Home Lifestyle Ce spune despre tine zona în care ți-ai făcut un tatuaj

Ce spune despre tine zona în care ți-ai făcut un tatuaj

Ce spune despre tine zona în care ți-ai făcut un tatuaj
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 21.03.2024

Zona de pe corp pe care o alegi pentru a fi tatuată spune la fel de multe despre personalitatea ta precum tatuajul în sine. Ce fel de persoană ești dacă alegi să te tatuezi pe spate, pe mâini, pe gleznă sau pe gât? Spune-mi unde te tatuezi ca să îți spun ce gândești.

Tatuajele reprezintă o modalitate interesantă prin care oamenii aleg să își înfrumusețeze pielea și să își împodobească trupul. Fie că este un simbol numai de tine știut și reprezintă povestea vieții tale, un portret al unei persoane foarte dragi sau un citat care te reprezintă, tatuajul poartă un mesaj și o istorie. Este important atât tatuajul în sine, cât și zona corpului pe care alegi să o înfrumusețezi în acest fel. Să vedem ce spune tatuajul despre personalitatea ta în funcție de locul unde este amplasat.

De ce aleg oamenii să își facă un tatuaj?

tatuaj artist

Înainte de a ne gândi la semnificația tatuajului de pe piele sau alegere părții corpului tatuate, este interesant să avem în vedere și motivele pentru care oamenii aleg să își facă un tatuaj corelate cu trăsăturile lor de personalitate. Spre exemplu, dacă urmează să te căsătorești sau ești proaspăt căsătorită, poți alege un tatuaj care să simbolizeze relația cu partenerul tău.

Este foarte greu să generalizăm trăsături specifice ale persoanelor care își fac un tatuaj, pentru că atât extrovertiții, cât și introvertiții, atât oamenii îndrăzneți, cât și cei timizi, își fac tatuaje. Această artă corporală este specifică persoanelor care doresc să marcheze un eveniment important de viață, dar și celor care doresc să își tatueze un simbol pentru semnificația lui profundă.

De asemenea, tatuajele pot reprezenta o alegere perfectă pentru persoanele care intenționează să își arate povestea de viață sau să își îmbunătățească aspectul fizic. Nu există o limită de vârstă pentru a-ți face un tatuaj odată ce ai atins vârsta majoratului.

Semnificația zonelor corpului tatuate

femeie barbat tatuat pe tot spatele

Semnificația locației tatuajului pe corp este foarte importantă, chiar dacă nu realizăm acest lucru. Încă din cele mai vechi timpuri, cei care încălcau legea erau tatuați pe față, fiind un simbol și un soi de marcaj negativ. Astăzi, tatuajele pe față nu mai reprezintă o trăsătură negativă, ci o alegere a celor care vor cu adevărat să iasă în evidență.

Tatuajele pe picioare și glezne

Glezna este un loc comun și totodată discret pentru a-ți face un tatuaj. Nu este ușor de observat, dar poate fi arătat discret, în funcție de ținutele purtate. Cei mai mulți oameni își fac un tatuaj în zona gleznelor în onoarea unei ființe dragi pe care au pierdut-o. În ceea ce privește zona picioarelor, aceasta este aleasă în general de introvertiți, persoane timide, pentru că nu atrag atenția. Dar sunt persoane care aleg să își facă un tatuaj pe picioare fiindcă sunt mândre de aspectul lor fizic și odată ce vremea se încălzește și pot purta sandale, se pot mândri și cu arta din această zonă a corpului.

Tatuajele pe gât

tatuat pe gat

Tatuajul care este încrusat pe partea frontală a gâtului este foarte greu de ascuns cu majoritatea pieselor vestimentare, cu excepția bluzelor pe gât. Persoana care alege un astfel de loc pentru tatuaj este conștientă că vrea să atragă atenția, fiind îndrăzneață și curajoasă, fără a-i păsa de părerile celor din jur. În general femeile și bărbații mai puțin îndrăzneți aleg să își tatueze ceafa, pentru că pot ascunde tatuajul prin lungimea părului.

