Home Nunta Organizare nunta 11 reguli de etichetă pe care soacrele le încalcă la nuntă

11 reguli de etichetă pe care soacrele le încalcă la nuntă

11 reguli de etichetă pe care soacrele le încalcă la nuntă
Ioana Marinescu
Miercuri, 22.11.2023

Nunta este un eveniment memorabil nu doar pentru miri, dar și pentru părinții acestora. Cu toate acestea, mamele mirilor pot uneori să încalce regulile nescrise de etichetă, afectând, astfel, armonia și bucuria acestei zile. Iată 11 greșeli comune de etichetă pe care soacrele le fac la nunți și cum le pot evita.

Se bagă peste lista de invitați

Este esențial ca mamele să respecte dorințele cuplului în ceea ce privește lista de invitați și să nu insiste asupra includerii persoanelor care nu sunt dorite de miri. Spuneți-le de la început că aveți un număr fix de oameni pe care îi veți chema, pentru a preveni situațiile neplăcute.

Iau în ultimul moment decizii legate de machiaj sau coafură

Mamele ar trebui să decidă din timp dacă vor să beneficieze de serviciile de coafură și machiaj, pentru a nu perturba programul zilei. Discută cu ele și programează-le la timp, iar dacă spun că nu vor, menționează faptul că dacă se răzgândesc în ziua nunții, nu le vei putea ajuta.

Întârzie la evenimente

Fiecare moment al nunții este prețios, așadar, mamele mirilor trebuie să fie punctuale la toate activitățile planificate.

Nu se implică în organizarea fotografiilor de nuntă

Mamele ar trebui să participe activ la ședința foto și să știe dinainte în ce imagini vor apărea,, pentru a evita întârzierile și confuziile.

Dau indicații în timpul ședinței foto

Este important ca mamele mirilor să aibă încredere în profesioniștii angajați și să nu intervină în modul lor de lucru.

Nu se implică în comunicarea cu invitații

Mamele mirilor pot ajuta eficient la petrecerea de nuntă, comunicând cu familia lor, asigurându-se că toate rudele sunt informate cu privire la programul zilei.

Fac modificări în programul de nuntă fără știrea mirilor

Orice schimbare, chiar și minoră, trebuie să fie aprobată de miri, pentru a respecta viziunea lor asupra nunții.

Neglijează aspectele emoționale

Mamele mirilor trebuie să-și facă timp pentru a-și exprima dragostea și mândria față de copiii lor în acest moment special.

Își exprimă nemulțumirea față de unele aspecte

Odată ce detaliile sunt stabilite, mamele ar trebui să evite criticile sau sugestiile nedorite. Mirii știu cel mai bine ce vor să obțină în ziua nunții și discuțiile în contradictoriu nu fac decât să creeze tensiune.

Consumă alcool în exces

Participarea activă și conștientă la eveniment este esențială, astfel încât consumul de alcool ar trebui să fie moderat.

Se îmbracă în alb

Albul este rezervat miresei, așadar, mamele ar trebui să aleagă culori care nu concurează cu rochia acesteia.

Respectând aceste reguli de etichetă, mamele pot contribui la crearea unei atmosfere plăcute și memorabile pentru toți cei implicați în acest eveniment unic.

Newsletter