Home Nunta Organizare nunta 10 greșeli pe care le faci când stai la poze

10 greșeli pe care le faci când stai la poze

10 greșeli pe care le faci când stai la poze
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Marţi, 13.02.2024

Pentru a te bucura de poze reușite în ziua nunții, trebuie să ții cont de sfaturile fotografului și să cunoști secretele unei fotografii reușite. Numai așa te poți bucura de amintiri de neuitat în care să arăți impecabil!

Te pregătești pentru ziua cea mare, în care vei păși în fața altarului și vrei să dai cât mai bine în poze? Îți place să te pozezi și să-ți pui fotografiile pe social media, pentru a fi admirate de întreaga ta listă de prieteni? Atunci ar trebui să înveți cum să faci cele mai frumoase fotografii de calitate, cum să atragi atenția privitorului, fără a-ți evidenția defectele, ci doar prin aducerea în prim plan a calităților tale. Iată care sunt greșelile pe care cu siguranță le faci atunci când pozezi și cum să eviți să-ți arăți imperfecțiunile în fotografii.

1. Nu exersa pozițiile care te pun într-o lumină favorabilă în fața oglinzii

fotograf nunta

Nu trebuie să fii un fotomodel pentru a-ți da seama care sunt pozițiile care te avantajează în fotografii. Numai că nu este cazul să practici sau să exersezi aceste poziții în fața oglinzii. De cele mai multe ori, deși nu îți vine să crezi, oglinda te poate dezamăgi și ceea ce tu vezi în reflexie nu este portretul pe care camera îl va surprinde pe lentilă. În plus, atunci când vei face pozele pentru ședința foto alături de soțul tău în ziua nunții nu vei avea la dispoziție o oglindă pentru a-ți verifica și corecta postura și felul în care arăți.

2. Ține-ți bărbia cât mai sus

Fie că ai sau nu un pic de gușă, știi prea bine aspectul inestetic dat de ținerea bărbiei cât mai jos, tocmai de aceea în ziua nunții te vor sfătui să-ți ridici bărbia, astfel încât să dai bine în poze. Vei avea un aspect suplu, elegant și natural, deloc arogant.

3. Nu copia fotografiile celorlalți, ci vino cu propriile idei sau încrede-te în fotograf

fotografie mire mireasa

Deși ai tendința ca pentru ziua nunții să copiezi fotografiile pe care le-ai mai văzut pe rețelele de socializare ale altor cupluri, este bine să vii cu propriile tale idei sau să îți pui toată încrederea în fotograful pe care l-ai ales. Acesta va ști în ce ipostaze trebuie să pozezi, în ce locuri să te ducă pentru a te bucura de o ședință foto cât mai inedită, iar tu nu vei fi acuzată de plagiat.

4. Fii mereu atentă la poziția luminii

Lumina naturală, îndeosebi lumina soarelui, are o importanță majoră asupra calității pozelor. O fotografie cu impact major asupra privitorului va fi făcută într-o lumină bună, de aceea trebuie să fii atentă la lumina în care îți va fi făcută poza, pentru a ști în ce parte să te așezi, astfel încât să te avantajeze.

5. Nu-ți atinge fața în timpul ședinței foto

fotografie nunta

Cu excepția momentului în care fotograful îți sugerează să îți atingi fața ta sau a partenerului tău într-un anumit mod în ziua nunții, nu trebuie să-ți atingi chipul, mai ales atunci când apari în poze. În primul rând, ți se strică machiajul, și în al doilea rând, efectul creat nu va fi tocmai cel dorit. În timp ce mâna îți atinge fața, poate sta în direcția luminii calde a soarelui, evidențiindu-ți defectele.

6. Nu îți ține răsuflarea în timpul pozelor, ci expiră profund

Cele mai frumoase poze le vei obține atunci când expiri. Vei părea mult mai relaxată, mai sexy și pozele vor fi demne de pus în ramă.

7. Poziționează-ți mâinile inteligent

mireasa fotografiata sub voal

Mâinile nu trebuie să stea aproape de față, în șold sau într-o poziție anormală în timpul ședinței foto la nuntă. Pune accent pe poziția mâinilor, care trebuie să aibă o postură cât mai naturală, asimetrică și, dacă vei ține cont de sfaturile fotografului, cu siguranță ședința foto va ieși perfect.

8. Cunoaște toate detaliile ședinței foto

fotograf local

Încă dinainte de ziua cea mare a nunții este bine să pui la punct toate detaliile legate de ședința foto. Stabilește împreună cu fotograful locația, ora, urmărește starea vremii, ține cont de anotimp și vei avea fotografii foarte reușite.

9. Nu fi timidă în fața camerei

fotografie cuplu nunta

Desi nu ești Claudia Schiffer sau Naomi Campbell, nu adopta poziții care să nu te pună în valoare din cauza emoțiilor. Cu alte cuvinte, nu este cazul să fii o mireasă timidă, care nu vrea să apară în poze. Este momentul să strălucești, este momentul tău în care trebuie să apari în toate pozele, zâmbitoare și încrezătoare. Cu siguranță că atitudinea ta va fi redată de lentila camerei foto.

10. Distrează-te cât poți de bine la ședința foto

fotografie de grup nunta

Atunci când o ședință foto este efectuată cu oameni care iubesc viața, care râd, se bucură de orice detaliu, cu siguranță aceasta este foarte reușită. Dacă vrei ca bucuria ta din ziua nunții și pofta ta de viață să se reflecte și în fotografii, atunci cu siguranță este cazul să te distrezi cât mai bine, atunci când fotograful vă face poze și vă pune să stați în anumite poziții.

Acum, că ai aflat câteva din secretele unei ședințe foto reușite în ziua nunții, vei avea un album foto cât se poate de interesant, un CD plin cu poze minunate, cu amintiri frumoase de care îți vei aduce aminte peste ani și ani.

Surse foto: pexels.com

Surse articol: photokarizza.com

Newsletter