Home Mireasa Frumusete Cum sa iti aranjezi sprancenele in ziua nuntii pentru un look impecabil

Cum sa iti aranjezi sprancenele in ziua nuntii pentru un look impecabil

Cum sa iti aranjezi sprancenele in ziua nuntii pentru un look impecabil
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Luni, 22.01.2024

Pentru ziua nunții trebuie să arăți perfect! Chipul luminos al miresei este desăvârșit de forma frumoasă a sprâncenelor și culoarea acestora! 

Înainte de nuntă trebuie să arăți perfect din cap până în picioare. Iar asta înseamnă că trebuie să te îngrijești de aspectul tău până la cel mai mic detaliu. Iar acest mic detaliu pe care îl vom aborda acum îl reprezintă sprâncenele. Dacă vrei un look deosebit, o față luminoasă și un zâmbet impecabil și mai ales să ieși bine în pozele de nuntă, ai grijă de sprâncenele tale.

Cu câteva luni înainte de marele eveniment, pune penseta jos și lasă-te pe mâna unui specialist pentru a-ți da forma perfectă și pentru a alege culoarea care te avantajează. Profesioniștii, din pasiunea lor pentru frumos, vor ști să-ți dea un contur luminos sprâncenelor, creând o armonie perfectă a chipului tău, de durată, nu doar pentru machiajul din ziua nunții.

Pensezi sprâncenele sau le epilezi cu ceară? Ce să alegi pentru ziua nunții?

femeie aranjeaza sprancenele

La această întrebare ar trebui să îți răspundă doar un specialist. Dacă tu ești obișnuită să îți pensezi sprâncenele și să le dai o formă frumoasă, ar fi indicat să le lași să crească și să mergi la un profesionist înainte de ziua cea mare, cerându-i să te penseze.

Dacă, însă, acel profesionist folosește ceara și are recomandări foarte bune, lasă-te pe mâna lui. Cu multă răbdare, talent, un profesionist perfecționist îți va contura în așa fel sprâncenele încât nu te vei mai recunoaște în oglindă. În ceea ce privește costurile, atât pensatul clasic, cât și folosirea benzilor sau produselor pe bază de ceară pentru a da o formă sprâncenelor au costuri relative asemănătoare.

Pensatul costă mai puțin, dar conturul reușește să fie realizat mult mai bine, în condițiile în care profesionistul lucrează fir cu fir. Epilatul cu ceară creează un contur dorit, îndepărtând, în același timp, mai multe fire. În privința durerii, ambele metode dau o senzație ușor neplăcută și o durere minimă.

Cum alegi forma perfectă pentru sprâncenele tale?

femeie machiaj roz

Din acest punct de vedere, tot un profesionist te poate ajuta. Există numeroase forme pentru sprâncene, chiar dacă nu erai familiarizată cu aceste noțiuni. Așadar, există sprâncene rotunde, ascuțite, arcuite sau în formă de S și le poți recunoaște foarte ușor după denumire. Forma sprâncenelor se poate alege în funcție de modul natural de creștere al acestora, de forma feței și de trăsăturile viitoarei mirese.

Pentru fața ovală, în care dimensiunea frunții este mai lată decât bărbia, pomeții sunt proeminenți și maxilarul mic, în formă ovală, se vor potrivi sprâncenele ascuțite și groase.

Pentru fața rotundă, pe de altă parte, sprâncenele arcuite sunt cele mai potrivite, deoarece evidențiază privirea într-un mod foarte plăcut. Viitoarea mireasă cu o față alungită va fi și mai frumoasă dacă forma sprâncenelor va fi dreaptă, plată și mai groasă, pentru a crea un echilibru între zonele fețe. Fața pătrată, cu trăsături puternice bine definite, mai ales ale maxilarului, va fi conturată perfect cu sprâncenele în formă de S.

Dacă viitoarea mireasă are fața în formă de inimă, denumită și triunghiulară, atunci sprâncenele rotunjite sunt ideale, creând o formă de inimă, împreună cu bărbia și rezultând un aspect armonios. Nu în ultimul rând, dacă ai fața în formă de diamant, sprâncenele arcuite ți se vor potrivi perfect.

Cum alegi culoarea perfectă a sprâncenelor pentru ziua nunții?

femeie la salon sprancene

Înainte de toate, trebuie să punem mare accent pe faptul că nu trebuie să îți vopsești singură sprâncenele. Nu folosi vopsea de păr pe sprâncene pentru că îți poate irita ochii sau poți avea probleme foarte grave. Un specialist te va ajuta în această privință, folosind unul din nenumăratele geluri pentru sprâncene, creioane sau alte accesorii profesionale.

O culoare nepotrivită va atrage un aspect neplăcut, artificial și total necorespunzător al feței. Alegerea nuanței perfecte pentru sprâncene poate fi dificilă, dar trebuie să te ghidezi după culoarea podoabei capilare naturală. Chiar dacă te-ai vopsit într-o culoare foarte deschisă recent, nu te îndepărta foarte mult de cea naturală, pentru că este posibil să dai greș cu alegerea făcută.

Un specialist va ști exact ce culoare va trebui să folosească pentru sprâncenele miresei, intensitatea ei, făcându-și o părere despre cum se va încadra perfect în machiajul pe care îl va realiza. De aceea, dacă ai îndoieli, mergi pe mâna celui sau celei care te va machia pentru ziua cea mare.

Surse foto: pexels.comunsplash.com

Surse articol: lasvegaswedding-makeup.com

Newsletter