Home Nunta Organizare nunta Invitatii online pentru nunta: avantaje si dezavantaje de care sa tii cont

Invitatii online pentru nunta: avantaje si dezavantaje de care sa tii cont

Invitatii online pentru nunta: avantaje si dezavantaje de care sa tii cont
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Vineri, 09.02.2024

Invitații de nuntă clasice sau online? Care din aceste variante este mai avantajoasă? Dar mai elegantă? Află care sunt avantjele și dezavantajele invitațiilor de nuntă online și clasice, pentru a lua cea mai bună hotărâre pentru nunta ta.

Pe vremuri, atunci când mirii organizau nunta, nici nu se punea problema de existența invitațiilor online. De cele mai multe ori, aceștia erau nevoiți să apeleze la serviciile poștale sau la ajutorul prietenilor pentru a livra invitațiile la nuntă în timp util. A lansa o invitație la un asemenea eveniment de amploare printr-un apel telefonic nu se cuvine și mirii preferau să invite nuntașii personal sau folosindu-se de o invitație scrisă. Din fericire, lucrurile s-au mai schimbat și acum mirele și mireasa pot trimite invitații online. Desigur că există și voci care contestă această metodă, de regulă persoane trecute de prima tinerețe, invocând o lipsă de respect.

Invitația online trimisă prin intermediul e-mailului poate fi personalizată, poate fi scrisă de către miri, cu textul care îi reprezintă, practic poate deveni invitația perfectă asupra căreia viitorii soți și-au pus amprentă. Invitațiile digitale sunt caracterizate de creativitate și ingeniozitate, dar și de ușurința în livrare.

Avantajele invitațiilor de nuntă online

miri stau pe laptop

Ca orice produs existent pe piață la momentul acesta, invitațiile de nuntă online au și argumente pro, dar și argumente contra. Practic sunt miri care susțin că ar apela la această metodă, dar și voci care susțin că ar refuza categoric o asemenea invitație.

1. Protejarea mediului înconjurător

Invitațiile pentru nuntă de regulă sunt foarte dichisite și au nevoie de mai multe materiale. Acestea nu pot fi imprimate pur și simplu pe o coală de hârtie și oferite invitaților, ci este nevoie de carton în mai multe straturi, de panglici și de alte materiale care să le confere strălucire. De aceea, varianta unei invitații la nuntă online este prietenoasă cu mediul, nemaifiind nevoie de atât de multe materiale și nici de achiziționarea plicurilor.

2. Costuri mici

mireasa sta pe telefon

Orice reducere a costurilor bugetului de nuntă contează foarte mult pentru miri. De aceea, invitațiile de nuntă reprezintă o alegere foarte bună pentru că nu costă mult și le pot contura și crea chiar mirii.

3. Mai multe variante digitale pentru a invita nuntașii la marele eveniment

Invitația de nuntă online nu trebuie să fie prezentată ca un simplu mesaj scris, ci poate lua forma unui videoclip personalizat pentru fiecare invitat în parte în care mirii își exprimă dorința ca acesta să le fie alături în cea mai importantă zi a vieții lor.

4. Invitațiile online nu se pierd și nici nu se pot deteriora

invitatie nunta buchet flori

O invitație tradițională trimisă într-un plic sub forma unui carton tipărit se poate deteriora foarte ușor, dar se și poate pierde prin corespondență, prin sertare, prin diferite acte. Avantajul invitației online este acela că nu poate fi pierdută din emailul primit și chiar dacă din greșeală este ștearsă, la solicitarea invitaților mirii o pot retrimite.

5. Este avantajoasă pentru miri și pentru invitați

Invitația la nuntă online este avantajoasă atât pentru miri, din punct de vedere al costului, cât și pentru invitații care nu trebuie să mai facă drumuri la poștă pentru a ridica plicul și nu trebuie să se asigure că o așează într-un loc ferit de umezeală.

Dezavantajele invitațiilor de nuntă online

invitatii nunta sampanie

Pe cât de multe puncte pro sunt în favoarea invitațiilor online, există și câteva argumente contra care determină mirii să se gândească de două ori înainte de a lua astfel de decizie.

1. Invitația online poate părea informală

Atunci când mirii trimit o invitație de nuntă online, aceasta de regulă își pierde din impact și din formalitate, iar invitații ar putea-o lua mult mai puțin în serios decât ar lua o invitație printată. În plus, cei care pun mari accent pe tradiție, nici nu vor lua în considerare o invitație la nuntă primită pe email sau sub forma unui videoclip.

2. Dificultăți în a primi răspunsul de la invitați

mireasa invitatie

Nu toată lumea frecventează mediul online, iar cetățenii mai în vârstă cu siguranță nu au cont de Instagram, Facebook sau chiar email. Iar cei care primesc invitația online poate că nu răspund pe moment, uită de email și mirii se văd în ipostaza de a cere din nou confirmarea participării invitaților.

Specialiștii le sugerează mirilor să ia în calcul invitațiile de nuntă hibrid, un mix al tradiționalului cu digitalul, prin care aceștia trimit un mesaj online de tipul „Save the date”, urmat de o invitație tradițională la nuntă fiecărei familii în parte.

Surse foto: pexels.com

Surse articol: blog.wedsites.com

Newsletter