Home Nunta Organizare nunta 5 tipuri de oameni pe care sa nu ii inviti la nunta

5 tipuri de oameni pe care sa nu ii inviti la nunta

5 tipuri de oameni pe care sa nu ii inviti la nunta
Ioana Marinescu
Marţi, 21.06.2022

Nunta este un moment extrem de important in viata unui om, dar nu este deloc usor de organizat. Trebuie sa tii cont de doua familii, doua locuri de munca si doua grupuri de prieteni, asa ca lista de invitati nu este un lucru simplu de conceput. Cu siguranta vei face compromisuri, dar nu trebuie sa te abati de la o regula: cei care sunt la petrecerea ta trebuie sa fie oameni pe care ii place, pe care ii stii si care chiar se bucura pentru tine. Oricine nu se incadreaza aici trebuie scos de la masa. Afla care sunt tipurile de persoane pe care nu ar trebui sa le chemi la nunta.

 

1. Persoana care va face scene dramatice

Daca vrei o petrecere reusita, atunci trebuie sa ai cel putin o persoana care nu are nicio problema sa se dezlantuie pe ringul de dans. Asigura-te, insa, ca nu este genul care transforma dansul intr-o activitate ce declanseaza drama. Chiar daca un astfel de invitat ar fi in cercul tau de apropiati, poti sa ai o discutie cu el si sa ii spui ca nu poti sa il chemi la nunta. Daca discuti deschis cu acesta, poate va lua chiar in calcul sa se abtina de la gesturi nepotrivite doar ca sa iti fie alaturi in acel moment important din viata ta.

2. Persoana pusa pe cearta

Daca ai prieteni care sunt mereu gata sa porneasca o cearta, tine-i la distanta de petrecerea de nunta. Oricat ti-ar fi de dragi, nu vrei batai de cap in acea zi. Daca ai o ruda in aceeasi categorie, discuta deschis cu ea si cere-i sa se abtina de la reactii exagerate, in cazul in care vrea sa participe la nunta. Iar daca nu ai cum sa eviti o astfel de prezenta, atunci fii sigura ca cineva sta cu ochii pe ea si intervine, inainte ca lucrurile sa degenereze.

3. Persoana care nu iti place

In viata ta, cu siguranta ai primit multe invitatii la nunta, iar la unele ai mers din politete, fara sa ai o afinitate pentru persoana respectiva. Nu inseamna ca trebuie sa ii returnezi favoarea si sa o chemi la nunta ta, mai ales daca nu aveti o relatie in prezent. Una dintre cele mai importante reguli de care trebuie sa tii cont, cand iti organizezi nunta, este sa nu inviti pe nimeni care nu te face sa te simti bine. Nu iti strica energia din acea zi doar ca sa fii politicoasa!

4. Fostul tau

Chiar daca ai ramas in relatii bune cu fostul tau iubit, nu este deloc o idee buna sa il inviti la nunta. Poti da nastere unor situatii ciudate, incomode pentru partenerul tau sau familia acestuia. In plus, nu stii sigur ce simte fostul tau, poate nu este pregatit sa vada ca ai mers mai departe, dar nu este nici pregatit sa iti vorbeasca deschis despre asta. Poti face o exceptie doar daca fostul tau ti-a ramas prieten foarte apropiat si stii sigur ca amandoi ati depasit momentul si nu exista situatii inconfortabile intre voi.

5. Colegi de munca care nu iti sunt prieteni

Relatiile cu colegii de munca au anumite limite, asa ca tine cont de asta si in ziua nuntii. Daca nu vrei sa stai cu grija toata ziua, ca nu cumva sa faci pe cineva de la munca sa se simta ciudat, atunci ar fi bine sa nu chemi la petrecerea ta oameni de la birou. Abate-te de la aceasta regula doar daca ai, printre colegi, prieteni foarte buni, care te cunosc foarte bine personal.

Tine cont de aceste sfaturi si sigur vei obtine o petrecere de neuitat.

Newsletter