Home Moda Ai voie sa porti rosu la nunta?

Ai voie sa porti rosu la nunta?

Ai voie sa porti rosu la nunta?
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 22.02.2024

Roșu și albul sunt culori care stârnesc numeroase controverse în ceea ce privește alegerea unei ținute de nuntă. Cu excepția alegerii acestei culori de către mireasă pentru rochiile domnișoarelor de onoare, trebuie să ții cont de anumite reguli, atunci când porți ceva atât de îndrăzneț.

Nunțile sunt evenimente pretențioase, unde nu poți purta chiar orice culoare ți-ai dori. Pe lângă alb, există culori pe care trebuie să le eviți la o nuntă. Roșu este percepută ca fiind culoarea senzualității, pasiunii, o nuanță care atrage atenția, dar care ar trebui evitată la un astfel de eveniment. Practic, regula de bază a alegerii ținutei pentru nuntă este să nu eclipsezi sub nicio formă mirele, mireasa sau nașii.

Albul și roșu sunt culorile pe care majoritatea specialiștilor în organizarea nunților, dar și creatorilor de modă, recomandă să fie evitate de către invitații care participă la petrecere. Desigur că sunt și mirese care optează pentru această culoare, atunci când aleg modelul rochiilor domnișoarelor de onoare. Să vedem când poți purta o ținută roșie și când nu este recomandată în cadrul unui eveniment de o asemenea anvergură?

Situații în care poți purta o rochie roșie la nuntă

mireasa femeie in rosu

De regulă, fiecare cuplu stabilește pentru eveniment un dress code, anumite reguli pe care invitații trebuie să le respecte. A purta roșu la nuntă nu este o greșeală imposibil de trecut cu vederea, mai ales dacă o permite codul vestimentar. Sunt miri care nu se arată deranjați de alegerile vestimentare ale nuntașilor și nu cunosc semnificațiile ascunse ale fiecărui culori în parte. Până nu demult, purtarea acestei culori la un astfel de eveniment era privit ca un simbol că respectiva invitată a avut o relație intimă cu mirele înainte ca acesta să se căsătorească. Acum, această semnificație a devenit doar un mit.

Când nu trebuie să porți roșu la o nuntă?

mireasa asiatica

În unele culturi, îndeosebi cele sud-asiatice sau din estul Asiei, roșu este culoarea norocului, care garantează trăinicia căsniciei. Așadar, dacă mireasa este de naționalitate indiană, chineză sau din sudul Asiei, cu siguranță va alege o rochie de mireasă de culoare roșie și invitatele la un astfel de eveniment trebuie să evite alegerea unei ținute în aceeași nuanță. Și în cazul acestor culturi este de evitat culoarea albă, care, de regulă, este asociată cu momentul înmormântării.

Pentru restul culturilor, specialiștii sfătuiesc invitatele la astfel de evenimente să evite culoarea roșie, pentru a nu fi nevoite să devină ținta privirilor și comentariilor răutăcioase ale persoanelor mai în vârstă. O astfel de alegere poate fi considerată ca o încearcare doar a invitatei de a distrage atenția invtaților de la fericitul cuplu, asupra formelor apetisante pe care le ascunde rochia. 

Ce nuanțe de roșu pot fi purtate la o nuntă?

domnisoare de onoare imbracate in visiniu

Dacă îți place în mod deosebit această culoare și te pune în valoare, o poți purta la un astfel de eveniment, dar sub altă formă. Poți alege un roșu purpuriu, rubin sau culoarea vinului pentru nunțile de toamnă sau de iarnă, unde vei purta texturi grele și bogate, precum jacquardul și catifeaua.

Pentru nunțile de primăvară-vară, ar trebui să iei în considerare nuanțe cireșii, de roșu portocaliu, cu modele florale și abstracte, din țesături fluide și ușoare, cum ar fi șifonul și organza, care se vor dovedi alegeri romantice, indiferent de locație și de dress-code-ul nunții.

Nu în ultimul rând, dacă decizi totuși să îmbraci o rochie de culoare roșie la o nuntă, trebuie să fii foarte discretă cu restul ținutei. Alege accesorii simple, evită piesele statement, care atrag atrag și mai multă atenție asupra ținutei și optează pentru un machiaj natural, mai degrabă decât pentru un machiaj glamoros.

Dacă vei ține cont de toate aceste recomandări ale specialiștilor, cu siguranță vei avea o apariție spectaculoasă la petrecerea de nuntă la care ești invitată, fără a eclipsa, fără voia ta, mireasa.

Surse foto: unsplash.compexels.com

Surse articol: brides.com

Newsletter