Home Cuplu Psihologia cuplului 13 lucruri pe care bărbații le cred despre femei, dar nu au curaj să le spună

13 lucruri pe care bărbații le cred despre femei, dar nu au curaj să le spună

13 lucruri pe care bărbații le cred despre femei, dar nu au curaj să le spună
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Marţi, 27.02.2024

Psihologia masculină este fascinantă, mai ales pentru femei. Bărbații au foarte multe lucruri de spus, dar nu o fac din considerente personale sau pentru a nu răni sentimentele ori pentru a nu pierde încrederea femeilor din viața lor.

Bărbații au un mod de gândire diferit față de cel al femeilor și cu siguranță au foarte multe lucruri pe care, deși le gândesc, nu au curajul să le spună. Ei vor ca femeile din viața lor să îi respecte, să le acorde atenție, să îi iubească așa cum merită și uneori își limitează afirmațiile tocmai pentru a nu le supăra sau a nu produce trăiri negative în sufletul partenerelor.

Bărbații au adesea probleme în a comunica ceea ce își doresc cu adevărat, din mai multe motive. Fie că le este teamă de a fi respinși, de a-și compromite masculinitatea sau de a se lovi de normele culturale, aceștia își păstrează gândurile adevărate pentru ei, atitudine care nu este deloc în beneficiul lor pe termen lung în relații. Iată ce și-ar dori bărbații să spună femeilor din viața lor, dar nu găsesc curajul să o facă…

1. Comandă și desert, te rog!

O decizie aparent lipsită de sens și de importanță precum comandarea desertului este plină de semnificații pentru bărbați. Partenera refuză cu vehemență un desert delicios, deși abia dacă s-a atins de salata pe care și-a comandat-o? Poate că îi este rușine să nu fie judecată pentru alegerile ei, sau pur și simplu pune mare accent pe aspectul ei fizic. Oricum ar fi, comandați desert sau permiteți bărbaților să vă facă o surpriză dulce...

2. Fă tu primul pas sau măcar dă-mi încrederea că îl pot face eu, fără a mă respinge

cuplu tandru

Bărbații se tem adesea să nu fie respinși. Este de la sine înțeles că femeile nu fac primul pas din cauza normelor societății și credințelor populare, de aceea bărbaților le rămâne atribuția de a-și manifesta interesul. Dați-le un semn că vă doriți ca ei să inițieze primul pas pentru începutul unei relații, fără a se lovi de un refuz.

3. Da, poți fi tu șefa în dormitor!

În cuplul tradițional, bărbatul este dominant inclusiv pe partea intimă, în dormitor, dar sunt și situații în care își poate dori ca femeia să preia frâiele situației. Desigur că nu este nevoie să exagerați în acest sens, priviți preluarea controlului în dormitor ca o simplă inițiativă de a avea un act intim care vine din partea femeii, fără a mai aștepta ca partenerul să facă primele gesturi.

4. Ești frumoasă! Nu te mai plânge atât…

În majoritatea cazurilor, femeile nu se simt suficient de atrăgătoare pentru partenerii lor sau pentru normele societății. Dar bărbaților nu le pasă dacă partenerele lor nu au forme 90-60-90, dacă nu arată ca un fotomodel internațional, ci pur și simplu sunt atrași atât de persoana, cât și de personalitatea partenerei pe care și au ales-o. Îndemnul bărbaților pentru femei este să aibă mai multă încredere în propriul aspect fizic, în forțele proprii și, dacă vor să facă o schimbare în acest sens, să o facă pentru propria lor satisfacție. Nu este necesar ca EA să slăbească pentru a arăta bine pentru EL, ci pentru a se simți bine în pielea EI...

5. Ne place atunci când vă îmbrăcați elegant…

Bărbații adoră ca partenerele lor să fie admirate, mai ales atunci când ies la o cină la restaurant. Când merg la braț cu o femeie îmbrăcată într-o rochie foarte elegantă, cu mănuși de satin, cu pantofi cu toc stiletto se vor simți minunat, ca și cum ar păși la brațul unui supermodel sau al unui star internațional. Practic, o rochie elegantă face diferența dintre o adolescentă și o femeie...

