Home Mireasa Frumusete Sprâncenele subțiri, din nou la modă

Sprâncenele subțiri, din nou la modă

Sprâncenele subțiri, din nou la modă
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 01.02.2024

Moda sprâncenelor subțiri a revenit! Sprâncenele reprezintă un element foarte important al fizionomiei, schimbând complet aspectul reprezentantelor sexului frumos. Deși nu arată natural, sprâncenele subțiri contribuie la conturarea feței într-un mod foarte plăcut, creând un efect de „lifting”.

Mai țineți minte moda anilor '90, în care sprâncenele abia puteau fi observate de subțiri ce erau? Atunci, aproape toate femeile visau să poarte sprâncenele cât mai subțiri, încercau să le dea o formă cât mai frumoasă și mai arcuită, iar această tendință a revenit din nou la modă. În anul 2024, sprâncenele subțiri sunt din nou moderne, doar că modelul inițial a fost transformat și este mult mai subtil.

Sprâncenele subțiri din anii '90 purtate cu mândrie de Jennifer Aniston, Cindy Crawford sau Gwen Stefani au revenit la modă și acest lucru ne este demonstrat de felul în care modele internaționale, precum Bella Hadid, au decis să își penseze sprâncenele.

Îngrijirea zilnică a sprâncenelor

femeie pensata

Această modalitate de a aranja sprâncenele, prin aspectul lor subțire și arcuit, dar într-un mod foarte rotunjit, dă un efect de lifting al look-ului. Fie că folosiți penseta sau apelați la epilarea cu ceară care oferă un finisaj mai estetic și mai durabil, sprâncenele subțiri vă vor scoate în evidență cu siguranță.

Este foarte important ca, înainte de a adopta acest trend să vă asigurați că nu produceți daune la nivelul firului de păr al sprâncenelor, pentru că de cele mai multe ori, acestea pot fi iremediabile. Cu alte cuvinte dacă pensezi prea mult, prea des, sau prea dur această zonă, este posibil ca părul să nu îți mai crească niciodată la loc la fel ca înainte. De aceea, specialiștii recomandă ca înainte de a lua decizii pripite să avem grijă de pielea din acea zonă.

Cu alte cuvinte, din îngrijirea zilnică nu trebuie să lipsească un serum corespunzător, o cremă hidratantă și o perie pentru sprâncene. Se recomandă evitarea inflamării în urma pensatului.

Cum să pensezi sprâncenele fără a le deteriora?

femeie aranjeaza sprancenele

Dacă doriți să obțineți acel aspect al sprâncenelor subțiri, este foarte important să începeți prin a elimina doar câteva fire de păr din partea internă a sprâncenelor, care tinde să fie mai bogată. În cazul în care considerați că nu faceți față unei asemenea provocări, dar doriți sprâncene subțiri, este bine să consultați un specialist pentru a vă asigura că nu faceți exces de zel atunci când pensați firele de păr.

De asemenea, în afară de oglinda obișnuită pe care o aveți la îndemână atunci când vă machiați sau vă pensați, este bine să investiți într-o oglindă lupă cu ajutorul căreia să vedeți fiecare fir de păr pe care, în mod normal, cu ochiul liber nu se poate vedea.

Cum creezi efectul de sprâncene subțiri folosindu-te de machiaj?

femeie machiaj

Dacă nu doriți să pensezi sprâncenele și să riscați să nu mai crească la loc sau să nu le mai puteți da o formă frumoasă, atunci puteți folosi machiajul pentru a crea acel efect de sprâncene subțiri. Puteți folosi o periuță și un gel pentru sprâncene.

Un truc minunat este acela în care, în loc să pieptănați sprâncenele în sus, să le pieptănați cumva pe orizontală, pentru a părea mai subțiri. Folosiți un creion pentru sprâncene în culoarea potrivită pentru a le conferi aspectul dorit și nu uitați să investiți în pudră sau concealer pentru a le modifica aspectul numai prin machiaj.

Fie că doriți să recreați look-ul din anii '90 sau pur și simplu considerați că ați arăta bine cu sprâncene subțiri, luați această decizie cu mare grijă și asigurați-vă că se potrivesc fizionomiei și stilului pe care îl adoptați zi de zi.

Surse foto: pexels.com

Surse articol: byrdie.com

Newsletter