Home Cuplu Testul portocalei: tendința virală care îți dezvăluie dacă partenerul te iubeste

Testul portocalei: tendința virală care îți dezvăluie dacă partenerul te iubeste

Testul portocalei: tendința virală care îți dezvăluie dacă partenerul te iubeste
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Marţi, 07.05.2024

„Într-o zi mi-ai dăruit o portocală, eram doi copii ce aveam o portocală, lumea toată ne părea o portocală, soarele era și el o portocală”. De la subiectul unui cântec de dragoste, la instrumentul unui test al relației amoroase, portocala îți poate arăta dacă partenerul te iubește sau nu!

Vrei să știi dacă partenerul tău ține cu adevărat la tine și te iubește atât de mult precum spune? Vrei să-ți supui logodnicul la un test înainte de nuntă, să știi dacă te măriți cu cine trebuie? Există un test pe care îl poți face pentru a afla cât de mult te iubește persoana de lângă tine, folosind doar o portocală.

Acest test este extrem de popular pe rețele de socializare, îndeosebi pe Tiktok, și în urmă cu puțin timp a devenit viral. Se pare că testul portocalei a ajutat foarte multe persoane să-și dea seama de sentimentele partenerilor lor.

Ce presupune testul portocalei?

femeie portocala in mana

Este un test extrem de simplu. Pentru a vedea dacă iubitul tău chiar ține la tine, îl rogi să îți aducă o portocală și în funcție de felul în care acesta îți răspunde și ți-o servește, atunci dragostea lui este adevărată sau nu. Conform influencerilor de pe Tiktok, dacă partenerul refuză să-ți aducă portocala decojită și de ce nu, feliată și frumos așezată pe o farfurie, atunci iubirea lui este fadă, falsă.

Dar sunt și foarte mulți bărbați care trec testul portocalei și le aduc iubitelor lor fructul atât de poftit într-un mod inedit. Rezultatul testului este clar, simplu și spune multe despre partenerul de lângă tine. Unele videoclipuri pe Tiktok, care prezintă testul portocalei, au primit milioane de vizualizări, în timp ce altele mai puține aprecieri, dar rezultatul este același.

Separarea feliilor de portocală de coaja lor este un indicator al dragostei adevărate?

@shelbyywilfong failed attempt. #fyp ♬ original sound - shelby

 

Alexandra Solomon, psiholog și autoare care predă la Universitatea Northwestern și este specializată în relații de cuplu spune că: „o întreagă relație intimă nu poate fi rezumată la ceea ce face sau nu un partener cu o portocală”, și că acest test nu poate exprima concret iubirea unuia dintre parteneri față de celălalt. Acest test vorbește mai mult despre fricile, nesiguranța, dorințele partenerului care îl supune pe celălalt unui test, din punct de vedere al specialistei.

Prima reacție a ei despre tendințele pe social media de orice fel este aceea că oamenii au nevoie de certitudini, de siguranță. Problemele în dragoste nu se arată sub forma unui simplu test al decojirii unui portocale și din păcate există și riscul supunerii partenerului la o umilință, în cazul în care refuză se decojească portocala din varii motive.

Conform specialiștilor, o relație de dragoste curată, bazată pe sentimente profunde nu constă într-un test care include un fruct, ci mai degrabă partenerii sunt sfătuiți să se așeze la masă unul lângă celălalt, să aibă conversații în care pun și răspund la întrebările celuilalt, sau să se implici în activități împreună mai degrabă decât să se supună unor teste fără o bază clară.

De regulă, testul portocalei este efectuat de femei pentru partenerii lor romantici de genul masculin, deci este un test prin care femeile văd răspunsul partenerilor lor la întrebări pe care nici nu le pun. Se testează reacția bărbatului, nu dragostea lui și totul ar putea fi rezolvat mai simplu dacă acest test ar fi formulat într-o altă manieră de tip: „dragule, te rog du-te și curăță-mi și mie o portocală și pune-mi-o pe o farfurie”.

Testul portocalei ține mai mult de anticiparea nevoilor, decât de iubirea adevărată

@byisabelsanchez Its the "im busy right now" for me 🥺 he knows my love language is acts of service. #orangepeeltheory #orangepeel ♬ original sound - byisabelsanchez

 

De regulă, femeilor le place când le sunt anticipate nevoile, pentru că de foarte multe ori ele îndeplinesc nevoile bărbaților înainte ca aceștia să și le exprime și vor să testeze dacă și partenerii pot face același lucru pentru ele.

Dar dacă partenerii nu curăță portocala, în schimb face foarte multe lucruri pentru ele, dacă le pregătesc o supă atunci când nu se simt bine, le cumpără o prăjitură pentru a le ridica moralul și le sunt alături în momente grele, cu siguranță acestea sunt gesturile prin care își arată dragostea, și nu decojirea unei portocale sau nu.

La fel se întâmplă și cu testele pe social precum Facebook, Instagram, de tipul „Sunteți meniți să fie împreună?”, „Sunteți un cuplu care va rezista testului timpului?”, „Vei rămâne împreună cu partenerul tău sau cu partenera ta?”, toate acestea sunt menite să aducă un soi de siguranță în relație, o validare mai degrabă decât un răspuns concret.

Cu siguranță curățarea unei portocale nu reprezintă tocmai testul suprem de iubire la care femeile s-ar putea aștepta de la partenerii lor.

Surse foto: pixabay.compexels.com

Surse articol: vox.com

Newsletter