Tatuajul pe degete și pe urechi

degete tatuate

Tatuajele accesorii sunt cele făcute pe degete și pe urechi, reprezentând o opțiune destul de populară în societatea modernă actuală. În afară de purtarea mănușilor, este destul de greu să ascunzi un tatuaj pe degete, așa că trebuie să îți aduni tot curajul pentru a alege această zonă cu un impact major vizual asupra celor din jur. Sunt și cupluri care aleg să tatueze degetul inelar cu forma unui inel sau a numelui celuilalt, ca semn al iubirii. Tatuajele făcute pe urechi sunt tot un fel de podoabă, sunt foarte ușor de ascuns, dar și de remarcat, în funcție de coafura purtată. De regulă, artiștii își tatuează spatele urechii o notă muzicală, dar această zonă este ideală și pentru alte simboluri.

Tatuajul făcut pe piept

tatuaj pe piept

Atât pentru femei, cât și pentru bărbați, tatuajul pe piept denotă faptul că sufletul, inima, iubirea, sunt valori foarte importante pentru persoana respectivă. Cele mai multe persoane aleg zona pieptului pentru a tatua simboluri sau numele oamenilor speciali pe care îi iubesc. Tatuajele mari pe piept arată încredere, putere, o stimă de sine crescută.

Tatuajul pe încheietura mâinii

Încheietura mâinii este o locație foarte dureroasă pentru un tatuaj, așa că trebuie să fii foarte curajos pentru a accepta un astfel de loc de pe corp pe care să îl impregnezi cu cerneală. Din păcate, aceasta este locația aleasă și de persoanele care și-au provocat la un moment dat în viață autovătămare, reprezentând un mod de a marca un capitol încheiat al trecutului, dar și de a acoperi unele cicatrici. Unele tinere chiar aleg să își facă un mic tatuaj la încheietura mâinii deoarece nu au suficient curaj pentru a se tatua în altă parte a corpului.

Tatuajul pe spate

tatuaj pe spate

Dacă alegi să îți faci un tatuaj pe spate înseamnă că ești o persoană puternică, stabilă și nu ai nevoie de o operă de artă pentru a ieși în evidență. De regulă femeile aleg partea inferioară a spatelui pentru că această parte denotă senzualitate și încrederea în sine în timp, ce bărbații aleg partea superioară a spatelui, căutând să își arate mușchii și să își îmbunătățească întregul aspect fizic.

Tatuajele pe brațe sau pe mâini

Cea mai comună zonă a corpului pe care de regulă oamenii o aleg pentru amplasarea unui tatuaj este reprezentată de mâini și de brațe. Spre exemplu, un tatuaj pe antebraț arată încrederea în sine, pentru că este de la sine înțeles că nu vei putea acoperi tatuajul cu mâneci scurte. Această zonă a expunerii tatuajului este caracteristică unei persoane fără inhibiții. Iar tatuajele făcute pe brațe reprezintă cea mai populară alegere atât a femeilor, cât mai ales a bărbaților.

Tatuajele au jucat întotdeauna un rol important în mai multe tradiții, ritualuri, culturi, simbolurile tatuate pe piele fiind considerate un marcaj care poate aminti de o experiență personală, de o persoană, de un obiectiv propus, etc. Este foarte importantă zona aleasă pentru a tatua simbolul dorit, antebrațul fiind o zonă foarte populară în lumea tatuajelor, însă nu și foarte discretă. Brațele și antebrațele reprezintă un loc accesibil pentru a expune tatuajul, astfel încât să fie admirat de toți cei din jur. Să nu uităm că tatuajul este făcut pentru totdeauna, nu are un preț foarte accesibil și trebuie să reprezinte un simbol cu o mare semnificație și un mare impact asupra vieții noastre.

Surse foto: pixabay.compixabay.compixabay.compexels.compexels.compexels.compexels.com

Surse articol: skindesigntattoos.com

Newsletter