Home Nunta Organizare nunta Cum alegem tema nuntii?

Cum alegem tema nuntii?

Cum alegem tema nuntii?
Louise Tanase
Vineri, 22.10.2010

Ati stabilit data nuntii, deci este timpul sa incepeti sa organizati nunta. Organizarea nuntii inseamna de la o vreme, in primul rand, alegerea unei teme pentru ziua cea mare. Multe nunti incorporeaza mai multe elemente complementare, elemente care compun tema nuntii. Fie ca este vorba de poezie, un film sau diverse traditii ale celor doua familii care se unesc, toate elementele nuntii trebuie sa alcatuiasca un tot unitar.

In zilele noastre, miresele nu se mai limiteaza la a purta o rochie lunga alba si voal straveziu, ci isi alcatuiesc pentru ziua nuntii o adevarata feerie, un basm real pe care l-au visat de mici copii. In timp ce unele nunti sunt mai relaxate, casual, altele sunt elegante si formale; unele sunt amuzante si moderne, altele traditionale, somptuoase... Pentru a determina ce fel de nunta va doriti si ce tema vi se potriveste cel mai bine, voi, mireasa si mirele (da, si el!) trebuie sa va cunoasteti propriile stiluri. In afara de a decide ce va place amandurora in egala masura, este la fel de important sa decideti si ce nu va place. Incercati sa raspundeti amandoi la urmatoarele intrebari pentru a ajunge cat mai aproape de nunta voastra ideala.

 

 

Ceremonia religioasa

• Unde doriti sa fie oficiata cununia religioasa? Poate doriti intr-o biserica sau poate doriti intr-un cadru mai natural (pe malul marii, in varful muntelui) sau intr-un mediu familiar (unele cupluri doresc sa fie cununate de preot chiar in propria curte sau casa).
• Vreti o ceremonie intima, doar cu cativa apropiati si un preot cunoscut, sau o ceremonie fastuoasa, cu toti invitatii si un sobor de preoti?

  

  

  

  

  

  

Petrecerea de nunta - mancare, bautura

• Care sunt restaurantele voastre preferate?
Descrieti ce va place la fiecare restaurant: atmosfera, tipul de mancare servita, calitatea preparatelor, serviciile sau modul in care este decorat restaurantul.
• Care este mancarea voastra preferata?
Ar fi ideal sa faceti o lista cu mancarurile voastre preferate, in functie de specific (traditional-romaneasca, italiana, fratuzeasca, ungureasca, chinezeasca, vegetariana, organica, etc.).
• Care sunt mancarurile voastre preferate la restaurantele pe care le frecventati?
• Care sunt deserturile voastre preferate? Atunci cand trebuie sa alegeti, ce tip de ciocolata preferati: alba, neagra, cu lapte, toate trei sau niciuna?
• Care sunt bauturile voastre preferate: cocktailurile de fructe, ceaiul la gheata, berea, spirtoasele,lichiorurile, vinul alb sau rosu? Preferintele in materie de bauturi va vor ajuta sa alegeti si mancarea potrivita acestora sau viceversa.

  

  

Petrecerea de nunta -  decoratiunile tematice

• Care sunt culorile voastre preferate? Care sunt culorile care nu va plac deloc?
• Care sunt florile voastre preferate? Este vreo floare care nu va place deloc sau va inspira amintiri neplacute?
• Care este destinatia voastra preferata de vacanta? Ce va place cel mai mult acolo? Destinatia preferata de voi ar putea fi incadrata in stilul formal, relaxat, romantic, cosmopolit, exotic sau rustic?
• Preferati zonele urbane sau rurale? Aglomerate sau pustii?
• Aveti un hobby comun pe care ati vrea si ati putea sa il incorporate in tema nuntii voastre? De exemplu muzica, vinurile, Evul Mediu...
• Care este piesa de teatru, romanul, sau filmul vostru preferat? Care este povestea si ce va inspira cel mai mult de acolo?
• Este vreun moment al zilei care va inspira in mod deosebit, cum ar fi rasaritul sau apusul soarelui?
• Va place sa va relaxati in aer liber, intr-o gradina sau in interior, langa un semineu? Puteti sa incorporati aceasta preferinta in nunta voastra?
• Ce va place sa faceti in timpul liber? Va place sa va petreceti timpul la un spa, sa va relaxati, sa va plac drumetiile pe munte? Ganditi-va la diferitele moduri in care puteti incorpora felul in care va petreceti timpul liber in tema nuntii voastre si cum puteti face aceste detalii vizibile.
• Aveti vreo colectie care poate constitui o sursa de inspiratie pentru tema nuntii (de exemplu, miniaturile din cristal, masinute de epoca, papusi de portelan, etc.)?
• Va imaginati nunta voastra ca un basm, cum ati visat, poate, inca din copilarie sau ca un eveniment mai contemporan?
• Ce fel de fotografii agreati? Gen foto-jurnalism (fotografii care capteaza esenta zilei nuntii in opozitie cu cele statice, cu zambet la comanda), gen documentar (in care fotograful inregistreaza tot ce se intampla, in succesiune cronologica) sau portretul traditional de nunta? Preferati fotografiile alb/negru, color sau sepia?

 


Muzica si dansul

• Care este muzica voastra preferata ca stil? Care sunt interpretii sau melodiile preferate? Aveti grija sa faceti o lista detaliata cu ce muzica vreti, dar mai ales nu vreti sa ascultati la nunta voastra.
• Care este stilul preferat de dans? Preferati dansurile mai lente sau cele mai ritmate? Preferati dansurile mai romantice (valsul vienez, valsul lent), mai pasionale (tango) sau pe cele mai alerte (cha-cha, samba)?
• Care este perioada muzicala care va inspira cel mai mult?

  

  

  

 

 

      

 

Alegerea temei nuntii

 

Dupa ce ati raspuns amandoi la aceste intrebari si ati notat raspunsurile, va fi mult mai usor sa identificati stilul si tema perfecta a nuntii voastre. Tema nuntii poate reflecta absolut orice, de la filmul sau basmul preferat, o culoare, o poezie, sau o destinatie de vacanta. Mai presus de orice, tema nuntii voastre trebuie sa va inspire si sa va reprezinte pe amandoi. Orice tema ati alege trebuie aplicata fiecarui detaliu al organizarii si decorarii nuntii voastre. Tema nuntii trebuie sa poata fi recunoscuta foarte usor de catre invitati, in toate elementele posibile, de la invitatii, menu, tortul miresei, muzica, decor si marturiile de nunta, ca sa amintim doar cateva.

Newsletter