Home Mireasa Rochii Mireasa Ce sa faci si ce sa eviti cand iti alegi rochia de mireasa pentru a doua nunta

Ce sa faci si ce sa eviti cand iti alegi rochia de mireasa pentru a doua nunta

Ce sa faci si ce sa eviti cand iti alegi rochia de mireasa pentru a doua nunta
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Miercuri, 03.01.2024

A doua oară sigur este cu noroc! Cel puțin asta spune o vorbă românească, ce le dă speranță oamenilor: dacă prima căsnicie a eșuat, a doua va fi un real succes! Înainte de a porni pe un nou drum în viață, iată ce trebuie să știi când vei alege rochia de mireasă în care vei păși din nou spre altar.

Alegerea unei rochii de mireasă este, prin esență, o decizie foarte importantă și grea pentru orice femeie. Dacă vorbim de alegerea celei de-a doua rochii de mireasă, atunci lucrurile se complică. Nu toată lumea are norocul să aibă o căsnicie care durează până la adânci bătrâneți, iar după un divorț dureros poate răsări soarele pe strada celor care vor să-și mai dea o șansă și să creadă în puterea dragostei și în trăinicia unei căsnicii.

A doua cununie implică mai mult stres, mai multe tradiții, superstiții, mai multe alegeri și desigur, mai multă înțelepciune. Să vedem tot ceea ce trebuie să știi atunci când accepți al doilea inel de logodnă și ești pe punctul de a deveni mireasă pentru a doua oară.

Cum alegi rochia de mireasă pentru a doua ta căsnicie? Așa da! Așa nu!

mireasa in lanul de grau

Înainte de anul 1840, când regina Victoriei a Marii Britanii a pus bazele acestui trend de a purta rochia albă în ziua nunții, femeile se îmbrăcau, de regulă, cu cele mai bune rochii înainte de a merge în fața altarului. Ulterior, după ceremonia de căsătorie a Reginei Victoria și a regelui Albert, rochia albă de mireasă a ajuns să fie purtată în întreaga regiune și apoi în mare parte din țările lumii, albul simbolizând puritatea.

De aici s-au iscat o serie întreagă de dezbateri în ceea ce privește purtarea albului la cea de-a doua nuntă, când mireasa nu mai este pură în opinia conservatorilor. Răspunsul este, însă, simplu: poartă cu încredere rochia albă de mireasă și la cea de-a doua nuntă, pentru că albul este simbolul voioșiei, seninătății, bucuriei, nu numai a virginității. Desigur, poți alege și o culoare pastel, culoarea șampaniei sau ivory pentru rochia de mireasă, dacă te simți mai confortabil așa.

Menține-ți ferm viziunea asupra rochiei de mireasă aleasă

Dacă te afli deja pe punctul de păși cu dreptul în cea de-a doua căsnicie, sunt șanse să fi trecut de 30 de ani, de aceea rochia trebuie aleasă și în funcție de vârstă, de forma corpului, și de ce nu, de culoarea și nuanța pe care mirele o alege pentru costumul său.

Indiferent de locația în care se va desfășura ceremonia de nuntă, nu ține cont neapărat de părerea soacrei, a mamei, a invitaților, ci menține-ți ferm viziunea și alege o rochie care să fie, în primul rând, pe gustul tău.

Rochia de mireasă trebuie să-ți reprezinte personalitatea

Ca orice haină pe care o purtăm, și rochia de mireasă trebuie să ne reprezinte. De aceea, ar trebui să-ți alegi o rochie de mireasă care să se încadreze în stilul tău personal, să se plieze pe trupul, dar și pe personalitatea ta și, de ce nu, să poată fi purtată și cu altă ocazie. Spre exemplu, dacă alegi o rochie de cocktail, pe care ulterior o poți scurta sau ajusta, astfel încât să o transformi într-o rochie de evenimente, ieși mai câștigată.

Și miresele mature pot fi sexi…

mire mireasa in limuzina

În ziua de astăzi, oamenii sunt mai relaxați și privesc altfel lucrurile, fără a-i mai judeca pe cei care se căsătoresc a doua oară. Deci nu contează că ești la a doua căsnicie, important este să te simți bine și să arăți bine în rochia pe care o alegi.

