Home Lifestyle 20 de melodii care îți vor crește încrederea în tine

20 de melodii care îți vor crește încrederea în tine

20 de melodii care îți vor crește încrederea în tine
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Luni, 19.02.2024

Muzica are un efect terapeutic extraordinar. Include aceste 20 de melodii în playlistul tău de ascultare zilnic și vei observa o îmbunătățire a stării de spirit și o creștere a stimei de sine.

Muzica este un adevărat pansament pentru suflet. Există anumite melodii care îți cresc încrederea în tine, stima de sine, nivelul de fericire și îți dau chiar puterea de a fi tu însăți, de a te elibera de trăirile negative și de a te conecta la dorințele tale cele mai ascunse.

Muzica are beneficii spectaculoase asupra stării noastre de spirit, stării emoționale și decizia de a asculta anumite melodii atunci când ești singură se poate dovedi o alegere foarte inspirată. Pe lângă reducerea nivelului de stres și anxietate, unele melodii au un efect calmant, pot reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului, și pot stimula chiar producerea de endorfine, hormonii fericirii.

Să vedem care sunt cele mai importante 20 de melodii care au puterea de a ne influența emoțiile și de a ne trezi sentimente pozitive.

Confident - Demi Lovato

Lansată în anul 2015, Confident este o melodie pe care, dacă o asculți o dată, cu siguranță o vei include în playlistul tău de zi cu zi. Melodia are un puternic impact asupra stării tale emoționale, redând în versuri călătoria descoperirii de sine și găsirea curajului de a nu-ți mai cere scuze atunci când nu ești vinovată. Atât versurile, cât și linia melodică îți vor da încrederea și energia de care ai nevoie, mai ales dacă o vei asculta la maximum în căști.

Good as hell - Lizzo

Această melodie încurajează orice ascultător să acorde prioritate încrederii și iubirii de sine. Are versuri foarte puternice și transmite un mesaj inspirațional de efect, amintind ascultătorilor că sunt toți demni de iubire, de respect și că își pot afirma individualitatea, prioritizând propria valoare de sine. Cu o linie melodică de excepție, Lizzo transmite femeilor un mesaj important: trecerea de la o relație lipsită de iubire și de respect și punerea propriei persoane pe primul loc.

Man! I feel like a woman - Shania Twain

Cu o voce puternică și o linie melodică de excepție, Shania Twain reușește să readucă în sufletul femeilor stima de sine demult uitată și mândria. Lansată în anul 1999, melodia a ajutat-o pe artistă să primească un premiu Grammy și să atragă milioane de fani din întreaga lume.

Karma - Taylor Swift

Taylor Swift este o artistă foarte apreciată în întreaga lume la momentul actual, iar melodia ei Karma, lansată destul de recent, în luna noiembrie 2023, a propulsat-o în topurile radiourilor din întreaga lume. Ascultă această melodie atunci când te simți dărâmată, când simți că viața este nedreaptă și vei realiza că la momentul potrivit, karma va lucra în locul tău.

Don't cha - Pussycat Dolls

Lansat în anul 2005, hitul Don't cha este în topul listei cu melodii motivaționale, fiind cântat de un grup de fete cu milioane de fane din întreaga lume. Mișcările lascive de dans, energia exprimată de această melodie și îndemnul de a te iubi așa cum ești și ideea că nici o altă femeie nu te poate egala reprezintă principalele motive pentru care ar trebui să o incluzi în lista ta de ascultare.

Stronger - Britney Spears

Britney Spears este o artistă cunoscută în întreaga lume, care s-a lansat în anii 2000 și a devenit un simbol și un model pentru adolescentele din întreaga lume. În această melodie, artista își dansează și își cântă puterea pe un ritm care îți va da fiori, atunci când îl vei asculta, cu o linie melodică care te va face să crezi că poți muta chiar și munții din loc și versuri care îți vor reda speranța că mâine va fi o altă zi mai bună.

Beautiful - Cristina Aguilera

Cristina Aguilera este, asemenea lui Britney Spears, un model pentru femeile din întreaga lume. Artista s-a lansat în anii 2000, fiind apreciată mai ales pentru atitudinea de „bad girl”, de fată rea. Melodia Beautiful a fost lansată special pentru persoanele care se confruntă cu o stimă de sine scăzută, cu anxietate, chiar cu depresie, fiind perfectă pentru vremurile în care trăim și pentru lipsa de empatie a oamenilor față de aspectul fizic al celor din jurul lor.

Not afraid - Eminem

Aproape orice piesa de la Eminem are puterea de a te ajuta să îți recapeți încrederea în tine, simțul valorii, stima de sine, pentru că versurile sunt atât de dure și de pline de înțeles, încât este imposibil să nu te ridici chiar și după cea mai grea lovitura vieții. „Not afraid” este o piesă lansată în 2010 pe albumul Recovery și include în versuri propria luptă pe care Marshall Matters a dus-o cu demonii interiori.

I'm coming out - Diana ross

Ce ritm interns, ce acorduri de chitară, ce sunete de tobe! Ce melodie plină de energie pozitivă! Diana Ross a lansat acest hit pentru persoanele care își îmbrățișează propria sexualitate, adresându-se mai ales comunității LGBT, devenind chiar un imn în acest sens. Versurile fac referire la speranța și puterea în fața discriminării și adversității, dar și la unitate și mândrie.

Stronger (What doesn't kill you) - Kelly Clarkson

Melodia a fost lansată în anul 2011 și este încă ascultată de milioane de fani din întreaga lume. Atunci când simți că viața îți dă prea multe greutăți de dus pe umeri și îți lipsește tăria de a face o schimbare, este indicat să asculți această melodie, care te va face să te simți ca o pasăre Phoenix ce renaște din propria cenușă.

