Home Nunta Organizare nunta Cheltuieli pe care o mireasa nu ar trebui sa le suporte niciodată

Cheltuieli pe care o mireasa nu ar trebui sa le suporte niciodată

Cheltuieli pe care o mireasa nu ar trebui sa le suporte niciodată
Ioana Marinescu
Marţi, 05.12.2023

Planificarea unei nunți este adesea un proces complex și costisitor, plin de decizii importante și bugete greu de gestionat. În acest labirint al pregătirilor, miresele se pot găsi adesea în fața unei dileme: care sunt cheltuielile pe care ar trebui să le suporte personal și care sunt acelea care ar trebui să cadă în responsabilitatea apropiaților? Este esențial pentru orice mireasă să înțeleagă clar aceste aspecte pentru a evita stresul și presiunea financiară inutile. Află care sunt cheltuielile specifice pe care o mireasă nu ar trebui să le suporte niciodată, oferindu-i astfel posibilitatea de a naviga cu mai multă încredere și liniște prin perioada pregătirilor pentru marele ei zi.

Petrecerea miresei înainte de nuntă

Petrecerea miresei - bridal shower, este o practică pe care o vedem frecvent in filme, dar a început să facă parte din organizarea nunții și la noi. Aceasta este o sărbătoare dedicată miresei, deci nu se așteaptă ca ea să plătească sau să se implice în planificare.

Petrecerea burlăcițelor

Mireasa nu ar trebui să suporte costurile acestei petreceri. Totuși, dacă își dorește o excursie scumpă, ar trebui să se ofere să plătească propriul bilet de avion și/sau cazarea.

Rochiile domnișoarelor de onoare

Rochiile domnișoarelor de onoare nu ar trebui să se numere printre cheltuielile pe care mireasa ar trebui să le suporte. Excepție fac situațiile în care mireasa vrea un anumit brand sau un anumit model de rochie, care au un cost mult mai mare decât o rochie obișnuită de nuntă.

Pantofii domnișoarelor de onoare

Accesoriile care însoțesc rochia, inclusiv pantofii, ar trebui să fie achiziționate tot de domnișoarele de onoare, nu de mireasă.

Modificările rochiilor

Chiar dacă pot fi scumpe, acestea sunt cheltuieli pe care domnișoarele de onoare ar trebui să le prevadă, atunci când acceptă să facă parte din ziua nunții.

Călătoriile

Dacă domnișoarele de onoare locuiesc în alt oraș sau dacă nunta este într-o destinație de vacanță, ele ar trebui să-și cumpre biletul de avion.

Cazarea la hotel

Invitații ar trebui să-și plătească camerele de hotel, dacă acceptă invitația la nuntă. Pentru a economisi, persoanele singure pot împărți camerele și costurile.

Coafura și machiajul

Deși este un gest frumos ca mireasa să plătească pentru coafura și machiajul invitatelor, acest lucru poate fi dificil, dacă sunt multe domnișoare de onoare. Dacă nu este posibil, acestea vor trebui să-și plătească propriul stilist și make-up artist.

În concluzie, este important ca mireasa să fie conștientă de aceste aspecte pentru a evita presiuni financiare inutile atât pentru ea, cât și pentru invitați.

Newsletter