Home Moda Poti sau nu sa porti blugi la nunta: ce spun expertii

Poti sau nu sa porti blugi la nunta: ce spun expertii

Poti sau nu sa porti blugi la nunta: ce spun expertii
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Miercuri, 17.01.2024

Blugii sunt un element de îmbrăcăminte foarte versatil și comod. Dar sunt oare, jeanșii, atât de versatili încât să poată fi purtați la o nuntă? Cât de inspirată este o astfel de ținută?

A purta sau a nu purta blugi la o nuntă? Aceasta este întrebarea! Și este o întrebare care îi macină pe foarte mulți dintre invitații la marele evenimente de unire a destinelor a două persoane care se iubesc. Blugii sau jeanșii sunt prezenți în industria modei de zeci de ani și, conform specialiștilor, pot fi croiți și asortați încât să se potrivească la orice ocazie. Dar oare se potrivesc și la o nuntă? La un eveniment cu așa mari pretenții? 

mire mireasa in blugi

Oare merită să ne îmbrăcăm în blugi și să ne prezentăm la restaurant, asortați bineînțeles cu o cămașă elegantă și cu un sacou? În opinia unora, blugii nu sunt potriviți pentru evenimente și purtarea acestora denotă lipsă de respect. La anumite petreceri la care se impune un dress code, o ținută specifică, nici nu poate fi vorba de purtarea blugilor. Dar în cazul în care mirii nu specifică acest lucru, este doar o chestiune de stilul personal a celor care aleg să poarte blugi la un eveniment.

A purta jeanși la o nuntă este o formă de lipsă de respect sau nu?

mire in blugi

Specialiștii în modă, dar și cei care planifică diferite evenimente ne sfătuiesc, în general, să nu purtăm blugi sau orice alt accesoriu vestimentar care nu se potrivește etichetei ocaziei respective. Așadar, nunta este un eveniment formal, blugii reprezintă o piesă de îmbrăcăminte casual, iar cele două concepte nu prea se potrivesc. Să ne gândim, în primul rând, la locația în care va avea loc marele eveniment și anume petrecerea de nuntă.

Dacă la biserică poți purta și o ținută casual, la petrecere, dacă este vorba de un restaurant cu pretenții, nu prea poți purta orice. Așadar, dacă nunta are loc la cel mai fițos restaurant din oraș, nici nu te gândi să porți blugi. Dar dacă nunta se desfășoară în aer liber, acasă, într-un spațiu organizat, la cort, chiar și cei mai duri critici de modă îți răspunde la această întrebare, dacă poți purta jeanși la nunta cu „De ce nu?”.

Practic, nu trebuie ignorat codul vestimentar impus de miri, dacă acesta există. Dacă nu există, îți poți finisa ținuta cu o pereche de blugi ceva mai eleganți.

În ce condiții poți purta jeanși la o nuntă?

mire in blugi mireasa

Există miri care doresc o petrecere foarte lejeră, în care invitații să se simtă bine, să nu fie îmbrăcați la frac, la cravată sau papion, miri care nu cer ținute de cocktail sau rochii de mii de lei pentru ca rudele și prietenii să se prezinte la marele eveniment.

În acest caz, se pot purta blugi la o nuntă cu temă rustică, spre exemplu, care are loc într-un cort, în aer liber sau pentru care mirii specifică un cod vestimentar casual, astfel încât toată lumea să se simtă bine.

Ce ar trebui, de fapt, să porți la o nuntă?

barbat la costum si cravata

Fiind evenimente formale, nunțile necesită ținute formale precum Black tie, un cod vestimentar semiformal purtat seara. Acest cod este foarte strict în cazul domnilor, dar mai permisiv în cazul doamnelor.

Black Tie presupune purtarea unui smoching pentru bărbați, cu celebrul papion negru sau un sacou și o pereche de pantaloni impecabili, cămașă din material fin, asortată bineînțeles cu o pereche de pantofi eleganți și papionul negru. Femeile vor purta rochii lungi până la pământ, dar și rochii mai scurte, până deasupra genunchilor, de culoare neagră sau în tonuri neutre.

costum cravata

Ținuta de cocktail este din nou recomandată pentru nunți, femeile pot purta rochii de petrecere cu o lungime de obicei medie sau ținute din piese separate, dar foarte sofisticate, iar bărbații pot purta costum. Desigur, există și ținutele casual pentru evenimentele mai puțin pretențioase, care includ cămașă, pantaloni de stofă sau blugi și sacou pentru bărbați și rochii lejere cu sandale și piese de bijuterii statement pentru femei.

Pentru a răspunde la întrebarea care ne-a frământat încă de la începutul acestui material, luând în calcul toate aceste informații de la specialiști și nu numai: DA! poți purta jeanși la o nuntă, cu acordul mirilor și având în vedere codul vestimentar impus.

Surse foto: unsplash.compexels.com

Surse articol: brides.com

Newsletter