Home Mireasa Frumusete Greseli de igiena care iti pot strica reputatia

Greseli de igiena care iti pot strica reputatia

Greseli de igiena care iti pot strica reputatia
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Luni, 05.02.2024

Credeai că știi totul despre igienă și îngrijire personală? Iată care sunt cele mai comune greșeli pe care le faci când vine vorba de îngrijirea ta, pentru a-ți schimba obiceiurile cu unele mai sănătoase.

Igiena personală este privită de fiecare om în parte în mod diferit. Pentru unii, igiena înseamnă spălatul dinților, dușul de seară și de dimineață, pieptănatul, schimbarea hainelor, eliminarea părului nedorit, în timp ce pentru alții această rutină a igienei este una ceva mai complicată și presupune utilizarea unui număr mare de produse.

Este necesar ca, înainte de a adopta o anumită rutină a igienei, să te asiguri că nu faci greșeli în această privință. Uneori, din cauza lipsei de informații asupra igienei personale și a reclamelor care ne bombardează la TV sau în online alegem unele produse care ne fac mai mult rău decât bine. Află, așadar, care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac atât femeile, cât și bărbații, în rutina lor de igienă personală zilnică.

1. Exfolierea zilnică a pielii

exfoliere piele femeie

A-ți exfolia pielea de pe față sau de pe corp zilnic nu este chiar cea mai corectă decizie pe care o poți lua, pentru că îți vei face mai mult rău decât bine. Ritualul de exfoliere poate fi efectuat de două-trei ori pe săptămână, dar mai des riști să ditrugi bariera de apărare a pielii. În cazul în care ai o piele sensibilă sau afectată de acnee, fața va fi mai roșie decât de obicei și pielea se va irita și mai mult, favorizând apariția unor coșuri pe piele.

2. Te speli pe dinți, dar nu folosești ața dentară

femeie se spala pe dinti

Specialiștii recomandă să ne spălăm dinții de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara sau după fiecare masă. Din păcate, mulți dintre noi încă nu știm care sunt și celelalte tehnici care ne pot salva dantura și ne pot salva pe noi din situații stânjenitoare în ceea ce privește igiena orală. În primul rând, trebuie periată și limba foarte bine, iar ața dentară nu trebuie să lipsească din ritualul nostru zilnic, la fel ca apa de gură.

3. Îți împarți produsele de cosmetică cu cineva din familie sau cu o prietenă

femeie aplica rimel

Chiar dacă ai rămas acasă la una din prietenele tale și nu ți-ai luat cu tine rimelul, blush-ul sau fondul de ten, este bine să eviți să folosești produsele altcuiva sau să le împarți pe ale tale. Pe periuțe, pensule și aplicatoare există microbi care pot fi transmiși de la o persoană la alta. 

4. Nu cureți obiectele pe care le folosești cel mai des

curatare telecomanda cu manusi

Telefonul, telecomanda, clanța ușii, tastatura, capătul de duș sunt cele mai comune obiecte care poartă milioane de bacterii și care ne pot îmbolnăvi fără să ne dăm seama. Curățarea acestor obiecte pe care le folosești zilnic țin de igiena personală și mai ales de protejarea corpului împotriva infecțiilor.

5. Nu faci duș după ce vii de la job sau după ce te întorci de la sală

femeie transpirata

Vii de la locul de muncă transpirat/ă, obosit/ă sau te întorci de la sală ori de la o sesiune de alergare ușoară și schimbi hainele, dar nu faci duș? Află că bacteriile îți rămân pe piele, transpirația, deși ai șters-o cu un prosop, este îmbibată în pori și mirosul corpului tău va fi, cu siguranță, unul neplăcut.

6. Îți lași pensulele de machiaj în geanta de make-up

produse makeup

Pensulele de machiaj sunt cele care poartă cele mai multe bacterii, așa că au nevoie de îngrijire specială. Chiar și cea mai curată pensulă de machiaj poate deveni un teritoriu propice pentru germeni și bacterii, dacă este lăsată în geanta de machiaj.

Cu toate aceste informații prețioase la dispoziție, îți poți îmbunătăți igiena personală și îți poți forma noi obiceiuri care să te ajute în acest sens.

Surse foto: pexels.com pixabay.com

Surse articol: bustle.com

Newsletter