Home Mireasa Frumusete 5 nuante de ruj pe care sa nu le porti niciodata la o nunta

5 nuante de ruj pe care sa nu le porti niciodata la o nunta

5 nuante de ruj pe care sa nu le porti niciodata la o nunta
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Marţi, 16.01.2024

Nuanța de ruj aleasă pentru petrecerea de nuntă la care ești invitată spune foarte multe despre tine. Alege un ruj în ton cu tenul tău, cu evenimentul, evitând greșelile care te pot pune într-o lumină proastă

Atunci când ești invitată la o nuntă în calitate de domnișoară de onoare, soacră mică, soacră mare, nașă, sau pur și simplu invitată, trebuie să te gândești la fiecare detaliu în profunzime. De la alegerea rochiei, până la mărimea tocului pantofilor, modelul unghiilor, eleganța coafurii și până la nuanța de ruj pe care o vei purta, totul are o importanță deosebită pentru înfățișarea ta. Găsirea nuanței de ruj potrivită pentru a participa la un astfel de eveniment de amploare nu este chiar cea mai simplă decizie.

Cum completează rujul machiajul de seară și ținuta de nuntă

Rujul are o istorie foarte bogată în lumea frumuseții, fiind un accesoriu nelipsit femeilor din poșetă, încă de la apariția lui pe piață. Rujul este indispensabil în rutina femeii de zi cu zi, oferind o culoare extraordinară buzelor, întregii ținute, subliniind feminitatea și transmițând cele mai subtile mesaje. Tendințele modei se reflectă și în nuanțele de ruj, cu toate acestea, rujul rămâne un element esențial, care nu se va demoda niciodată, indiferent de context.

Este foarte important să alegi rujul potrivit tenului tău, pentru a-l purta la nuntă. Dacă mergi la un salon de machiaj, atunci specialista cu siguranță îți va sugera câteva nuanțe care se vor potrivi ținutei tale și care pot fi purtate la un asemenea eveniment. Numai având un ruj delicat pe buze vei străluci și vei fi încrezătoare în propriile forțe, mai ales la o astfel de ocazie.

Rujul trebuie să se potrivească tonului tenului tău!

Înainte de a ține cont de culoarea rochiei, a pantofilor, de manichiură sau de restaurantul în care va avea loc nunta, trebuie să știi că rujul trebuie ales în funcție de tonul tenului tău. Cu alte cuvinte, dacă ai o piele cu subtonuri calde, cu nuanțe de auriu, piersică sau galben, atunci cu siguranță vei putea alege un roz prăfuit, un portocaliu deschis, sau un ruj în subton auriu, cum ar fi nuanțe de bronz sau caramel.

Dacă ai un ton rece al pielii cu nuanțe rozalii, albastre sau roșiatice, atunci vei putea purta un ruj de culoare roz deschis, roșu vibrant, roșu vișiniu, care creează un contrast puternic cu tenul rece.

Dacă ai un ton neutru al pielii, atunci vei purta la nuntă nuanțe de roz pal, piersică, bej, orice se apropie de culoarea naturală a buzelor.

Ai putea spune că apariția ta pe ringul de dans la petrecerea de nuntă la care ai fost invitată va fi cu atât mai senzațională, cu atât cu cât rujul este mai aprins. Nimic mai fals. În cazul în care ochii îți sunt evidențiați de un machiaj foarte puternic pentru eveniment, buzele ar trebui să fie mai puțin conturate. În plus, nuanțele vibrante, nuanțele foarte colorate, în tonuri intense sau închise, nu reprezintă chiar cele mai potrivite combinații pentru o nuntă.

Evită nuanțele de ruj foarte puternice sau neobișnuite!

femeie machiata

Cu siguranță vei fi în centrul atenției (nu neapărat într-un sens pozitiv) la o nuntă, dacă vei purta pe buze un ruj de culoare albastră, vișinie, sau chiar într-un ton foarte închis. Deși se potrivește probabil ținutei tale, rujul în culori foarte închise nu este cea mai potrivită alegere pentru un astfel de eveniment.

Nu alege un ruj care să-ți șteargă trăsăturile frumoase ale feței

Dacă ai impresia că un ruj într-o culoare foarte pală îți va evidenția mai mult ochii, trebuie să știi că îți poate estompa unele trăsături fizice foarte frumoase, delicate, cum ar fi pomeții pe care i-ai conturat atât de frumos, dar pe care nu-i poți pune în evidență. În plus, un ruj într-o culoare foarte pală nu va spune nimic despre tine.

Crezi că un roșu aprins pe buze te va transforma în „femme fatale”?

ruj tinut in mana

Este posibil, dar nu și în cazul unei ceremonii atât de fastuoase. Dacă nu ești nașă, soacră mare, sau un invitat care trebuie să iasă în evidență, atunci rujul într-o nuanță foarte aprinsă, de culoare roșie, va atrage atenția celorlalți mai mai mult decât este necesar.

Rujul în nuanțe maronii se potrivește mai degrabă ieșirilor tomnatice în natură

Nu trebuie să fii un expert să-ți dai seama că, dacă vei pune un ruj maro pe buze, atunci cu siguranță vei șterge multe din liniile feminine ale chipului tău. Maroniul poate fi asociat unui look natural sau unui machiaj puternic al ochilor pentru un look de dramatic, dar în niciun caz unei nunți.

Cu un ruj mov poți merge la disco, în niciun caz la o petrecere de nuntă

rujuri

Rujurile ntr-o nuanță mov deschis sau mai închis, cu inserții roz, lucioase sau mate, pot fi purtate cu încredere la discotecă, la petreceri sau la un cocktail, dacă ești invitată. În niciun caz nu este recomandat să porți un ruj mov la nuntă.

În funcție de machiajul ales, poți purta o nuanță de ruj mată sau glossy, fiind un element important nu numai din rutina ta zilnică de înfrumusețare, ci și din look-ul pe care îl vei afișa la petrecerea de nuntă la care ești invitată. Caută o culoare care ți se potrivește, care impune respect, dar și discreție și cu ajutorul căreia îți poți evidenția calitățile feței!

Surse foto: pexels.com

Surse articol: heyheyitskatiek.com,1001cosmetice.ro

Newsletter