Home Cuplu Psihologia cuplului Rezoluții pe care orice cuplu ar trebui să le seteze în noul an

Rezoluții pe care orice cuplu ar trebui să le seteze în noul an

Rezoluții pe care orice cuplu ar trebui să le seteze în noul an
Ioana Marinescu
Vineri, 05.01.2024

Anul Nou este momentul ideal pentru a stabili obiective comune și a îmbunătăți relația. Iată 12 rezoluții pe care cuplurile ar trebui să le considere.

1. Vom face lucruri bune împreună

În loc să ne concentrăm doar pe generozitate în perioada sărbătorilor, ne vom angaja să facem fapte bune tot anul. Acest lucru poate însemna voluntariat sau mici acțiui caritabile, menite să întărească comunitatea și să aducă bucurie în viețile altora și în relația noastră.

2. Vom mânca conștient

Ne vom revizui obiceiurile alimentare pentru a împărtăși mese sănătoase și a petrece timp de calitate gătind împreună. Acest lucru va ajuta nu doar la menținerea unei greutăți sănătoase, ci și la întărirea legăturii dintre noi prin experiența împărtășită a gătitului și savurării mâncării.

3. Vom face exerciții fizice împreună

Fie că e vorbim de a scăpa de kilogramele în plus sau doar de a ne menține sănătoși, activitățile fizice împreună vor fi un angajament. Exercițiile nu doar că ne vor îmbunătăți sănătatea, dar vor adăuga și un element de distracție și apropiere în relația noastră.

4. Vom face din sex o prioritate

Recunoaștem importanța intimității fizice și ne angajăm să păstrăm vie flacăra pasiunii. Vom experimenta, vom comunica deschis despre dorințele noastre și ne vom asigura că amândoi ne simțim împliniți și conectați la acest nivel.

5. Vom evita certurile pentru lucruri mărunte

Ne propunem să recunoaștem și să evităm disputele mărunte, care pot eroda relația. Vom alege să comunicăm deschis și respectuos, concentrându-ne pe soluționarea conflictelor într-un mod constructiv.

6. Vom fi sinceri

Ne angajăm să împărtășim sentimentele și gândurile noastre, chiar și atunci când este dificil. Această transparență va contribui la o înțelegere și o conexiune mai profundă între noi.

7. Vom reduce multitasking-ul cu tehnologia

Vom stabili momente în care tehnologia este pusă deoparte, permițându-ne să ne concentrăm unul asupra celuilalt. Acest lucru va ajuta la creșterea calității timpului petrecut împreună și la consolidarea relației noastre.

8. Vom trata partenerul la fel de bine ca pe prietenii noștri

Ne angajăm să îi oferim partenerului același nivel de respect, grijă și considerație pe care îl oferim celor mai buni prieteni ai noștri, recunoscând că acesta este fundamentul unei relații de durată și sănătoase.

9. Vom asculta cu atenție

Ascultarea activă va deveni o parte fundamentală a comunicării noastre. Ne vom asigura că fiecare dintre noi se simte auzit și înțeles, ceea ce va întări legătura noastră și va reduce neînțelegerile.

10. Vom critica mai puțin și vom lăuda mai mult

Vom schimba accentul de la găsirea greșelilor la celebrarea calităților și realizărilor partenerului. Acest schimb de perspectivă va contribui la o atmosferă pozitivă și de susținere în relația noastră.

11. Vom renunța la un obicei prost împreună

Fie că este vorba de fumat, de consum excesiv de alcool sau de orice alt obicei nesănătos, ne vom susține reciproc în procesul de renunțare. Acest efort comun nu doar că ne va îmbunătăți sănătatea, dar va întări și legătura dintre noi.

12. Vom petrece timp jucându-ne împreună

Ne vom reînvia latura jucăușă și creativă, fie prin jocuri, activități creative sau pur și simplu prin a adăuga un element de distracție și spontaneitate în viața noastră de zi cu zi. Acest lucru ne va ajuta să menținem vie și plină de energie relația noastră.

Aceste rezoluții sunt ghiduri pentru a vă îmbogăți și îmbunătăți relația în noul an. Împreună, puteți lucra pentru a face din acestea o realitate, aducând mai multă bucurie, iubire și satisfacție în viața voastră comună.

Newsletter