Home Nunta Accesorii Nunta 8 reguli pentru un text reusit in invitatia de nunta

8 reguli pentru un text reusit in invitatia de nunta

8 reguli pentru un text reusit in invitatia de nunta
Ioana-Catalina Pavel
Miercuri, 14.12.2011
Un text reusit in invitatia de nunta inseamna un text simplu si atragator. Unii miri se gandesc la un text amuzant, insa nu este tocmai recomandat sa trimiti un astfel de text tuturor invitatilor. Unii invitati pot sa nu guste aceasta nuanta si sa o ia poate chiar ca o pacaleala. Textul reusit al unei invitatii de nunta imbina simplitatea cu umorul si amabilitatea.

Regula 1 pentru un text de invitatie reusit: Nu te complica!

Daca esti o fire perfectionista, probabil ca iti vei dori ca inclusiv textul de pe invitatia de nunta sa fie unul "perfect", extraordinar, nemaivazut, nemaicitit, ceva super original, nu ? Te sfatuim sa nu te ambalezi prea tare...si sa faci cunostinta cu o regula nescrisa si foarte valoroasa: cand crezi ca lucrurile trebuie sa fie grele si complicate, in realitate sunt mult mai simple.

Noi
X&Y
Vom deveni o singura fiinta si ne vom impartasi toate zilele vietilor noastre.
Incepand de sambata, ...., cand la Biserica..., la ora..., indrumati de parintii nostri...&... si de nasii nostri ...&... vom depune juramantul iubirii pe viata. Si va rugam sa ne onorati cu prezenta d-voastra la restaurantul...incepand cu ora..., pentru a pecetlui acest inceput.

 

 

Regula 2 pentru un text de invitatie reusit: Scrie-l tu!


Daca vrei sa iasa asa cum vrei tu, cel mai bine este sa il scrii tu sau el. Este foarte important ca acest text sa fie unul unic si drag voua, care sa va reprezinte si cu care sa fiti de-acord amandoi. Sau ati putea sa faceti un exercitiu de brainstorming si sa il compuneti impreuna.

Inspirati-va de oriunde, dar scrieti-l voi. Orice activitate realizata in doi poate fi un plus la relatia voastra, si aveti mare nevoie, mai ales acum inainte de a face pasul cel mare, nu-i asa?

 

Regula 3 pentru un text de invitatie reusit: Simplu si la obiect

Cele mai bune texte de felicitari sau invitatii sunt cele care pastreaza simplitatea si obiectivitatea. Gandeste-te mai intai si mai intai ce anume vrei sa transmiti: 1 ca va avea loc nunta ta si 2 ca ii inviti la nunta. Pune aceste 2 lucruri pe hartie, si apoi, in jurul lor, pune alte idei pe care le vrei enuntate in invitatie. Apoi alcatuieste un text simplu, cu inceput, o propozitie de cuprins si incheiere.

....&....
Va anunta cu emotie ca vor fi condusi in fata altarului
Si vor avea dragi parinti spirituali
Nasii...alaturi de parintii....
La Biserica...., sambata... ora...
Va invitam cu drag sa ne impartasiti emotiile si sa va bucurati alaturi de noi la receptia ce va avea loc la ora...la Restauranutul...

Regula 4 pentru un text de invitatie reusit: Imbina sobrietatea si comicul

Textul pentru invitatie trebuie sa aiba propozitii clare, sobre, oficiale, dar ai putea inserezi si o nuanta comica, amuzanta la un moment dat. De exemplu...

Muncesti, te joci
Si apoi, intr-o zi...
Apare iubirea

Simona Popescu
si
Dan Popa
Va invita sa luati parte la una din cele mai frumoase suprize ale vietii lor : unirea inimilor lor in Sfanta Taina a Cununiei

Regula 5 pentru un text de invitatie reusit: Respecta protocolul numelor

In mod normal pe o invitatie de nunta, numele miresei trebuie sa apara primul, folosind doar numele de familie si prenumele. Apoi trebuie sa apara numele mirelui si titularizarea. De exemplu:

Ioana Popa
cu/si
D-l Dan Constantinescu

Regula 6 pentru un text de invitatie reusit: Ofera toate informatiile

Daca ceremonia se va desfasura intr-un local foarte cunoscut, nu mai e nevoie sa incluzi si adresa. In schimb daca este vorba de ceva mai mic sau mai necunoscut, e bine sa o incluzi. De exemplu:

preluata de pe site-ul http://asiris.ro/

Anunta-ti invitatii in invitatie si ca va avea loc si o petrecere dupa ceremonia religioasa. Poti sa incluzi aceasta informatie mai pe la sfarsit, intr-o simpla propozitie. De exemplu:

„Receptia se va tine la....incepand cu orele:..."

In mod traditional, este nevoie ca la finalul invitatiei sa specifici si faptul ca astetptati un raspuns cat mai rapid posibil. Unele cupluri trimit datele cu locul si ora unde va avea loc receptia pe o invitatie/felicitare separata.

Regula 7 pentru un text de invitatie reusit: Evita expresii si cuvinte jenante

Nu include nicio informatie despre modul in care sa trimita cadourile sau despre bani. Aceasta este o invitatie, nu o cerere de cadouri sau bani. Ca informatie generala, este bine sa aveti atitudinea ca nu asteptati nimic, nici bani, nici cadouri, si „casuta cu bani" amenajata pe una din mese sa fie singurul lucru care sa le aminteasca invitatilor de aceasta „traditie".

Regula 7 pentru un text de invitatie reusit: Specifica, daca vrei, codul vestimentar

Exista invitati care apreciaza cand li se ofera indicii despre cum sa se imbrace, pentru a nu se distinge in mod evident, prin imbracaminte, fata de ceilalti invitati. Poti include in invitatie o simpla informatie, ca de exemplu:

Doamnele si domnisoarele rochie de gala
Iar domnii cravata neagra
sau:
Tinuta semi-formala/ festiva/ neprotocolar

Tu ai mai adauga vreo regula in lista noastra cu reguli pentru un text reusit in invitatiile de nunta?

Newsletter