Home Cuplu Psihologia cuplului 9 lucruri pe care bărbații le fac doar cand respectă o femeie

9 lucruri pe care bărbații le fac doar cand respectă o femeie

9 lucruri pe care bărbații le fac doar cand respectă o femeie
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 11.01.2024

Respectul în viață și chiar în relația de cuplu se câștigă, nu vine niciodată gratuit! Vrei să știi dacă iubitul sau soțul tău te prețuiește și te respectă? Verifică acest lucru ținând cont de umătoarele nouă situații. 

Din fericire, mai există pe lume și bărbați care respectă femeile, care iubesc cu toată ființa lor și care știu că sexul frumos trebuie deopotrivă respectat și apreciat. Dacă vrei să știi care sunt trăsăturile unui bărbat care respectă femeile și care te respectă, atunci trebuie să urmărești ghidul nostru special conceput pentru a-ți răspunde la întrebări.

1. Un bărbat te respectă dacă te ascultă

cuplu la masa

Cu siguranță, cel mai mare semn de respect din partea unui bărbat este atunci când te ascultă, îți înțelege frământările și îți răspunde, dându-ți sfaturi pertinente. Practic, bărbatul cu care ai o comunicare directă și în fața căruia nu-ți este rușine să dezvălui temerile tale cele mai adânci, gândurile ascunse și chiar să discuți situațiile de zi cu zi pe care le-ai întâmpinat, iar el îți împărtășește, la rândul său, gândurile sale, este un bărbat cu care vei avea o relație frumoasă. Un bărbat te respectă atunci când își face timp să vorbească cu tine, îți răspunde la telefon indiferent de circumstanțe, îți răspunde chiar și la cele mai prostești întrebări și nu te întrerupe.

2. Îți prioritizează sentimentele, deci te respectă și te iubește

cuplu in iarba

Nevoile și sentimentele partenerei de cuplu trebuie puse pe primul loc de către un bărbat adevărat, căruia chiar îi pasă de ceea ce se întâmplă cu iubita sau soția lui. Practic, bărbatul tău te respectă dacă atunci când îl rogi să facă ceva sau să îți cumpere ceva te ajută fără a comenta. Dacă îți înțelege sentimentele și face tot posibilul să îți aducă liniște și confort atunci când ai o zi mai grea, el este alesul!

3. Te respectă atunci când nu te manipulează și nu pune presiunea asupra ta

cuplu iubire

Contrar tipologiei bărbaților narcisiști sau manipulatori, bărbații care respectă femeile sunt cei care le acceptă deciziile, nu încearcă să le schimbe sub nicio formă, nu le șantajează din punct de vedere emoțional și nu își oferă opiniile sau sugestiile ca fiind o piatră de temelie în alegerile făcute.

4. Îți spune onest și sincer ceea ce simte, deci îți arată respect

cuplu se relaxeaza

Vrei să știi dacă partenerul tău ține suficient de mult la tine și îți prețuiește prezența? Atunci fii atentă dacă acesta comunică în mod deschis cu tine, îți răspunde chiar și la cele mai dificile întrebări, nu îți ascunde sentimentele sau gândurile pe care le are și nu îți judecă alegerile în niciun fel.

5. Te prețuiește atunci când nu folosește cuvinte jignitoare

Bineînțeles că respectul și jignirea sunt concepte antonime, deci un bărbat care te respectă vorbește frumos la adresa ta, nu te jignește, nu folosește cuvinte care ți-ar știrbi autoritatea sau frumusețea. În fond, cuvintele au putere asupra psihicului oricărei persoane, iar un bărbat care vorbește cu tine și îți adresează cuvinte jignitoare, urâte sau sarcastice nu este un bărbat care ține la tine.

6. Dacă te respectă, va avea aceleași așteptări și de la celelalte persoane față de tine

cuplu se saruta

În viață mai avem și dușmani sau persoane care nu ne suportă. Problema este că atunci când persoanele răuvoitoare îți adresează cuvinte urâte, partenerul tău ar trebui să acționeze și să le atragă atenția.

7. Dacă își ține promisiunile pe care ți le face, este dovadă de respect

Fiecare persoană face câte o promisiune în viață, dar nu oricine se poate ține de cuvânt. Practic, un om valorează cât cuvântul lui, iar dacă soțul sau iubitul tău își ține promisiunile pe care le face indiferent de natura acestora, atunci te numeri printre femeile norocoase.

8. Nu așteaptă nimic de la tine și îți mulțumește în mod constant

barbat care gateste

Mulți bărbați, după ce au pus inelul pe deget partenerei lor, devin siguri că aceasta le aparține din toate punctele de vedere. Ei bine, un bărbat care te respectă, îți arată gratitudine, mulțumește Universului că ești în viața lui și că vă înțelegeți atât de bine și îți va mulțumi chiar și pentru lucrurile mărunte precum pregătirea cinei, achiziționarea unui lucru pe care și-l dorea de mult timp sub formă de cadou sau grija pe care i-o poți zi de zi.

9. Bărbatul care te respectă crede în tine și îți cere mereu opinia înainte de a lua decizii importante

batrani se tin de brat

Ce relație ai putea avea cu o persoană care nu are încredere în tine, în potențialul tău, care îți spune mereu că nu vei reuși să faci anumite lucruri? Un bărbat care te respectă nu numai că va vedea părțile pozitive pe care le ai, ci va căuta ajutorul și sfatul tău în orice decizie importantă pe care o va lua, pentru că sunteți un cuplu.

Ai bifat cel puțin trei din aceste nouă trăsături ale bărbatului care te respectă? Te poți considera norocoasă! Un astfel de bărbat trebuie tratat ca o bijuterie. Fă toate eforturile să păstrezi relația atâta timp cât el manifestă același respect cu care te-a obișnuit!

Surse foto: pixabay.compexels.comunsplash.com

Surse articol: olumabel.com

Newsletter