Home Lifestyle Lenjerii de pat pe care nu ar trebui să le cumperi niciodată

Lenjerii de pat pe care nu ar trebui să le cumperi niciodată

Lenjerii de pat pe care nu ar trebui să le cumperi niciodată
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Vineri, 16.02.2024

Culoarea lenjeriei de pat este în strânsă legătură cu calitatea somnului. Pentru un somn odihnitor și o atmosferă relaxantă, evită aceste cinci culori atunci când alegi lenjeria de pat.

Așa cum nuanța pereților din dormitor poate afecta calitatea somnului, culoarea lenjeriei de pat poate afecta și influența energia pe timpul nopții. Puțină lume știe cât de importantă este alegerea unei lenjerii de pat care să fie nu numai calitativă, ci și în culoarea potrivită. Dacă ai nopți în care nu te odihnești bine, deși ai toate condițiile necesare somnului (lumina și temperatura potrivite, absența zgomotului, saltea de calitate), atunci poate că ar trebui să fii mai atentă la culoarea lenjeriei alese

În plus, dacă te pregătești să îmbraci rochia albă de mireasă și vrei să dormi bine în fiecare seară pentru a avea un ten curat, lipsit de riduri, trebuie să faci o alegere bună. Potrivit specialiștilor, nuanța lenjeriei de pat este foarte importantă și de aceea recomandă evitarea câtorva culori care pot crea disconfort.

În plus, designerii de interior pun foarte mare accent pe culoarea lejeriilor de pat, deoarece pot schimba vibe-ul și designul întregii încăperi. Patul este elementul principal al camerei, de aceea culoarea lenjeriei poate avea un impact la fel de semnificativ asupra ta precum culoarea pereților.

Cinci culori pe care trebuie să le eviți atunci când îți alegi lenjeria de pat

În primul rând, preferințele culorilor pot varia de la o persoană la alta, de aceea, dacă regăsești câteva din următoarele culori în lenjeriile de pat pe care deja le folosești, nu te grăbi să le arunci. Dar este foarte bine ca, pe lângă acestea, să-ți achiziționezi și alte lenjerii în culori recomandate, pentru avea un somn liniștit pe toată durata nopții.

Alb

lenjerie alba

Culoarea albă este una destul de controversată. De-a lungul timpului, lenjeriile albe au fost foarte apreciate și folosite, transmise chiar din generație în generație. Experții în domeniul designului interior susțin că, deși această alegere este una clasică și lenjeriile de pat albe se regăsesc în majoritatea locuințelor, culoarea are un impact major asupra somnului.
În primul rând, o cameră în care patul este îmbrăcat în lenjerie de culoare albă pare de spital. Aspectul medicinal înlătură sentimentul de confort și de siguranță, de aceea nu este chiar cea mai potrivită alegere. Nu în ultimul rând, albul este o culoare care menține creierul în stare activă, fiind asociat cu lumina zilei.

Albastru deschis

lenjerie albastra

Albastrul deschis are, de regulă, capacitatea de a induce o stare pozitivă, de a influența în mod benefic somnul, de a induce o stare de liniște, dar fiind o culoare destul de rece, poate crea iluzia prezenței luminei zilei în cameră. De aceea, specialiștii recomandă mai degrabă așternuturile în culoarea albastru închis sau marin pentru un somn odihnitor.

Roșu

pat rosu

Prin definiție, roșul este culoarea pasiunii, fiind destul de stimulantă pentru imaginație și îngreunând atingerea stării de relaxare înainte de culcare. Desigur că poți folosi roșu pentru anumite accesorii din cameră sau pentru accente de culoare, însă nu pentru o lenjerie de pat. O culoare atât de vie și de deschisă poate provoca agresiune, o stare de agitație, nicidecum de calm.

Maro

lenjerie maro

Dacă vrei să ai un dormitor care arată absolut plictisitor, alege culoarea maro pentru lenjeria ta de pat. Maroniul este o culoare destul de banală, care nu sugerează și nu invită la nimic. Poți alege o culoare bej sau un maroniu neutru foarte deschis pentru lenjeria de pat, dar nu se poate spune același lucru și pentru maro închis. Altfel riști ca întreaga încăpere să pară banală, inducând chiar o stare depresivă. Alegând o lenjerie de pat maro închis vei avea probleme atunci când vei încerca să adormi, dar și când încerci să te trezești dimineața.

Negru

pat lenjerie neagra

Cea mai închisă culoare dintre toate este negru. O lenjerie de pat în culoare neagră poate avea un impact stimulant asupra creierului, poate îngreuna relaxarea și adormirea și poate da o stare depresivă întregii încăperi. Dacă speri să obții un design modern și totodată o atmosferă relaxantă, poți folosi culoarea neagră pentru diferite obiecte din dormitor, dar nu pentru lenjeria de pat. Cu siguranță o lenjerie de pat neagră satinată te poate te duce cu gândul la o noapte romantică între tine și partenerul tău, dar în realitate efectul obținut este contrar așteptărilor.

Ține cont de aceste sfaturi și evită alegerea lenjeriilor de pat în culorile menționate, pentru a avea un somn liniștitor și nopți relaxante.

Surse foto: pexels.com

Surse articol: homesandgardens.com

Newsletter