Home Mireasa Bijuterii Mireasa Reguli de etichetă de urmat când porți bijuterii

Reguli de etichetă de urmat când porți bijuterii

Reguli de etichetă de urmat când porți bijuterii
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Miercuri, 17.04.2024

Ce trebuie să știi în ceea ce privește regulile de purtare a bijuteriilor? Ce este bine să eviți la birou, ce piese prețioase să porți la o nuntă și mai ales, care sunt regulile pe care trebuie să le respecți în privința accesorizării ținutelor tale?

Bijuteriile sunt piese costisitoare, unice, importante, necesare pentru a întregi garderoba unei femei și pentru a-i oferi o strălucire aparte look-ului purtătoarei. Bijuteria perfectă îți poate completa stilul, îți poate accentua trăsăturile pozitive, evidenția atuurile și te poate întregi ca femeie.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să știi să porți corect bijuteriile, să le alegi în funcție de personalitate, de garderoba ta, dar și de ocazia la care o să le porți. Chiar dacă nu îți plac bijuteriile provocatoare, îndrăznețe, statement, sunt ocazii când acestea reprezintă cea mai bună opțiune.

De asemenea, există situații în care trebuie să porți bijuterii discrete, care se încadreze în ținuta ta elegantă. Practic, trebuie să fii foarte selectivă cu privire la tipul de bijuterii pe care alegi să le porți, mai ales dacă vrei să respecți regulile de etichetă în acest sens. Bijuteriile sunt purtate de generații întregi pentru înfrumusețarea aspectului, dar regulile de purtare a acestor piese valoroase sunt importante.

Care sunt regulile de etichetă în ceea ce privește bijuteriile?

femeie bijuterii

Regulile de etichetă de urmat atunci când porți bijuterii depinde la un caz la altul, de la o persoană la alta, de gusturile purtătoarei și de standardele sociale. Cu toate acestea, regulile nespuse, dar bine cunoscute pentru purtarea bijuteriilor dictează modul în care trebuie să alegi aceste piese foarte importante, menite să îți completeze look-ul sau garderoba.

Regulile de etichetă în ceea ce privește purtarea bijuteriilor nu trebuie neglijate deoarece definesc impresia pe care o vei lăsa oamenilor purtând anumite piese prețioase. De asemenea, bijuteria va reprezenta o mărturie a modului în care vrei să te vadă ceilalți. În plus, regulile de etichetă în ceea ce privește purtarea bijuteriilor sunt puternic influențate de efectul acestora asupra altor persoane. Ceea ce înseamnă că trebuie să porți bijuteriile potrivite pentru ocaziile la care ești invitată.

Așadar, vei purta bijuterii care ies în evidență într-o seară de gală sau la o ocazie specială, în timp ce în contexte sociale normale este bine să porți bijuterii cât mai discrete sau care să te reprezinte.

Reguli de etichetă în ceea ce privește purtarea bijuteriilor la nunți

Conform regulilor de etichetă a purtării bijuteriilor, invitații la nuntă trebuie să poarte piese prețioase simple, dar elegante. În caz contrar, strălucirea miresei poate „păli” din cauza unui colier incorect ales, așa că trebuie evitată purtarea bijuteriilor prea atractive pentru ochi. Orice fel de bijuterie statement care atrage atenția asupra sa purtată la o nuntă este o greșeală.

De asemenea, înainte de a-ți alege bijuteriile pentru acest eveniment trebuie să ții cont și de felul în care se îmbracă și se accesorizează jumătatea ta. Spre exemplu, dacă partenerul tău poartă o cravată argintie, accesorizează-ți și tu ținuta cu bijuterii din argint.
Dacă vrei să porți un colier la nuntă asigură-te că are lungimea potrivită. Evită să porți colierul mult deasupra liniei bustului sau la baza gâtului pentru că riști să atragi prea mult ateția.

Este politicos să complimentezi un alt invitat la nuntă despre bijuteriile pe care le poartă, dar nu este tocmai în regulă să întrebi despre costul acestora. Discuțiile legate de prețuri sunt nepotrivite în asemenea contexte sociale.

Reguli de etichetă în ceea ce privește purtarea bijuteriilor la birou

femeie birou

La birou se recomandă purtarea bijuteriilor foarte discrete. Evită să porți un colier statement greu, strălucitor, brățări peste brățări la un interviu de angajare, pentru că nu ai vrea ca intervievatorul tău să presupună că ai petrecut prea mult timp pregătindu-te sau că pui prea mult accent pe aspectul fizic.

La birou poți purta câteva accesorii simple, spre exemplu cercei mici și delicați care îți completează ținuta office sau brățări finuțe.

Nu se recomandă purtarea de bijuterii prețioase sau foarte scumpe la birou cu diamante sau rubine masive care sunt total nepotrivite într-un cadru de afaceri.

Nici purtarea de bijuterii prea casual la locul de muncă nu reprezintă o decizie prea bună. Evită să porți bijuterii cu personaje din desene animate, cranii, modele ciudate, dar și bijuterii care nu se potrivesc cu ținuta ta.

Reguli de etichetă în ceea ce privește purtarea bijuteriilor în orice context social

Cu cât mai puțin, cu atât mai bine

Bijuteriile îți finisează într-un fel ținuta, iar purtarea prea multor piese distrage atenția de la frumusețea ta naturală. Indiferent că te consideră o persoană minimalistă sau nu, este important să te concentrezi asupra maxim a două piese în acest sens.

Poartă o brățară finuță dacă ai mai multe inele pe mână și dacă ai deja cercei în ureche, nu purta mai mult de un colier. Evită accesorizarea excesivă pentru că și aceasta face parte din regulile de etichetă ale purtării bijuteriilor.

Ține cont de proporții

bijuterii

Este foarte bine ca întotdeauna să ai în vedere ținuta ta generală atunci când selectezi bijuteriile pe care urmează să le porți. Alege un accesoriu îndrăzneț și evită alte bijuterii alegând piese discrete cu aspect minimalist, purtând câteva inele finuțe și cercei discreți.

Ocazia la care porți bijuteriile este foarte importantă

Ia în considerare ocazia la care ești invitată sau la care urmează să participi atunci când îți alegi bijuteriile. Accesorizarea excesivă sau o alegere greșită în ceea ce privește bijuteriile poate avea efectul opus și poate atrage atenția în mod negativ asupra ta.

Pietrele foarte valoroase, diamantele, bijuteriile transmise din generație în generație sunt potrivite pentru evenimente formale, dar nu și la locul de muncă. Iar bijuteriile pe care le porți zilnic nu pot fi purtate la birou sau la ocazie specială.

Experimentează și accesorizează

Poți purta bijuterii din mai multe materiale, poți experimenta prin purtarea pieselor valoroase din mai multe texturi, cu mai multe forme și culori,o modalitate excelentă pentru a insufla o nouă viață în garderoba ta. Spre exemplu, poți purta atât coliere de aur, cât și de argint, inele de aur și de argint, sau dacă ești foarte îndrăzneață poți purta cercei din perechi diferite care se potrivesc.

Așadar, regulile de etichetă pentru purtarea bijuteriilor trebuie respectate, deși nu sunt foarte stricte și nici obligatorii. În fond, cel mai important este să te simți confortabil și fericită cu bijuteriile pe care le porți sau care simți că te protejează.

Surse foto: pexels.compixabay.compexels.compexels.com

Surse articol: portofinojewelry.com

Newsletter