Home Nunta Accesorii Nunta Ce faci daca iti cade un diamant de pe inelul de logodna

Ce faci daca iti cade un diamant de pe inelul de logodna

Ce faci daca iti cade un diamant de pe inelul de logodna
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 18.01.2024

Ai pierdut o pietricică de pe inelul tău de logodnă? Nu te panica! Avem soluții! Dacă nu noi, atunci bijutierul cu siguranță îi va reda aspectul și strălucirea inițială! Urmează pașii pentru a vedea ce ai de făcut în asemenea situații.

Inelul de logodnă este cel mai bun prieten al tău încă de când ți-a fost pus pe deget de către jumătatea ta. Nu-l mai dai jos de pe mână, nu îl lași acasă, nu îl schimbi cu niciun alt inel, oricât de frumos ar fi, din cutia ta cu bijuterii. Să ne imaginăm că este duminică, îți faci plimbarea obișnuită prin parc, te oprești să faci ceva cumpărături și când te întorci acasă, constați cu stupoare că un diamant a căzut de pe inelul tău de logodnă.

Indiferent cât ai încerca să îl găsești, să te întorci pe drumul pe care ai venit, să cauți prin pământ și prin frunze uscate, șansele să găsești acul în calul cu fân sunt mult mai mari decât să îți găsești diamantul. Deși inelele cu diamant sunt special concepute pentru a fi durabile astfel încât să nu cadă pietricelele, nu vin cu garanția că țin o viață sau că nu se întâmplă și astfel de incidente.

La un impact mai semnificativ, atunci când inelul se agață de un obiect dur sau de o haină, se poate întâmpla ca una din pietricele să cadă. Nu intra în panică! Citește sfaturile specialiștilor pentru a face față unei astfel de situații atunci când se întâmplă.
Iată cum trebuie să reacționezi (pas cu pas) pentru ca inelul tău să își recapete strălucirea și forma inițială.

Acceptă situația și fă tot posibilul să găsești piatra pierdută, înainte de toate

mana cu inel

În funcție de mărimea diamantului pe care l-ai pierdut sau care a sărit de pe inelul tău, există șanse totuși să îl găsești. Poți reface traseul pe care ai mers atunci când ai pierdut pietricica, poți căuta prin încăperea în care ai făcut curat în momentul în care s-a întâmplat incidentul sau… te poți da bătută. Dar nu fără o mică bătălie. Este necesar să cauți prin toate colțurile, ungherele, sertarele unde crezi ar putea să îl fi pierdut. Nu l-ai găsit? Nu te panica. Dacă ai o fotografie cu inelul de logodnă în starea lui originală, poți merge la bijutier și acesta ți-l poate reface folosind proceduri specifice.

Folosește polița de asigurare, dacă dispui de una

inel cu pietre pretioase

În cazul unor bijuterii foarte scumpe, cum sunt cele cu diamant, există polițe de asigurare făcute sau garanția care este oferită la achiziționarea acestuia. Dacă încă este valabilă acea poliță sau garanție, mergi cu ea în magazin și cere să-ți fie înlocuit inelul sau doar pietricica lipsă.

Mergi la un bijutier

bijutier repara inel

În cazul în care nu ai nici asigurare la această bijuterie, atunci singurul lucru pe care poți să îl faci este să mergi la cel mai bun bijutier din oraș. În cazul în care ai găsit pietricica, păstreaz-o cu sfințenie pentru ca bijutierul să ți-o lipească la loc. Dacă nu ai găsit-o, îi poți cere să ți-o înlocuiască cu un alt diamant care să fie șlefuit cu exactitate întocmai proporțiilor și dimensiunilor necesare pentru a acoperi golul din inelul tău.

Cum previi căderea unui diamant de pe inelul de logodnă?

bijutier inel

Și în acest caz există măsuri de prevenție pe care le poți lua. Spre exemplu, evită să faci treabă prin grădină, să cari obiecte foarte grele, să folosești soluții de curățare foarte abrazive sau puternice, să speli vase purtând inelul de logodnă fără mănuși. Această bijuterie trebuie protejată pentru a o avea cât mai mult imposibil.

De asemenea, este bine să verifici mereu starea inelului tău de logodnă și dacă simți că una din pietricele este gata să cadă sau nu este la fel de stabilă ca celelalte, mergi la bijutier pentru a rezolva această problemă. Nu uita că periodic ar trebui să mergi la bijutier pentru a-ți curăța toate bijuteriile, nu numai inelul de logodnă, iar acolo, după o scurtă inspecție, specialistul îți va spune dacă este ceva în neregulă cu el sau nu.

inel cu diamante

Nu este o mare tragedie dacă pierzi o piatră din inelul tău de logodnă, dar nici nu renunța la această piesă foarte valoroasă, care are o semnificație atât de mare în viața ta. Fă tot posibilul să repari, să înlocuiești și să obții aspectul inelului de la început!

Surse articol: brides.com

Newsletter