchetul de flori pe care îl prinde norocoasa domnișoară la finalul petrecerii, îi va fi așezat în păr și voalul pentru a-i purta noroc și pentru a păși pe urmele miresei cât mai repede. Acestea fiind spuse, alegerea voalului este crucială pentru reușita nunții și pentru ca ținuta miresei să fie cu adevărat perfectă.

Un voal discret pentru un look cochet

voal mireasa

Cu siguranță nu îți vei dori o piesă masivă din tul, care îți va limita inclusiv vederea, atunci când vei intra în biserică sau nu te va lăsa să te miști foarte bine pe ringul de dans. Sunt mici detalii de care trebuie să ții cont, atunci când cumperi voalul de mireasă, pentru a te simți bine și pentru a avea lejeritate în mișcări.

Atunci când cauți voalul pentru rochia ta de mireasă, nu uita să cumperi și accesoriile potrivite pentru păr și accesoriile care să îl țină strâns, bijuterii sau clame care să aducă strălucire coafurii. Acestea, împreună cu voalul, vor adăuga o aură luminoasă atunci când vei spune „DA”.

În bugetul pentru rochia de mireasă include și voalul!

rochie de mireasa cu voal

Nu uita să te încadrezi în buget în ceea ce privește alegerea voalului, iar atunci când îți stabilești o anumită sumă pentru rochia de mireasă, ia în considerare și acest accesoriu, care va costa cel puțin câteva sute de lei, în funcție de preferințele tale și de aspectul rochiei.

Nu uita să iei cu tine voalul, atunci când mergi la coafor, pentru ca hairstylistul să-ți prindă cât mai bine acest accesoriu important, pe care îl vei da jos tocmai la finalul serii, atunci când îl vei dărui unei persoane norocoase, care a prins buchetul de mireasă.

Deși nu trebuie să fiu un motiv de stres alegerea voalului, această decizie nici nu trebuie să fie ignorată sau lăsată pe ultima sută de metri. Voalul este la fel de important ca rochia, iar semnificația lui în tradiția românească și nu numai este de mare însemnătate, astfel încât orice mireasă ar trebui să îl prețuiască și să îl aleagă în mod corespunzător.

Surse foto: unsplash.compexels.compixabay.com

Surse articol: shefinds.com

Newsletter