Home Mireasa Ingrijire corporala Ghid de supravietuire in ziua nuntii: 10 lucruri pe care trebuie sa le ai la tine

Ghid de supravietuire in ziua nuntii: 10 lucruri pe care trebuie sa le ai la tine

Ghid de supravietuire in ziua nuntii: 10 lucruri pe care trebuie sa le ai la tine
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Luni, 08.01.2024

În ziua cea mare a nunții tale, pe care o aștepți cu atâta nerăbdare și pe care ai planificat-o atât de mult timp în detaliu, poți avea surprize neplăcute, pentru care trebuie să fii pregătită. Iată ce nu trebuie să îți lipsească din kit-ul de supraviețuire în ziua în care îți vei uni destinele, când totul trebuie să fie impecabil!

Ziua cea mare a nunții, în care îți unești destinul cu jumătatea ta este nu numai o zi a bucuriei, ci și o zi a grijilor, a pregătirilor, a emoțiilor maxime. În unele situații, lucrurile scapă de sub control sau nimic nu merge cum trebuie și de aceea ai nevoie de un kit de produse de urgență, pe care să le ții într-o borsetă sau gentuță mereu pregătite, astfel încât niciun incident să nu ți strice petrecerea.

Organizarea nunții perfecte începe, într-adevăr, cu câteva luni înainte de ziua cea mare, dar cu câteva zile înainte de a păși în fața altarului trebuie să pui la punct o listă din care nu trebuie să lipsească anumite obiecte, care cu siguranță îți vor fi folositoare.

Pentru că evenimentul în sine reprezintă o aventură în adevăratul sens al cuvântului, mireasa are nevoie de un adevărat asenal, pentru a trece cu brio peste emoții și impedimente, un kit de supraviețuire pentru a elimina din start stresul și gândurile negative care bântuie orice femeie îmbrăcată în rochia albă.

Ce este un kit de urgență pentru ziua nunții?

În ziua nunții se pot întâmpla o mulțime de incidente neprevăzute. De aceea, un kit de urgență are rolul de a asigura mirii că nu trebuie să plece în ultimul minut din cauză că au uitat un lucru important, pentru că mirele are dureri de stomac sau a transpirat excesiv, miresei i s-a rupt cercelul, o unghie sau voalul.

Iată obiectele care nu trebuie să lipsească din kitul de supraviețuire în ziua nunții:

1. Kit complet de cusut pentru călătorie

kit cusut ace ate

Există la unele magazine un kit de cusut pentru călătorie, care include câteva ace, ațe de diferite mărimi, grosimi și culori, ideale pentru situațiile în care se rupe un nasture la cămașă, se desprinde ceva de la rochia de mireasă sau unul din invitați are o problemă cu hainele pe care le poartă.

2. Trusă de machiaj

machaj mireasa

Deși mireasa merge la salonul de machiaj înainte de a îmbrăca rochia cea albă, ziua este lungă, iar noaptea este și mai lungă și obositoare, iar uneori este nevoie de un mic retuș făcut de însăși mireasă sau de altcineva asupra machiajului, care se mai deteriorează din cauza transpirației sau a pupaturilor primite de la invitați.

3. O pereche în plus de cercei

În ziua cea mare nu uita de o pereche de cercei în plus, pe care să o iei cu tine în kitul de urgență. Se poate întâmpla să îți pierzi un cercel sau să simți urechile îngreunate din cauza cerceilor aleși și cu siguranță nu vrei să ieși în poze fără acest accesoriu esențial.

4. Gustări sănătoase

Până seara, când vei degusta aperitivele, vei mânca doar câteva pișcoturi și prăjituri. Așadar, dragă mireasă, ar fi bine să îți pui în kitul de urgență și o gustare sănătoasă, un baton de proteine sau orice îți face plăcere să mănânci fără a-ți încărca dinții sau stomacul. Senzația de foame și scăderea glicemiei nu te vor ajuta, cu siguranță, să fii o mireasă voioasă și să petreci alături de toată lumea așa cum ar trebui.

5. Ață dentară

Nu uita să adaugi ața dentară în gentuța ta, pentru că, după micile degustări, este posibil să-ți rămână o bucățică de mâncare între dinți, care va ieși în evidență în mod inestetic în poze. Nu uita nici de bomboanele mentolate, pentru că vrei o respirație proaspătă atunci când te va săruta mirele, nu-i așa?

6. Rolă de scame

Rola de scame îți va fi de folos mai ales pentru a îndepărta scamele de pe hainele mirelui, pentru că și el trebuie să arate impecabil în ziua cea mare.

7. Un stilou pentru îndepărtarea petelor

Din fericire există și la noi pe piață stilouri de îndepărtare a petelor, iar un astfel de produs nu trebuie să lipsească din kitul de urgență din ziua nunții. Doar folosind vârful stiloului vei elimina petele de pe rochia prețioasă de mireasă.

8. Medicamente

medicamente

Din cutiuța cu medicamente pe care, bineînțeles, le vei eticheta pe fiecare în parte, nu trebuie să lipsească medicamentele pentru dureri de stomac sau neplăceri la nivelul stomacului, pentru dureri de cap, de dinți, pentru alergii sau medicamentele pe care le luați zilnic, tu sau mirele, și care vă asigură starea de bine.

9. Ace de siguranță, clame de păr, bandaje

Toate aceste produse de mici dimensiuni se vor dovedi foarte utile în ziua nunții, în cazul în care va avea loc un incident pe care nu poți să-l previi sau să-l prevezi. Nu uita nici de plasturii special creați pentru bătăturile pe care ți le pot face ți le pot face pantofii.

10. Deodorant, balsam de buze, ruj, fond de ten

kit nunta

Nici unul din aceste obiecte cosmetice nu trebuie să îți lipsească din kitul de urgență din ziua nunții. Vei dori să miroși și să arăți impecabil, de aceea ia tot ce știi că trebuie luat de acasă, astfel încât să ai o zi cât se poate de relaxată, în care să nu fie nevoie să apelezi la ajutorul celor din jur.

Nu uita și de o pereche de pantofi comozi în plus, pentru a te simți cu adevărat bine pe ringul de dans și ia-ți cu tine voia bună, lasă-ți emoțiile acasă și vei fi cea mai dezinvoltă mireasă!

Surse foto: unsplash.com pexels.com

Surse articol: theknot.combrides.combloglovin.com

Newsletter