Chiar dacă ai trecut de 30 sau chiar 40 de ani și ești o mireasă matură, poți fi și sexy, nu este neapărat nevoie să îți alegi o rochie plictisitoare sau care să îți acopere tot trupul. Poartă ceva în care să te simți încrezătoare și cu adevărat frumoasă.

Apelează la un consultant în alegerea rochiei de mireasă

Nu te baza doar pe opinia mamei sau a soacrei ori pe părerea celei mai bune prietene, apelează și la un consultant în alegerea rochiei de mireasă, pentru că acest lucru îți va fi de un real folos. Un astfel de specialist are deja ochiul format pentru fiecare tip de siluetă în parte și va ști ce să-ți propună, astfel încât să te și avantajeze, nu numai să îți placă.

Nu te feri de culori în ziua cea mare a nunții

rochii de mireasa

Chiar dacă rochia de mireasă este albă, nu te feri să îți pui amprenta asupra acesteia și să alegi și o nuanță de verde mentă foarte deschisă, de lavandă sau de roz prăfuit, astfel încât să simți că te reprezintă cu adevărat.

Înainte de a consulta opinia unui specialist în alegerea rochiei de mireasă trebuie să te asiguri că ai, cât de cât, un vocabular format în acest sens și înțelegi concepte precum forma corpului, care poate fi de măr, de pară, de clepsidră sau dreptunghiulară. De asemenea, informează-te asupra tipului de siluetă pe care îl ai și al rochiei care se potrivește, spre exemplu: rochie de mireasă tip sirenă, tip trompetă, stil A, rochie de cocktail sau chiar rochie de bal.

Fii sigură că înțelegi și termenii ce țin de linia taliei unei rochii, și anume talie naturală, talia simetrică, de prințesă, dar și de linia gâtului și vei avea de căutat termeni precum decolteu în V, rochie pe un umăr, rochie fără bretele, rochie tip bateau, iar lista poate continua. Caută câte ceva și despre materialele din care este creată rochia de mireasă și vei găsi termeni precum satin, tul, organza, crepe sau sau țesătură Jacquard.

Ce trebuie să faci înainte de a merge la cumpărături pentru rochia de mireasă?

Înainte de a merge la cumpărături pentru a-ți alege rochia pe care o vei purta în ziua în care vei păși pentru a doua oară la altar este important să ții cont de câteva sfaturi.

Probează mai multe rochii în diferite stiluri, modele și culori

Chiar dacă prima ta rochie a avut un model diferit și ai arătat superb în ea, este cazul să-ți mai schimbi puțin viziunea și să alegi din multitudinea de rochii de mireasă care îți vor fi puse la dispoziție în diferite stiluri și chiar culori, până când o vei găsi pe cea perfectă.

Plătește cu cardul întotdeauna

Este indicat să nu mergi cu bani lichizi mulți la tine atunci când cauți rochia de mireasă perfectă, ci să-ți iei cardul, astfel încât vei evita surprizele neplăcute.

Echipează-te corespunzător cu lenjerie intimă albă sau nude

Înainte de a căuta rochia de mireasă prin magazine este ideal să îți iei o lenjerie intimă care să se potrivească momentului, în caz contrar nu vei putea să îți dai seama dacă rochia va fi potrivită, pentru că sutienul negru va ieși în evidență mult mai mult decât crezi.

Mergi la cumpărături în perioadele neglomerate, preferabil în timpul săptămânii, nu în weekend

Atunci când îți alegi rochia de mireasă este important să vizitezi magazinele în perioadele neaglomerate, astfel încât specialistele să se poată ocupa exclusiv de tine, să aibă răbdare, să-ți arate toate modelele pe care le au în magazin și, astfel, vei reduce stresul și vei evita mulțimile.

Fiind a doua oară mireasă, fii și mai atentă în ceea ce privește bugetul alocat rochiei

Pentru că prima căsnicie s-a încheiat, a doua oară mireasa știe că nu trebuie să dea foarte mulți bani pe o rochie pentru a-i aduce fericirea. Este foarte important ca în ziua cea mare, mireasa să arate bine, să fie frumoasă, să se simtă bine în pielea ei, să se poată mișca lejer și dansa împreună cu invitații. Poți comanda chiar o rochie de mireasă de pe eBay sau de pe un magazin online, dacă ești curajoasă și o găsești la ofertă.

