Home Lifestyle Ce spune despre tine prima parte pe care o speli la duș

Ce spune despre tine prima parte pe care o speli la duș

Ce spune despre tine prima parte pe care o speli la duș
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Vineri, 23.02.2024

Obiceiurile noastre zilnice spun multe lucruri despre personalitatea, alegerile, temerile sau aspirațiile care ne caracterizează. Să aflăm împreună ce semnificație are prima parte a corpului căreia îi acordăm importanță la duș.

Igiena face parte din viața fiecărei persoane din copilărie și până la maturitate. Baia este o parte importantă a rutinei zilnice de îngrijire corporală. 

Cu siguranță și tu ai o parte preferată a corpului cu care începi ritualul de îmbăiere. Iar acest lucru spune foarte multe despre personalitatea ta. Dacă am face un sondaj, ai aflat că nu toată lumea se spală așa cum o faci tu, din cap până în picioare, sau de la picioare către cap. Află ce spune despre tine prima parte a corpului căreia îi acorzi atenție atunci când te speli.

1. Fața

femeie se spala pe fata

Dacă ești genul de persoană care, imediat cum a intrat în duș, acordă atenție feței și curățării acesteia de impuritățile de peste zi, atunci cu siguranță te bazezi pe toate cele cinci simțuri ale tale (văzul, auzul, mirosul, gustul și pipăitul). O altă semnificație a gestului tău de a-ți curăța tenul înainte de orice altă parte a corpului este faptul că îți pasă foarte mult de felul în care te văd cei din jurul tău și cum te percep. Pentru că orice conversație are în prim plan fața, te asiguri că îți îngrijești această parte a corpului foarte bine. Adesea te preocupă atât de mult părerea oamenilor, încât devii anxioasă.

2. Mâinile și picioarele

femeie se spala pe picioare

Atunci când membrele inferioare sau superioare primesc cea mai mare atenție în timpul îmbăierii, acest lucru spune despre tine că ești o ființă cu picioarele pe pământ, realistă și nu ești străină de smerenie. Membrele tale sunt un simbol al rezistenței și al puterii, dar și al împământării. Ceea ce înseamnă că nu te pierzi deloc în vise și speranțe deșarte, ești o persoană vocală, îți exprimi sentimentele și părerile în mod liber și dai dovadă de o energie ieșită din comun.

3. Părțile intime

Desigur că sunt și persoane care acordă mai o mai mare atenție părților intime. Dacă obișnuiești să acorzi o mai mare atenție acestor părți la duș, ești o persoană destul de rezervată și timidă. S-ar putea spune chiar că ai o stimă de sine scăzută și că îți este greu să îți aperi propriile opinii și interese. În același timp, ești o persoană în compania cărora ceilalți se simt foarte bine și relaxați.

4. Pieptul

Dacă primul lucru pe care îl faci în duș este să-ți speli pieptul, atunci cu siguranță ești o persoană care se simte bine în propria piele, o persoană directă, care nu îi menajează pe ceilalți, care își spune clar și răspicat gândurile și opiniile. Ai o personalitate pragmatică, ești independent/ă și țintești întotdeauna mai sus.

5. Părul

Ai pășit în duș și primul lucru pe care îl faci este să îți înmoi părul și să-ți speli podoaba capilară? Atunci se poate spune despre tine că ești o persoană obsedată de ordine și disciplină. Iar în viața de zi cu zi ești genul pragmatic, ai propriile opinii asupra anumitor concepte pe care nu ți le schimbi foarte ușor. Îți pasă foarte mult de îngrijirea și sănătatea ta psihică și ai o inteligență ieșită din comun.

6. Umeri și gât

Dacă îți speli prima dată umerii și gâtul, atunci ești o persoană foarte muncitoare și ai nevoie de relaxare. Umerii și gâtul sunt părțile principale ale corpului, care se încordează în timpul muncilor grele și în timpul stresului. Faptul că alegi să le îngrijești și să le masezi corespunzător înseamnă că muncești prea mult, ești foarte competitiv/ă și îți place să fii cu un pas înaintea tuturor.

7. Spatele

femeie se spala pe spate la dus

Îți speli spatele de cum ai lăsat apa să curgă pe pielea ta? Atunci ești literalmente o persoană care își îngrijește spatele. Nu te încrezi cu mare ușurință în alte persoane, nu lași pe nimeni să intre în viața ta fără a-l supune unor teste extreme din cauza dezamăgirilor sau traumelor prin care ai trecut.

Iată cum fiecare gest pe care îl faci poate spune atât de multe lucruri despre tine, chiar și prima parte pe care alegi să o îngrijești atunci când intri în duș.

Surse foto: pexels.com

Surse articol: relrules.com

Newsletter