Home Cuplu Confesiunea dureroasă a unui barbat: „soția mea refuză să îmi ajut părintii bătrâni”

Confesiunea dureroasă a unui barbat: „soția mea refuză să îmi ajut părintii bătrâni”

Confesiunea dureroasă a unui barbat: „soția mea refuză să îmi ajut părintii bătrâni”
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 25.04.2024

În orice familie există neînțelegeri, dar când vine vorba despre sănătatea și starea de bine a părinților unuia dintre soți, lucrurile se complică. Un bărbat mărturisește că soția lui nu îl lasă să își ajute părinții bătrâni și bolnavi pentru că nu câștigă la fel de bine ca ea.

Atunci când te căsătorești, promiți să îi rămâi aproape partenerului la bine și la greu, dar aceste promisiuni sunt, deseori, interpretabile.

În vârstă de 35 de ani, un bărbat pe nume Patrick a răbufnitpe o rețea de socializare, cerând sfatul internauților.

Soția mea își ajută cu bani părinții, dar eu nu am voie, deoarece câștig mai puțin decât ea…”

batrani

Sunt căsătorit cu soția mea Laura de cinci ani. Laura are un job foarte bine plătit și câștigă mult mai mult decât mine. Eu lucrez ca profesor, iar soția mea lucrează în sectorul privat și câștigă de 10 ori mai mult decât mine. Ne împărțim cheltuielile așa cum am decis de la bun început, ea pune 70% din salariu în casă, în timp ce eu îmi pun doar 30% din salariu în casă.

Părinții Laurei au emigrat în țara noastră acum foarte mult timp și principalul scop a fost ca Laura și sora ei, Margaret, să aibă succes în viață, iar acum amândouă au joburi foarte bine plătite. Soția mea este arhitect și sora ei este medic chirurg. Pe de altă parte, părinții mei au joburi foarte prost plătite, sora mea trăiește din ajutor social, deci suntem o familie cu venituri destul de reduse.

Laura a ajutat-o pe sora mea atunci când a născut la o vârstă foarte fragedă și era mama singură. Soția mea i-a oferit surorii mele un job foarte bine plătit de secretară la compania pentru care lucrează ea, dar după o lună sora mea a renunțat pentru că i se părea prea greu să aibă grijă și de copil și să aibă și job. Recent, părinții soției mele au ieșit la pensie și ea, împreună cu sora ei, le oferă cate 3000 de dolari în fiecare lună, lucru care mi se pare ridicol, pentru că amândoi au pensii destul de bunicele. Așa că de ce ar avea nevoie de 6000 de dolari pe lună?

Deși m-a asigurat că acești bani nu provin din contul pe care îl avem împreună, atunci când i-am spus că și părinții mei sunt la pensie și aș vrea să îi ajut financiar, Laura mi-a spus, pe o tonalitate foarte rece și dură, că pot să le ofer din salariul meu, dacă vreau. Am fost extrem de șocat și supărat pentru că părinții mei depind numai de mine, în timp ce ea și sora ei fac o grămadă de bani împreună și oricum părinții ei s-ar descurca și fără ajutorul lor”, mărturisește bărbatul.

Tatăl meu are Parkinson și mama este bolnavă. Nimic nu o înduplecă pe soția mea să mă lase să îi ajut”

batran bolnav

Patrick susține că soția lui i-a dat și o explicație în acest sens. Ea motivează că își ajută părinții pentru că aceștia și-au sacrificat totul mutându-se în țară și emigrând din localitatea lor natală. Și crede că este responsabilitatea ei să le asigure sprijin financiar pentru a le ușura viața aici.

De-a lungul timpului, Patrick și Laura au avut multe neînțelegeri, inclusiv înainte de a o împrumuta pe sora bărbatului cu bani pentru a-și plăti o rată la casă. Laura nu a fost de acord, pentru că susținea că sora lui nu este demnă de încredere și nu le-ar da banii înapoi. Bărbatul nu înțelege cum o femeie care câștigă atât de mulți bani poate acționa așa cu familia extinsă.

Tatăl meu are Parkinson, are o stare de sănătate foarte delicată și doctorii mi-au spus că se va înrăutăți pe zi ce trece. Și mama mea are probleme de sănătate și nici măcar nu este suficient de puternică încât să îl ajute pe tata cu tot ceea ce trebuie. La momentul actual, singura soluție pe care o găsesc împreună cu medicii este să îl internăm pe tata într-un azil unde să primească îngrijirea de care ne are nevoie și să îl separ de mama care nu îl poate îngriji cum se cuvine.

Acest lucru este foarte frustrant pentru mine și nu înțeleg de ce soția mea, care are părinții sănătoși în acest moment nu mă poate ajuta. Nu am cerut bani din contul ei personal, ci am vrut doar ca din contul familiei să îmi ajut părinții. Cred că soția mea este foarte egoistă și dacă s-ar fi schimbat rolurile sunt sigur că eu i-aș fi ajutat părinții în această situație”, concluzionează Patrick.

 Internauții au avut păreri împărțite. Tu ce crezi despre această situație?

Surse foto: unsplash.compexels.compexels.com

Surse articol: brightside.me

Newsletter