Home Nunta Organizare nunta Cum alegi locația pentru nunta: 10 lucruri de care să ții cont în 2024

Cum alegi locația pentru nunta: 10 lucruri de care să ții cont în 2024

Cum alegi locația pentru nunta: 10 lucruri de care să ții cont în 2024
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Luni, 19.02.2024

Înainte de a te opri asupra locației pentru nuntă, trebuie să ții cont de câțiva factori care îți vor influența decizia. Bugetul, numărul de invitați, iluminarea și mai ales intuiția joacă un rol foarte important în reușita petrecerii.

Alegerea locației perfecte pentru nuntă este una din cele mai importante decizii pe care o vei lua în procesul de planificare a marelui eveniment. Locația de nuntă este locul în care se va desfășura petrecerea celebrării iubirii voastre, reprezentând cheia unei atmosfere plăcute și a succesului evenimentului în sine.

Ai atât de multe opțiuni disponibile, locații în aer liber, spații de vis, până la spații interioare elegante, așa că te poți simți copleșită de această decizie pe care trebuie să o iei. Indiferent de felul în care îți imaginezi nunta și de visurile voastre, vei găsi sfaturi practice și inspiraționale pentru a face cea mai bună alegere, bazată pe informații concrete, potrivită pentru cel mai important eveniment al vieții tale.

Ce stil de nuntă vă caracterizează cuplul?

mire mireasa concarda

Pentru a alege o locație nuntă potrivită așteptărilor voastre, trebuie întâi să alegeți stilul de nuntă care vă caracterizează. Cădeți de comun acord și luați o decizie importantă în acest sens. La ce concluzia ați ajuns? Visați la o nuntă mică într-un cadru intim, romantic, sau preferați mai degrabă o celebrare în adevăratul sens al cuvântului, având familia și prietenii alături? Vă gândiți la o locație de nuntă tradițională sau mai degrabă ceva spectaculos, elegant? Puneți-vă ideile pe hârtie și alegeți tema nunții voastre, ținând cont de părerile celuilalt. În timpul în care vă așterneți ideile și așteptările pe hârtie, stabiliți-vă prioritățile. Visați la un ring de dans generos pentru a vă asigura că toți invitații se simt bine și au loc să danseze sau mai degrabă preferați un spațiu restrâns cu o vedere idilică?

Transmiteți ideile voastre organizatorului de nuntă

Desigur că nu este necesar să angajați un organizator sau o persoană specializată pentru a găsi o locație pentru nuntă care să fie pe placul amândurora. Cu toate acestea, o astfel de persoană vă poate ajuta mai mult decât credeți. Este suficient să îi spuneți planurile pe care le aveți, concluziile la care ați ajuns și vă va oferi imediat opțiunile pe care le cunoaște lucrând în domeniu. Un organizator de nuntă vă va scuti de foarte multe drumuri, cheltuieli, pentru că se află în legătură cu reprezentanții locațiilor de nuntă din zona în care activează, ai restaurantelor, cofetăriilor și lista poate continua.

Dacă nu ați angajat un specialist în acest sens, atunci puteți stabili un calendar în care să vizitați toate locurile care vă plac, iar reprezentant al acesteia să vă facă un tur, să vă ofere lista de meniuri, de prețuri, de opțiuni de decorare a salonului. Coordonatorii localurilor sau managerii de local vă pot ajuta și cu alte servicii de care aveți nevoie, trebuie doar să le oferiți lista așteptărilor realiste pe care le aveți de la eveniment, de la loc și de la alte servicii conexe.

Alegerea datei nunții are un impact major în găsirea unei locații perfecte

locatie nunta mese

Chiar dacă doriți să vă uniți destinele într-o zi cu o mare însemnătate pentru cuplul vostru, poate ar fi mai bine ca înainte de toate să verificați disponibilitatea rezervărilor pentru locața pentru nuntă care vă interesează și după să luați această decizie împreună. Vara, spre exemplu, localurile sunt foarte solicitate cu evenimente de acest gen și este foarte posibil să nu găsiți loc, dacă nu vă grăbiți cu rezervarea. Fiți mai flexibili în ceea ce privește data nunții, pentru că numai așa veți descoperi o locație în care totul va merge conform planului.

Stabiliți un buget de nuntă

Bugetul de nuntă este extrem de important și are un impact major în alegerea locației pentru nuntă, dar și a serviciilor conexe. Înainte de a stabili bugetul, trebuie să aveți o discuție foarte importantă împreună, să stabiliți proveniența banilor (poate vreți să faceți un credit, poate aveți sprijin din partea părinților sau ceva bani puși deoparte), fără a vă baza prea mult pe darul pe care îl primiți de la invitați. Asigurați-vă că vă încadrați în bugetul de nuntă și veți alege o locație ideală din toate punctele de vedere.

Creați lista potențialilor invitați

restaurant nunta

Cu siguranță înainte de a vizita o locație pentru nuntă trebuie să știți numărul de invitați care se prezintă mai mult ca sigur la eveniment. Vorbim despre rude, prieteni apropiați, persoane pe care știți că vă puteți baza și de la care obțineți și confirmare în urma oferirii invitațiilor. Așadar, dacă planificați o nuntă cu o ceremonie mai restrânsă și un număr mai mic de invitați va trebui să găsiți o locație potrivită bugetului și numărului de persoane care vor participa.