The climb - Miley Cyrus

Miley Cyrus este o artistă bine cunoscută, jucând în filme pentru copii și adolescenți, iar ulterior devenind o celebră cântăreață. „The climb” este un single de pe coloana sonoră a lungmetrajului Hannah Montana, întâmpinat cu o reacție caldă și foarte pozitivă din partea admiratorilor, devenind un hit pop și country de succes. Melodia este ideală pentru fetele care trec prin transformările adolescenței, prin greutățile drumului către maturitate.

Roar - Katy Perry

„Roar” este un îndemn la strigăt, la eliberarea instinctului animalic, care stă ascuns în fiecare dintre noi. Katy Perry le îndeamnă pe toate femeile să-și strige puterea asemenea unui răget de leu. Este o melodie pe care, dacă o vei include în lista ta de ascultare, cu siguranță nu vei regreta, îndeosebi dacă dai volumul mai tare în căști.

Fight song - Rachel Platten

Melodia lui Rachel Platten are puterea de a te scoate din zona ta de confort, de a te determina să adopți schimbarea de care îți este atât de teamă și de a lupta pentru drepturile tale. Dovadă stau mărturiile a milioane de fani din întreaga lume, care susțin că, ascultând această melodie au putut începe tratamentele cu chimioterapie de care s-au temut atât de mult, de a intenta divorț în relațiile în care se simțeau pierduți, de a renunța la vechea slujbă și de a o lua pe drumul la care au visat dintotdeauna.

Can't hold us - Macklemore Ryan Lewis

Un single de succes lansat în anul 2011, „Can't hold us” este o interpretare excelentă a doi artiști foarte apreciați, care au un mesaj foarte important de transmis. „Ridicam mâinile în aer ca și cum tavanul nu ne poate ține”, o expresie care semnifică atât puterea fizică, cât și cea lăuntrică.

So what - Pink

Și ce? Sunt un star rock/ Am mișcările mele/ Și nu am nevoie de tine/ Și ghici ce?/ Mă distrez mai bine/ Acum că nu mai sunt cu tine/ Și îți voi arăta diseară că mă ține”. Cam acesta este mesajul transmis de celebra Pink femeilor din întreaga lume care suferă după o despărțire. Videoclipul este atât haios, cât și plin de semnificații, înfățișând-o pe artistă făcând gesturi curajoase după despărțirea de partenerul ei și în același timp abia stăpânindu-și lacrimile.

Unstoppable - Sia

„Sunt de neoprit astăzi/ O să-mi pun armura să vezi cât de puternică sunt/ O să-mi pun armura/ Pentru a-ți arăta cine sunt”. O melodie care cu siguranță îți va schimba perspectiva asupra propriei tale puteri cântată de Sia te îndeamnă la redescoperirea puterii lăuntrice. Încă de la lansarea acesteia în 2016, femeile din întreaga lume care au nevoie să-și redescopere stima de sine o ascultă cu volumul dat tare în căști în propria intimitate.

Born this way - Lady Gaga

Controversata Lady Gaga a lansat piesa Born this way în onoarea comunității LGBT și a minorităților rasiale. În anul 2023, Rolling Stone a atribuit acestei melodii titulatura de „cel mai inspirațional cântec LGBT din toate timpurile”, înfățișând-o pe Lady Gaga în postura unei persoane care este nevoită să își accepte propria sexualitate. Melodia are multiple semnificații ascunse în versuri, în metafore și cu siguranță la o ascultare mai atentă, le vei înțelege și tu.

Coming out of the dark - Gloria Estefan

Această melodie a fost lansată într-un moment de mare cotitură în viața artistei Gloria Estefan. După ce autocarul în care se afla într-un turneu de promovare a albumului ei a fost lovit de un camion și aproape că și-a pierdut viața, cântăreața nu era sigură că va mai putea păși vreodată, nicidecum că va putea cânta pe o scenă. Din fericire, după multiple intervenții chirurgicale și o perioadă destul de grea de recuperare după accidentul care i-ar fi putut fi fatal, Gloria Estefan a lansat această melodie prin care dă de înțeles tuturor femeilor că indiferent cât de mare ar fi lovitura vieții, pas cu pas poți depăși orice obstacol.

Brave - Sara Beilles

Dacă nu te simți suficient de curajoasă și ai nevoie de o încurajare, ascultă această melodie și vei scăpa, cu siguranță, de gândurile tale negative, de stările depresive. Dacă nu ai pe cineva de încredere care să îți ofere o vorbă bună de încurajare sau o îmbrățișare, această melodie siguranță îți va aduce alinare.

Wings - Little mix

Eșecul este doar temporar, succesul este o stare de spirit. Deși este o melodie mai puțin cunoscută, lansată în anul 2012, ascultarea ei zilnică îți poate aduce acea încredere de care ai nevoie, îți poate crește rezistența la stres și cu siguranță, dacă o asculți în timpul exercițiilor fizice, vei putea observa o creștere a performanței.

Run this town - Jay Z Rihanna

Jay Z și Rihanna sunt doi artiști cunoscuți în întreaga lume pentru melodiile lor de succes. Pentru melodia „Run this town”, cei doi artiști au lucrat astfel încât rezultatul a fost excepțional. Lansat în anul 2018, hitul îți va reda încrederea că ești stăpânul propriei tale vieți și nimeni nu poate schimba acest lucru.

Include aceste 20 de melodii pe lista ta de ascultare zilnică și cu siguranță efectele vor fi uimitoare tu te vei transforma într-o cu totul altă persoană, iar cei din jur vor observa cu siguranță acest lucru.

Surse foto: pexels.com

Surse articol: rd.com

Newsletter