Home Cuplu Psihologia cuplului 8 consecințe spirituale care apar dacă ai o aventură cu un bărbat însurat

8 consecințe spirituale care apar dacă ai o aventură cu un bărbat însurat

8 consecințe spirituale care apar dacă ai o aventură cu un bărbat însurat
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Marţi, 13.02.2024

A începe o relație cu un bărbat însurat nu este chiar cea mai bună decizie pe care o poți lua. Consecințele spirituale, dar și stigmatul social sunt demne de luat în considerare de femeile care se îndrăgostesc de un bărbat care are deja o familie.

Efectele unei relații cu un bărbat însurat sunt devastatoare și afectează atât planul psihic, emoțional, moral, spiritual, dar și fizic, spun psihologii și specialiștii în spiritualitate. Află ce se întâmplă, când intri într-o astfel de relație.

1. Te deconectezi de la credință

Relațiile intime cu un bărbat însurat sunt considerate un păcat în religie și un act ilegal în multe țări. Faptul că încalci o poruncă importantă este un lucru care trebuie să îți dea de gândit și care se observă în obiceiurile spirituale și practicile tale care, după începerea relației se împuținează sau dispar. Practic, bărbatul însurat devine singura persoană în care crezi și în mâna căruia îți încredințezi spiritul, mintea și corpul. Faptul că știi deja că de fiecare dată când te întâlnești cu bărbatul pe care îl iubești comiți un mare păcat, adulterul, te va îndepărta puțin câte puțin de credință, iar această consecință va avea grave repercusiuni asupra stării tale de spirit.

2. Îți expui spiritul altor entități

Fie că ești o persoană care crezi sau nu în spiritualitate, trebuie să știi că legătura intimă între un bărbat și o femeie implică două spirite, al tău și al lui. Așa cum trupurile și inimile se contopesc, și spiritele se contopesc. Numai că un bărbat însurat poartă cu el și spiritul soției, al copiilor, este strâns legat de familie, iar acest lucru te predispune la o legătură cu alte entități pe care nu întotdeauna o poți gestiona. Și dacă nu ești prima lui amantă, cu siguranță bărbatul pe care îl iubești atât de mult va purta cu el și spiritele femeilor pe care le-a sedus și le-a abandonat.

3. Semeni vânt, culegi furtună

femeie in lenjerie intima

Cu alte cuvinte, ceea ce semeni vei culege și dacă tu plantezi sămânța nedreptății față de soția și copiii bărbatului pe care îl iubești, vei culege aceleași roade. Este foarte posibil ca, la un moment dat, să fii abandonată la fel ca soția lui pentru o altă persoană mult mai atrăgătoare și mai fascinantă. Este foarte probabil să suferi mai mult decât soția lui, mai ales dacă pui suflet în această aventură. În plus, gândește-te cât de devastată este soția și copiii săi știind că de fiecare dată când lipsește de acasă umblă cu o persoană necunoscută, care încearcă să le fure soțul și tatăl, protectorul casei, stâlpul familiei.

Să nu te mire faptul că soția și copiii lui pot spune vorbe negative la adresa celei care încearcă să le fure protectorul de lângă ei, iar tu să fii în situația în care trebuie să îți justifici alegerile în fața destinului. Nu în ultimul rând, ia în calcul faptul că vei avea, la un moment dat, un soț pe care îl vei iubi foarte mult și care îți va face surpriza neplăcută de a umbla cu altă femeie.

4. Îți atragi foarte mulți dușmani

femeie barbat se saruta

În cazul în care bărbatul cu care ai o aventură este șeful tău sau un coleg de serviciu, cu siguranță vei atrage dușmănia persoanelor cu care muncești. Să nu mai vorbim de mânia și de ura membrilor familiei lui, soției, copiilor și părinților, care te văd doar ca pe o persoană fără scrupule, care acționează cu orice preț împotriva firii. 

5. Vei suferi și vei avea remușcări

Da, este foarte posibil ca în timpul sau după o aventură cu un bărbat însurat să suferi, să ai remușcări care să nu te lase să dormi, să îți continui viața de zi cu zi fără a-ți face mereu procese de conștiință. Dacă preferi să trăiești cu un constant sentiment de vină, anxietate și teama de a nu se întoarce roata, atunci cu siguranță nu ești persoana potrivită pentru a începe o aventură cu un bărbat însurat. Indiferent cât de popular a devenit acest trend de a avea relații intime cu un bărbat deja implicat într-o relație care are soție și copii, știi, în adâncul sufletului tău, că nu este deloc normal. Și oricât de mediatizat este rolul de amantă, din cele mai vechi timpuri acesta a fost criticat și ridiculizat în toate popoarele și credințele lumii.

6. Îți oprești creșterea spirituală și evoluția

femeie barbat in camera de hotel

Evoluția pe plan spiritual stă în mâinile noastre, ale fiecărei persoane care, din dorința de a trece la un alt nivel, este posibil să facem și gesturi necugetate. Evoluția spirituală presupune faptele bune, inima curată, sufletul deschis, permanenta rugăciune, căutare a sensului vieții, iar tu în momentul în care te vei dedica unui bărbat însurat, nu vei mai avea timp de această evoluție pe plan spiritual. Îți vei pune pe locul doi dorința de a evolua și vei deveni versiunea ta de care ți-a fost cel mai teamă că vei ajunge încă de mic copil.

7. Îți vei învenina mintea și îți vei distruge modul sănătos de a gândi

Cu toate că statutul de amantă a devenit din ce în ce mai popular, decizia ta de a iubi un bărbat însurat îți poate întuneca mintea. Practic, vei avea un mod de gândire complet diferit față de cel al persoanelor din jurul tău, îți vei susține punctul de vedere sus și răspicat, deși în adâncul sufletului știi că nu ai dreptate. De cele mai multe ori, diferențele dintre ceea ce crezi și ceea ce expui îți vor învenina mintea. Este foarte posibil să suferi de depresie, anxietate și de alte tulburări de natură psihică în timpul sau după o relație cu un bărbat însurat.

8. Pierzi ocazia de a-ți întâlni alesul

Nu în ultimul rând, în goana ta disperată pentru a atrage atenția bărbatului însurat pe care îl iubești, este foarte posibil să pierzi din vedere ceea ce este mai important. Îți pierzi ocazia de a-ți întâlni alesul, jumătatea care cu siguranță te așteaptă dacă îți este sortit, dar care nu te poate convinge să îi acorzi o șansă în cazul în care tu ești îndrăgostită de o himeră, de un bărbat la casa lui care, oricât de multe promisiuni ți-ar face, nu te vede ca pe marea dragoste a vieții. Așadar, atunci când alegi calea greșită, pierzi oportunitatea de a o lua pe o cale sortită ție și de a te bucura de viață în adevăratul sens al cuvântului.

Așadar, gândește-te de două sau chiar mai multe ori înainte de a intra în relație cu un bărbat însurat. Oricât de multe promisiuni ți-ar face, gândește-te că aceleași promisiuni le-a făcut și soției la un moment dat și nu s-a ținut de cuvânt. A construi fericirea pe nefericirea altor persoane, îndeosebi dacă sunt implicați și copii, nu îți va aduce nimic bun, mai ales pe plan spiritual, iar pe plan fizic sau mental vei obține nopți nedormite, stres, teama de a nu fi prinsă.

Surse foto: pexels.com

Surse articol: olubunmimabel.com

Newsletter