Home Mireasa Frumusete Afla totul despre manichiura in noul sezon!

Afla totul despre manichiura in noul sezon!

Afla totul despre manichiura in noul sezon!
Madalina Nazalu
Duminică, 18.10.2009

 

    Manichiura constituie o componenta esentiala in ritualul de ingrijire feminina. Ca si in moda, principalele coordonate in tendinte sunt variabile de la un sezon la altul. Ce se poarta in iarna 2010 in materie de manichiura?


   Cromatica

    Nuantele consacrate pentru sezonul rece constau in principiu in tonurile reci. Albastrul marin, tonurile de pruna, rosul vinetiu, indigoul, negrul intens, griul, ciocolatiul si, surpriza sezonului propusa de Channel, verdele jad, constituie principalele tendinte ale acestui sezon.

    Rosul mat este un clasic, asa ca situarea lui in tendinte este fireasca. Pe nuantele calde de lac de unghii si pasteluri se pot realiza picturi sau degradeuri de ton, arta plastica reprezentand un punct de plecare pentru majoritatea colectiilor pret-a-porter ale sezonului.

    Daca esti adepta tonurilor calde, incearca tonuri aurii si roz pastel.         
   


   Forma si lungimea

    Forma unghiilor in acest sezon este cat mai apropiata de cea naturala, usor rotunjita, iar lungimea depaseste putin varful degetului.

    Daca unghiile sunt mai lungi, renunta la tonurile reci (albastru, verde, pruna, negru). Alege in schimb nuante deschise si         
   


   Ingrijirea unghiilor

    Aplica intotdeauna o baza de lac de unghii. Evita pigmentarea unghiilor cand folosesti tonuri inchise de oja si ii confera acesteia din urma mai multa rezistenta.

    Oja de aplica in doua straturi pentru mai multe intensitate si durabilitate. Inainte de a aplica cel de-al doilea strat de oja, acorda cateva minute pentru uscare stratului aplicat anterior.

    Este important ca dizolvantul pentru lac sa contina uleiuri hidratante.

    Pileste unghiile atunci cand partea alba depaseste ca lungime un sfert din partea roz a unghiei, pentru a evita ruperea acestora. Nu pili unghia decat intr-o directie, dinspre extremitati inspre centrul ei.

    Problemele ce tin de ruperea unghiei sunt adesea ereditare. Evita sa speli vasele fara manusi, aplica crema pentru maini si unghii constant (mai mult decat binevenita in sezonul rece, cand frigul usuca pielea) si nu abuza de dizolvant. Iti poti achizitiona de la un salon de manichiura un intaritor pentru unghii sau un tratament ce se aplica de doua ori pe zi si actioneaza chiar si daca este aplicat peste lacul de unghii.

    Noile tendinte in materie de manichiura au fost cu usurinta adoptate de vedete, fie in cadrul evenimentelor, fie in viata personala.

Newsletter