Home Cuplu Psihologia cuplului 10 semne că partenerul tău se preface că te iubește

10 semne că partenerul tău se preface că te iubește

10 semne că partenerul tău se preface că te iubește
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Luni, 13.05.2024

Mă iubește, nu mă iubește? Este partenerul meu persoana care îmi va sta alături tot restul vieții? Iată care sunt cele 10 semne prin care te poți trezi la realitate și îți poți da seama că partenerul tău te „păcălește”.

Uneori partenerii doar se prefac că își iubesc logodnicile, soțiile, prietenele. Nu numai tipologia narcisistă, ci și alte tipologii de bărbați aleg să amăgească femeile din viața lor, să se comporte de parcă le iubesc și le-ar dărui și Luna de pe cer, dar realitatea este alta.

Este foarte posibil ca bărbații să pretindă că își iubesc partenerele, dar, de altfel, să fie îndrăgostiți de altcineva sau pur și simplu să aștepte persoana potrivită în viața lor. Iată care sunt cele 10 semne că partenerul tău doar se preface că te iubește, dar nu ține la tine.

1. Nu comunică

parteneri spate in spate

Un semn distinctiv al unei relații sănătoase și echilibrate este comunicarea deschisă, un lucru indiscutabil, care nu poate fi trecut cu vederea. O relație sănătoasă care se bazează pe iubire reciprocă supraviețuiește și prosperă numai pe baza comunicării. Dar comunicarea nu înseamnă doar vorbe, ci înseamnă și acțiuni, luarea deciziilor împreună.

Deși unele persoane sunt introvertite și nu comunică excelent prin firea lor, cu toate acestea, dragostea adevărată comunică dincolo de cuvinte. Un bărbat care te iubește îți va comunica sentimentele clare, te va asculta, îți va auzi nevoile și va face tot posibilul să le îndeplinească. Un bărbat cu adevărat îndrăgostit comunică cu tine fără ambiguități și fără a lăsa loc îndoielilor.

2. Nu-și asumă responsabilitățile

Dragostea adevărată presupune responsabilități. Un bărbat care te iubește este responsabil față de tine în orice privință. Iar această responsabilitate asupra propriei tale bunăstări trebuie să vină fără efort. Dacă partenerul te iubește cu adevărat, va accepta responsabilitatea pentru acțiunile sale față de tine și pentru felul în care te face să te simți.

3. Vede totul ca pe o îndatorire

Un bărbat care te iubește cu adevărat, nu vede totul ca pe o îndatorire, ci îți mărturisește că este îndrăgostit cu adevărat, îți dovedește cuvintele, nu doar le spune, iar acțiunile sale nu vor afecta creșterea și progresul relației, ci vor face ca aceasta să înflorească. Dacă dragostea pentru tine este reală, nu va trebui să îl forțezi sub nicio formă să facă ceva, iar lucrurile vor veni de la sine, nu sub forma unor îndatoriri. Nu este neobișnuit ca unii bărbați să declare că își iubesc partenerele până la stele și înapoi, dar acțiunile lor nu se potrivesc cu declarațiile de dragoste.

4. Nu este alături de tine

parteneri discutii

Bineînțeles că bărbatul nu poate să fie alături de partenera lui 100% din timp, dar dacă descoperi că este mai mult absent decât prezent și nu este prin preajmă atunci când ai nevoie de el, nu apare și nu este niciodată acolo în momente cheie, atunci sentimentele sale sunt false. Dragostea adevărată îi determină bărbații să fie alături de partenerele lor în cele mai importante momente și le lase singure, fără sprijin emoțional.

5. Tu iei toate deciziile și faci planuri pentru amândoi

Un bărbat care te iubește va dori să își petreacă timp cu tine și să planifice totul împreună cu partenera lui. Dacă tu ești singura care planifică concediile, mesele, cinele, ieșirile romantice, este posibil ca tu să fii singura care iubește în relație.

6. Evită provocările care apar pe parcursul relației

cuplu

Desigur că nicio relație nu este perfectă, ci fiecare este unică și vine cu propriile provocări, dificultăți și probleme. A avea dificultăți în relație nu înseamnă că acea legătură se va termina, ci mai mult, fiecare provocare va întări iubirea dintre cei doi și va prelungi durata de viață a relației.

Evitarea rezolvării dificultăților pentru mai mult timp din partea partenerului reprezintă un semn de lașitate și de lipsă de afecțiune față de iubita sa. La urma urmei, rezolvarea problemelor în relație indică progresul acesteia, iar un bărbat îndrăgostit investește în progresul legăturii cu partenera inimii sale. Este nevoie de multă dedicare și muncă pentru a susține o relație, și nu de evitarea problemelor.

7. Spune că te iubește numai când vrea ceva de la tine

cuplu fake

Mai sunt și bărbații lingușitori, care spun „te iubesc” numai atunci când vor ceva de la partenera lor. Iar femeile se topesc vând aud aceste două cuvinte magice. Dacă ai observat că iubitul tău spune că te iubește doar atunci când vrea ceva de la tine, cum ar fi intimitate fizică sau bani, ori să-i gătești felul de mâncare preferat, atunci acesta ar putea fi un semn că partenerul tău doar se preface că te iubește pentru a obține ce își dorește de la tine.

8. Îți arată afecțiune numai când sunteți în public, în intimitate este rece

Dacă partenerul tău îți arată afecțiune numai când sunt în preajma alți oameni, el o face doar pentru ca ei să creadă că voi aveți o relație perfectă, culmea prefăcătoriei…

9. Nu vrea să-i întâlnești familia

Atunci când iubitul tău ține foarte mult la tine și te vede ca fiind o potențială parteneră pentru viață, îți face cunoștință cu frații, prietenii lui și mai ales cu părinții lui. Dar dacă partenerul tău evită această întâlnire pe termen lung și respinge ideea de a-ți prezenta oamenii care l-au crescut și l-au educat, atunci ar trebui să îți faci griji pentru că de fapt, nu ține la tine, ci doar se preface.

10. Nu își face planuri de viitor alături de tine

cuplu se imbratiseaza

Dacă nu vorbește despre un viitor cu tine, înseamnă că partenerul tău nu se vede cu tine mai mult de câteva luni. Bineînțeles că este posibil să ia și lucrurile încet, să nu depună prea mari eforturi pentru că este dezamăgit în dragoste, dar dacă nu vorbește despre viitorul alături de tine, atunci doar se preface că te iubește.

Dacă ai identificat cel puțin trei din aceste semne în relația ta, este cazul să îți pui mari semne de întrebare și să regândești totul.

Surse foto: unsplash.compexels.com

Surse articol: lovepavillion.com

Newsletter