Home Mireasa Frumusete Totul despre deblocarea chakrelor: cum sa ai o stare de bine inainte de nunta

Totul despre deblocarea chakrelor: cum sa ai o stare de bine inainte de nunta

Totul despre deblocarea chakrelor: cum sa ai o stare de bine inainte de nunta
Ioana Marinescu
Marţi, 29.03.2022

Indiferent ca esti pasionata de yoga si meditatie sau nu, sigur ai auzit vorbindu-se despre chakre. Dar ce sunt, de fapt, si cum iti afecteaza sanatatea? Afla din informatiile de mai jos.

 

Ce sunt chakrele

In sanscrita, "chakra" inseamna "disc" sau "roata" si se refera la centrele de energie din corpul tau. Aceste zone corespond anumitor nervi si organe importante, iar buna lor functionare iti garanteaza o stare de bine.

Exista sapte chakre distribuite de-a lungul coloanei vertebrale. Incep de la baza acesteia si urca pana in varful capului. Unii oameni cred ca exista 114 chakre in total, dar numarul lor difera de la un specialist la altul. Doar sapte dintre ele sunt, insa, foarte importante si trebuie tratate cu mare atentie.

Care sunt cele sapte chakre

Sistemul de chakre se refera la centri de energie pe care ii avem in organism. Cele mai importante sunt cele de pe coloana:

 

  • Chakra radacinii - sau Muladhara este situata la baza coloanei vertebrale. Are rolul de a-ti asigura cele necesare, pentru a face fata provocarilor si a ramane ancorat in realotate. Este, de asemenea, responsabila cu senzatia de securitate si stabilitate.
  • Chakra sacra - sau Svadhisthana este localizata chiar sub buric. Este responsabila de energia sexuala si creativa si influenteaza felul in care reactionezi la emotiile tale si ale altora.
  • Chakra buricului - sau Manipura este localizata in zona stomacului. Principala sa responsabilitate este sa iti induca increderea in tine si sa te faca sa simti ca iti controlezi viata. 
  • Chakra inimii - sau Anahata se afla in zona inimii si influenteaza abilitatea ta de a iubi si de a arata compasiune.
  • Chakra gatului - sau Vishuddha se afla in zona gatului si are legatura cu abilitatea ta de a comunica cu ceilalti.
  • Al treilea ochi - sau Ajna este situata intre ochi si este responsabila de intuitia ta. Aceasta chakra iti influenteaza si imaginatia.
  • Coroana - sau Sahasrara este localizata in varful capului si reprezinta legatura spirituala cu tine insuti, cu ceilalti si cu Universul. Joaca un rol foarte important in gasirea sensului vietii.

 

Ce inseamna sa ai chakrele blocate

Atunci cand exista un dezechilibru intre chakre, apar probleme si in viata ta. O chakra poate primi prea putina energie sau prea multa, iar compotamentul tau se va schimba. Cand ai prea putina energie, iti va fi foarte greu sa exprimi emotiile asociate cu acea zona. Cand ai prea multa energie, calitatile influentate de chakra care o primeste vor fi dominante si risti sa ignori alte aspecte ale vietii tale.

De exemplu, daca Chakra radacinii nu functioneaza corect, te poti simti deprimata sau nesigura pe tine. Daca este prea activa, poti lua decizii iresponsabile, pentru ca nu mai simti teama sau indoiala.

Chakrele blocate iti pot afecta sanatatea?

Atunci cand chakrele nu functioneaza corect, iti poate afecta organele, oasele, articulatii si tesuturile din vecinatate. De cele mai multe ori, insa, un dezechilibru al chakrelor va avea efecte asupra starii tale emotionale. Te poti confrunta cu furie, tristete sau incapacitatea de a lua decizii.

Este foarte important sa fii atenta la ce simti fizic si psihic si sa incerci sa identifici blocajul. Alimentatia nesatatoasa, lipsa miscarii sau un comportament distructiv iti poate dezechilibra chakrele.

Cum iti poti debloca chakrele inainte de nunta

Daca vrei sa fii in echilibru cu tine in ziua nuntii, poti incerca sa iti scanezi corpul si sa identifici unde sunt punctele tensionate. Indiferent daca le observi sau nu, in cazul in care nu ai o stare buna, poti incerca:

 

  • Sa faci toga.
  • Sa faci cateva exercitii de respiratie, pentru a influenta flow-ul de energie.
  • Sa meditezi.

 

Fiecare chakra are cateva pozitii de yoga pe care le poti incerca, asa ca nu ezita sa le pui in practica.

Newsletter