Pozează-te în rochia de mireasă aleasă sau în modelele care îți plac, pentru a fi sigură că faci alegerea potrivită

Este foarte important să mai iei o persoană cu tine atunci când probezi rochii de mireasă, astfel încât să îți poată face poze în toate rochiile pe care le probezi. Acasă le vei revedea și te vei hotărî asupra modelului în care te vei simți cu adevărat o prințesă.

Nu merge la cumpărături cu toate prietenele după tine

Este suficientă părerea celei mai bune prietene, a mamei, a surorii sau a persoanei cele mai importante din viața ta pentru a alege rochia de mireasă. Cu cât sunt mai multe persoane, cu atât opiniile vor fi mai diferite între ele și diferite de ale tale, lucru care îți poate produce confuzie.

Alege rochia de mireasă în funcție de silueta ta și de stilul acesteia

rochie mireasa

Fie că ai corpul în formă de pară sau de măr, ești mai înaltă sau mai scundă, ai o siluetă de dreptunghiulară sau ești puțin mai plinuță, trebuie să știi exact ce tip de rochie ți se potrivește în funcție de silueta ta, astfel încât să nu dai greș cu alegerea făcută. Dacă vei alege o rochie în linie A, aceasta va fi flatantă și chic, ideală cu pantofi de bal sau sandale, minunată pentru o mireasă romantică clasică sau pentru o mireasă modernă sexy.

Alege rochia sirenă, care poate fi purtată cu o pereche de pantofi clasici și un colier cu perle, demnă de o adevărată lady. Dacă ai puțin curaj, te poți îmbrăca și cu o salopetă albă sau în culoare foarte deschisă pentru ziua cea mare. Pe piață veți găsi salopete clasice, simple, sofisticate, accesorizate cu decorațiuni din pietre, paiete sau perle, ideale pentru a fi purtate în ziua nunții.

Nu în ultimul rând, poți alege o rochie de bal, astfel încât să te simți o adevărată regină a balului.

Tradiții de care să ții cont atunci când te căsătorești a doua oară

femeie in varsta mireasa

Cu voal sau fără voal?

Atunci când ești mireasă pentru a doua oară, există o serie de tradiții de care cu siguranță va trebui să ții cont. Nu există foarte multe reguli în acest sens, dar voalul este în centrul atenției. Dacă ai mai fost odată mireasă și ți-a fost dat voalul la o parte de către mirele tău, acum specialiștii sugerează să alegi un model care poate fi purtat pe spate, sau chiar o pălăriuță cu tul, un ornament stil clips pentru păr, astfel încât să respecți această tradiție.

Cu trenă sau fără trenă?

Pe lângă voal, trena este un alt subiect adus în discuție de către tradițiile referitoare la cea de-a doua nuntă. Poți alege o rochie cu trenă simplă, care este în ton cu stilul întregii ceremonii, o rochie cu bun gust, de care invitații să nu se împiedice și care să nu-ți creeze reale probleme în ziua cea mare. Ești liberă să alegi și o rochie scurtă sau midi, cu o trenă discretă sau fără.

Jachetă sau șal?

Aceasta este din nou o problemă ce ține mai mult de confortul miresei. În funcție de vremea de afară, de condițiile meteo, de locul unde se va desfășura ceremonia, vei dori să alegi o geacă, un bolerou sau un șal pentru a-ți ascunde umerii și pentru a-ți ține de cald în timpul transportului sau când îți întâmpini invitații afară.

Pot purta un portjartier?

Desigur, nu te oprește nimeni la cea de-a doua ta ceremonie să porți un portjartier pe care mirele să ți-l dea jos într-un mod seducător, spre deliciul invitaților. Această decizie trebuie luată împreună cu partenerul tău, iar dacă acesta se simte suficient de confortabil să facă acest lucru și dacă această tradiție se potrivește viziunii voastre pentru marea zi, este perfect.

Cu siguranță și miresele care se află la a doua la a treia încercare au dreptul de a se simți bine și de a fi în centrul atenției fără teama că vor fi judecate de ceilalți. Poartă rochia care îți place, simte-te bine, dansează și bucură-te de moment.

Surse foto: unsplash.compexels.compixabay.com

Surse articol: blog.preownedweddingdresses.com

Newsletter