În caz contrar, într-o sală prea mică cu prea mulți invitați, atmosfera va fi sufocantă și supraaglomerată, iar într-o sală prea mare, oaspeții se vor simți pierduți, iar spațiul rece. Faceți o listă aproximativă a invitaților și alegeți o locație care să permită chiar și câteva persoane în plus sau în minus. Puteți cere chiar fotografii ale locației din timpul evenimentelor sau mergeți atunci când localul este amenajat pentru o nuntă, astfel încât să vă dați seama de capacitatea reală a acestuia.

Alegeți mijloace de transport către locația de nuntă pentru invitați

Locul în care se va desfășura nunta este deosebit de important, mai ales dacă aveți invitați din afara localității sau chiar în afara țării. Asigurați-vă că invitații din afara localității au un loc de cazare asigurat, cel puțin pentru o noapte, mic dejun inclus și loc de parcare. În cazul în care biserica și localul unde se va desfășura petrecerea sunt foarte departe una de cealaltă, alegeți un mijloc de transport pentru invitații care nu au mașini personale sau care doresc să servească un pahar și nu pot conduce în noaptea petrecerii.

Alegeți meniul de nuntă perfect

meniu nunta

La nuntă toată lumea bea, mănâncă, se distrează, dansează în cinstea tinerilor căsătoriți. Trebuie să puneți foarte mare accent pe meniu atunci când alegeți o locație pentru nuntă. Cele mai multe dintre restaurante au o bucătărie proprie, bucătari profesioniști, ospătari și o listă întreagă de meniuri, de la cele mai ieftine, până la cele mai scumpe. Neapărat mergeți la o degustare a meniurilor înainte de marele eveniment și luați în calcul și restricțiile de dietă ale invitaților: diabet, alergii alimentare etc.

Faceți cunoștință cu personalul din locația aleasă pentru nuntă

Atunci când vizitați o potențială locație pentru nuntă, pentru a vă distra o noapte întreagă alături de invitați, fiți foarte atenți la atitudinea personalului. Faceți cunoștință cu ospătarii, cereți să stați de vorbă cu bucătarul și, de ce nu, cu managerul de salon pentru că și ei au un cuvânt greu de spus în atmosfera petrecerii tale. În funcție de modul în care vei fi tratat/ă de angajați, îți poți da seama de atitudinea personalului în noaptea petrecerii.

Pune mare accent pe decorul locației de nuntă ales

decor nunta

Atunci când mergi la o vizionare a locației de nuntă, nu te grăbi să refuzi, dacă spațiul ți se pare puțin neprimitor, rece sau cu un design care nu îți este pe plac. Chiar și o sală de sport decorată așa cum trebuie poate deveni o locație ideală pentru nuntă. Cere managerului de salon fotografii de la evenimentele anterioare pentru a-ți face o idee asupra felului în care arată locația de nuntă în timpul unei petreceri sau verifică pozele de pe social media sau website. 

Ține cont și de iluminarea interioară a locației pentru nuntă

Lumina are o mare impact asupra stării de spirit a invitaților, dar și a reușitei fotografiilor. Dacă alegi să petreci alături de invitații tăi ziua, atunci alege o locație cu geamuri foarte mari, pentru ca lumina să pătrundă cu ușurință în interior. Dacă te decizi să petreci întreaga noapte alături de cei dragi, atunci va trebui să alegi o locație de nuntă în care opțiunile de lumină să fie foarte generoase, pentru a evita surprizele neplăcute în acest sens.

Pune-te în locul invitaților tăi. Te vei distra la nunta ta?

taiere tort nunta

Dacă tu ai fi invitat la propria ta nuntă, ai alege locația respectivă, ar fi un loc care îți ofere amintiri de neuitat sau o experiență plăcută și distracție la maxim? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci ești pe cale să faci cea mai bună alegere posibilă.

Ce servicii mai sunt incluse în prețul pe care îl vei plăti pentru locație

Nu semna contractul cu niciun reprezentant al unei locații de nuntă până când nu te asiguri că ai înțeles toți termenii și toate condițiile, inclusiv prețul și taxele. Compară diferite opțiuni pe care le mai ai la dispoziție din zonă și verifică dacă locul de desfășurare dispune sau nu de spațiu și facilitățile necesare pentru a vă susține divertismentul, fie că plănuiești să angajezi un DJ sau o formație.

Ascultă-ți instinctul

Înainte de a bate palma cu reprezentanții unei locații de nuntă, mirii ar trebui să își asculte primul instinct. Dacă din momentul în care pășiți împreună în acea locație ținându-vă de mână aveți presentimentul că totul va ieși ca la carte și că ați găsit acea locație pe care o căutați, atunci nu mai ezitați. În cazul în care aveți un sentiment negativ și nu pare chiar totul în regulă, instinctul este cel care îți va influența alegerea.

Nu te teme să pui întrebări

Petrecerea de nuntă este planificată de voi, plătită de voi, de aceea aveți tot dreptul să puneți întrebări celor cu care colaborați sau cu care doriți să colaborați. Managerul locației de nuntă cu care luați legătura trebuie să vă răspundă cu calm tuturor întrebărilor, în mod pertinent, elegant, susținut de fotografii ale evenimentelor anterioare și chiar de mărturii ale clienților.

Alegerea locației de nuntă este un pas foarte important în planificarea întregului eveniment la care veți fi protagoniști principali. De aceea, locația aleasă trebuie să se potrivească cu nevoile evenimentului tău, cu viziunea ta, cu așteptările invitaților. Cu siguranță acum ești mai pregătit/ă ca niciodată să iei o decizie informată și să alegi o sală care să corespundă atât stilului, cât și dorințelor tale.

Surse foto: pexels.com

Surse articol: tagvenue.com

Newsletter