Home Nunta Organizare nunta Ce spune durata logodnei despre casnicia ta

Ce spune durata logodnei despre casnicia ta

Ce spune durata logodnei despre casnicia ta
Karena.ro
Marţi, 27.09.2016
Lunile sau poate anii de dinainte de a spune “da”, au, se pare, o mare influenta asupra duratei casniciei voastre. Este parerea expertilor, care sustin ca perioada de logodna spune ceva nu doar despre tine, ca persoana, dar si despre cuplul pe care il formezi cu iubitul tau.


Asadar, iata care sunt aprecierile facute de specialisti!

Trei saptamani

Daca au trecut doar trei saptamani de logodna, dupa care mergeti in fata altarului, expertii sunt de parere ca fie in cuplu sunt doua persoane foarte impulspive, fie pe lume va veni un urmas. “Poate insemna multe lucruri. Asteptati un copil. Actionati la impuls. Abia v-ati impacat si vreti sa fiti pentru totdeauna impreuna”, spune psihologul Judy Rosenberg. Este, deci, o decizie pripita, care nu poate aduce nimic bun insa casatoriei, mai cred specialistii.

  

Trei luni

Este cel mai evident lucru ca persoanele care se casatoresc dupa o logodna de doar trei luni sunt directe, simple si vor avea un mariaj care se va inscribe in acelasi tipar. “Nu ai timp sa planifici in doar trei luni o casatorie, asa ca ai grija sa scapi de toate lucrurile inutile pe care le presupune acest eveniment. Te intorci la lucrurile simple”, spune Kristie Santana, expert in consiliere maritala. Asadar, persoanele care se casatoresc la doar trei luni dupa ce s-au logodit sunt persoane nu doar hotarate, dar stiu exact care sunt ingredientele de care au nevoie pentru o casnicie perfecta.

Sase luni

O mireasa care asteapta doar sase luni pana la casatorie nu este deloc pretentioasa. Ca in cazul celor care au logodna de trei luni, nici aceasta nu are timp sa pregateasca nunta visurilor ei si nici nu este dispusa sa investeasca mii de ore pentru acest lucru. “Nu esti o mireasa capricioasa, iar asta nu face decat sa il multumeasca pe sotul tau. Veti trai in deplina armonie”, sustine autorul cartii “Single Is The New Black", medical psiholog Karin Anderson Abrell.

Un an sau aproximativ un an

Perioada ideala a unei logodne este cuprinsa intre 13 si 17 luni. Deci, daca ai asteptat acest interval inseamna ca vei avea o nunta exact cum ai visat, ca ii vei implica pe toti cei dragi in organizarea ei, lucru care este extreme de benefic pentru cuplu. Si asta pentru ca toata lumea este multumita ca nu este lasata deoparte, ba dimpotriva, are un cuvant de spus in acest demers. Se pare ca, daca ai asteptata atat, evenimentul pe care il vei pune in scena va primi peste 200 de invitati. Potrivit specialistilor, riscul de divort in cazul persoanelor care au depasit sau s-au incadrat in acest numar in seara cea mare scade cu 92%.

Peste un an

Ezitare, incertitudine, fuga de responsabilitati. Cam acestea sunt cele trei indicii pe care le transmiti atunci cand depasesti un an de logodna pana cand faci pasul cel mare. Aceste trei lucruri nu exlcud insa iubirea. Expertii considera totusi ca nu este prea bine pentru povestea voastra de dragoste sa asteptati atat de mult pana la nunta. “Nici unul dintre voi nu este sigur ca vrea sa isi ia acest angajament si totusi, va ganditi sa faceti acest pas dupa un timp atat de mare, pentru ca asa trebuie. Nunta nu se face pentru ca trebuie, ci pentru ca asta simt mirii”, este parerea autoarei April Masini. 
Newsletter