6. Merităm și noi un compliment sau două din când în când…

Deși femeile sunt obișnuite să fie complimentate mai mereu de persoanele de sex opus, și bărbații așteaptă același lucru, dar le este teamă să o spună. Nu este necesar ca bărbații să fie complimentați mereu asupra felului în care arată, sau modului galant în care se poartă, dar o strângere de bicepși, o atingere senzuală a pectoralilor sau o privire sexy vor fi foarte apreciate.

7. Învățați cum să comandați o băutură înainte de a ieși la un restaurant

femeie cocktail

Există o diferență mare între a comanda un martini sau un vin alb demisec și a spune „Vreau un Manhattan cu câteva picături de bitter în plus, două cuburi de gheață și o cireașă confiată, vă rog”. Băutura comandată, fie alcoolică sau nonalcoolică, face diferența între o tânără neexperimentată și o femeie încrezătoare, care știe ce vrea.

8. Ne place postura de vânători, dar uneori pare imposibil să vă cucerim…

Bărbații se simt foarte bine în postura de vânători, de persoane care își urmăresc ținta indiferent cât de imposibilă ar fi misiunea pe care din proprie inițiativă o inițiază. Atunci când se lovesc mereu de un refuz sau de imposibilitatea de a flirta cu femeia pe care o plac, adesea bărbații, din frustrare, renunță la atracția pe care o simt și își îndreaptă atenția către o altă persoană.

9. Fiți încrezătoare în forțele proprii, aspectul contează, dar nu atât de mult precum credeți

femeie oglinda

Adesea femeile consideră că dacă nu au corpul unui fotomodel, nu sunt sexy și seducătoare. Bărbații susțin exact contrariul. Aceștia își doresc să intre în relații cu femei frumoase, stăpâne pe sine, care își iubesc imperfecțiunile. Din păcate, atunci când nesiguranța iese la suprafață, stima de sine este scăzută, iar atracția scade.

10. Ești sau nu atrasă de mine?

Înainte de a face prima mișcare, bărbații au nevoie de o confirmare din partea femeilor referitoare la interesul manifestat față de persoana lor, de reciprocitatea sentimentelor. Dacă sentimentele nu sunt reciproce, femeile ar trebui să își expună într-un fel preferințele, pentru a-i scuti pe bărbați de încercări inutile de a flirta sau de a le atrage atenția.

11. Ne place mai mult atunci când nu vă machiați sau aplicați un machiaj discret

O femeie nemachiată sau care și-a aplicat machiaj discret cu siguranță va atrage atenția persoanelor de sex opus mai repede decât o femeie machiată excesiv. Desigur că puțin machiaj nu strică și îți poate da încrederea că ți-ai ascuns imperfecțiunile și arăți mult mai bine, dar un exces de machiaj nu este deloc recomandat.

12. Nu este nevoie să vă uitați cu noi la meciuri de fotbal, să beți bere sau să vă jucați jocuri video online

Bărbații nu caută un prieten de joacă sau de pahar în persoana partenerelor, ci femei care să le ofere toată afecțiunea de care au nevoie și pe care să le protejeze. Așadar, femeile care consideră că pot atrage atenția persoanelor de sex opus numai implicându-se în acțiuni care le fac plăcere acestora, vor avea neplăcuta surpriză să se lovească de respingere. Bărbații apreciază feminitatea…

13. Nu este nevoie să vă prefaceți!

Adesea, pentru a atrage atenția persoanelor de sex opus, femeile pretind că au o altă personalitate. Ceea ce înseamnă că femeile timide în realitate vor adopta o atitudine diferită, în speranța că vor fi remarcate. Iar femeile mai volubile, cu chef de viață și de vorbă, încearcă să pară mai retrase și mai feminine, sperând că astfel vor fi apreciate de pretendenți. Numai că bărbații apreciază naturalețea și exprimarea liberă a propriei personalități, altfel se vor îndrăgosti de un miraj, care va păli repede...

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care bărbații și-ar dori ca femeile din viața lor să le audă, dar pe care, din păcate, evită să la afirme de teamă că vor fi judecați.

Surse foto: unsplash.com

Surse articol: thoughtcatalog.com

Newsletter