Home Nunta Organizare nunta 6 reguli de auto-disciplina care te vor ajuta sa ramai concentrata cand iti organizezi nunta

6 reguli de auto-disciplina care te vor ajuta sa ramai concentrata cand iti organizezi nunta

6 reguli de auto-disciplina care te vor ajuta sa ramai concentrata cand iti organizezi nunta
Ioana Marinescu
Luni, 19.12.2022

Auto-disciplina este esentiala, atunci cand vrei sa obtii ceva important. Fericirea, succesul si implinirea vin din capacitatea de concentrare si auto-control, asa ca daca vrei sa ai o nunta perfecta, trebuie sa tii cont de aceste lucruri.

 

Beneficiile pe care le are auto-disciplina

Auto-disciplina are numeroase beneficii, dincolo de faptul ca te duce mai aproape de scopul tau. In primul rand, iti scade anxietatea, pentru ca te ajuta sa te simti ca ai control asupra unei situatii.

In al doilea rand, daca practici auto-controlul, ai mai multe sanse sa atingi obiective setate pe termen lung. Iar atunci cand ai un sens si il urmezi, te simti mai fericita.

Un alt beneficiu major al acestui comportament este faptul ca devii mai rezistenta in fata situatiilor imprevizibile. Daca nu vrei sa fii o mireasca nervoasa si agitata, atunci apuca-te de aceste obiceiuri

Reguli de autodisciplina inainte de nunta

1. Numara pana la 10

In situatiile stresante sau atunci cand pur si simplu nu mai ai energie sa continui, ia o pauza si numara pana la 10. Acest obicei simplu te va ajuta sa iti schimbi mentalitatea si sa redevii concentrata pe obiectivul tau.

2. Seteaza-ti un obiectiv clar

Este foarte important sa stii unde vrei sa ajungi, atunci cand iti organizezi nunta. Imagineaza-ti cum va arata petrecerea, cum va fi rochia ta, pe cine vrei sa inviti, apoi pune ideea in practica. Poti sa iti faci un plan la care sa te uiti constant. Vei simti ca ai lucrurile sub control si vei reduce considerabil stresul dinainte de nunta.

3. Prioritizeaza

Totul este important, atunci cand organizezi o nunta, dar trebuie sa ai capacitatea sa prioritizezi, atunci cand esti coplesita de sarcini. In plus, lucrurile vor merge mult mai repede, daca le faci intr-o ordine.

4. Evita zilele cu "zero" sarcini

Toata lumea are nevoie de o pauza, dar mai ales daca esti presata de timp, ar trebui sa profiti de fiecare zi, pentru a organiza nunta pe care ti-o doresti. Fa in fiecare zi cate ceva, iar in zilele in care vrei sa fii mai relaxata, alege sarcini neimportante, care nu te solicita foarte mult.

5. Obisnuieste-te cu noul tau rol

Dupa nunta, vei deveni sotie, asa ca inainte de petrecere este un moment bun sa te obisnuiesti cu noul statut. Gandeste-te constant la persoana care vei deveni si actioneaza tinand cont de cine vei deveni.

6. Fa miscare zilnic

Sportul are numeroase beneficii pentru sanatatea psihica si fizica. Fa zilnic miscare si incearca sa iti iei gandul, pentru cateva momente, de la lucrurile pe care trebuie sa le faci. Te va ajuta sa te relaxezi!

Newsletter