Home Mireasa Machiaj mireasa Sfatul make-up artistului: machiajul de mireasa natural si 5 greseli de evitat

Sfatul make-up artistului: machiajul de mireasa natural si 5 greseli de evitat

Sfatul make-up artistului: machiajul de mireasa natural si 5 greseli de evitat
Andrada Arnautu
Joi, 08.03.2012
Ziua nuntii in viata unei femei reprezinta un eveniment foarte important, un moment in care ea trebuie sa arate ca o adevarata ''regina a balului''. Machiajul este un element foarte important in crearea acestui look special si trebuie sa-i puna in evidenta trasaturile frumoase intr-o maniera discreta.
Pentru a exemplifica acest lucru am optat pentru un machiaj luminos cu accentul pe linia ochilor, acolo unde la un asemenea eveniment de amploare sunt indreptate toate privirile invitatilor. In prezentarea celor 13 pasi in machiajul luminos am stabilit si care sunt cele 5 greseli de make up care se pot face in machiajul de mireasa.

Pasul 1. Curatarea tenului cu o lotiune micelara si hidratarea acestuia cu crema foarte usoara.

Pasul 2. Aplicarea fondului de ten care trebuie sa aiba textura si culoarea potrivita tipului tau de ten. In cazul de fata am optat pentru un fond de ten cu o textura foarte usoara pe baza de apa.

Pasul 3. Sculptarea liniei pometilor cu un fond de ten cremos intr-o culoare de maro inchis, astfel cu ajutorul acestei usoare umbre se creeaza profunzime si pometii devin mai evidenti.

 

Greseala Nr.1

Pentru un look discret si natural aceasta modelare a pometilor trebuie facuta dupa aplicarea fondului de ten in culoarea pielii si inaintea aplicarii pudrei de fixare a machiajului, niciodata dupa aceasta!

Pasul 4. Cu un buretel din latex se indeparteaza tot excesul de fond de ten, scopul fiind acela de a lasa doar cantitatea necesara de produs pentru a acoperi imperfectiunile pielii si pentru a oferi rezistenta machiajului

 

Greseala Nr. 2

Evitarea indepartarii excesului de produs reprezinta o alta greseala in machiajul de mireasa, ducand la intindere/stergere mai devreme decat este cazul.Desi ai putea crede ca putin mai mult fond de ten sau produs de machiaj sporeste rezistenta machiajului, adevarul se dovedeste a fi exact invers.

Pasul 5. Aplicarea unei pudre libere pentru un finish perfect al bazei de machiaj si pentru o buna rezistenta in timp a machiajului este cu siguranta un pas esential in acest machiaj si nu trebuie sub nicio forma sarit

Greseala Nr. 3

Evitarea aplicarii unei pudre de fixare cu textura usoara.

Pasul 6. Linia ochilor este cea care se vrea evidentiata prin acest machiaj luminos, deoarece toate privirile sunt atintite catre ochii miresei. Acest lucru l-am realizat prin trasarea unei linii bine definite de negru la baza genelor pe pleoapa superioara.


Pasul 7. In continuarea acestei linii evidente de negru se contureaza pleoapa superioara pana in pliul natural al acesteia, intr-o nuanta discreta de maro pentru a accentua si mai mult privirea.

Pasul 8. Arcada se evidentiaza cu un iluminator irizant intr-o nuanta de auriu, dupa care se aplica un mascara waterproof.

Greseala Nr. 4

Desesori miresele nu opteaza pentru un rimel rezistent la apa, tocmai intr-o astfel de ocazie, cand este esential.


Pasul 9. Conturarea foarte discreta a sprancenelor. In acest caz sprancenele trebuie sa arate cat mai natural deci se pot lasa naturale in cazul in care au forma corecta sau se pot contura discret.

Pasul 10. Pometii se coloreaza intr-o nuanta luminoasa, culoarea piersicii coapte, iar pe linia lor superioara se aplica acelasi iluminator irizant auriu folosit si pentru evidentierea arcadei, pentru un plus de luminozitate a machiajului.

 

Pasul 11. In acest caz aplicarea mai multor straturi foarte subtiri de machiaj este esentiala pentru rezistenta in timp, asadar in final se aplica inca un strat discret de pudra compacta pe zona T si decolteu.

Pasul 12. Se contureaza buzele cu un lip-gloss intr-o nuanta cat mai naturala si apropiata de cea a blush-ului.

Pasul 13. Aplicarea unui spray de fixare al intregului machiaj de la o distanta de 30-40cm.


Greseala Nr. 5

Evitarea folosirii unui spray cu rol de fixare a machiajului.Concept: Andrada Arnautu (www.andradaarnautu.ro)
Make-up artist: Andrada Arnautu
Photo: www.diamondphoto.ro
Hair: Cornelia Divan

Newsletter