Home Mireasa Frumusete Peeling chimic inainte de nunta: 7 motive sa il faci

Peeling chimic inainte de nunta: 7 motive sa il faci

Peeling chimic inainte de nunta: 7 motive sa il faci
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Marţi, 30.01.2024

Peelingul chimic este o procedură dermatologică pe cât de complexă, pe atât de eficientă. Curățarea pielii înainte de ziua nunții tale este necesară pentru a avea un ten luminos și un machiaj cât mai reușit!

Peelingul chimic este o procedură la care din ce în ce mai multe femei apelează chiar înainte de ziua nunții. Acesta este un tratament dermatologic folosit adesea pentru combaterea sau îmbunătățirea unor afecțiuni cutanate, cu rezultate vizibile. Dar și femeile care își doresc o piele netedă, cu mai puține riduri și mai puține coșuri pot apela la un peeling chimic.

Această procedură se face numai în cabinetul medicului dermatolog, este non invazivă și principalul său rol este îmbunătățirea aspectului pielii. Specialistul va aplica pe față, pe gât, anumite soluții chimice care duc la exfolierea pielii și la îndepărtarea celulelor moarte. Așadar, dacă suferi de acnee, hiperpigmentare, dacă ai riduri sau orice altă afecțiune a pielii, este indicat să-ți faci un peeling chimic cu ceva timp înainte de ziua nunții tale.

Principalele tipuri de peeling chimic

femeie se uita in oglinda

Această procedură se împarte în mai multe categorii, pe care numai medicul dermatolog poate să le recomande pacientelor sale.

Peelingul superficial

Peelingul superficial este indicat pentru femeile care nu au multe probleme cu tenul, ci își doresc doar o piele mai luminoasă, cu mai puține riduri, coșuri sau pete pigmentare. Acest tratament folosește numai agenți chimici blânzi cu pielea, de aceea este necesară repetarea procedurii o dată la două sau cinci săptămâni.

Peeling chimic moderat sau mediu

Peelingul chimic mediu poate stimula producția de colagen, poate fi folosit pentru a ameliora ridurile fine, pentru a repara pielea după anumite cicatrici care apar în urma acneei sau a vărsatului de vânt, însă în urma acestui tratament, pielea se poate înroși și descuama.

Peelingul profund

Peelingul profund este o procedură care poate penetra până în ultimul strat al pielii, fiind recomandat îndeosebi persoanelor cu riduri adânci, pete pigmentare sau alte probleme ale pielii. În urma peingului chimic profund poate exista riscul pigmentării postinflamatorii sau apariției cicatricilor.

Beneficiile principale ale peelingului chimic

Această procedură dermatologică are numeroase beneficii.

Tratează acneea

femeie cu acnee

Acneea este o afecțiune inflamatorie a tenului, a pielii, iar în tratarea acesteia sunt folosite adesea medicamente orale sau produse care se aplică direct pe coșuri. Peelingul chimic, în schimb, poate distruge bacteriile, reduce inflamația și trata semnele apărute în urma acestei afecțiuni. În plus, peelingul chimic ameliorează textura pielii, îndepărtează celule moarte și stimulează procesul natural de regenerare a pielii.

Estompează cicatricele acneei

cicatrici acnee

Pe măsură ce acneea se vindecă, rămân cicatrici la nivelul pielii. Această procedură aduce beneficii notabile tenului tău în cazul în care suferi de asemenea semne vizibile. Mai mult decât atât, peelingul chimic ajută și rejuvenarea facială, tenul având un aspect mult întinerit cu mai puține probleme.

Tratează rozaceea

Rozaceea este o altă afecțiune inflamatorie a pielii care cauzează înroșirea pielii și apariția unor pete roșii. Din fericire, peelingul chimic te ajută să vezi o îmbunătățire a aspectului pielii și a zonei tratate, chiar dacă erai obișnuită să acoperi roșeața cu fond de ten în fiecare zi.

Rejuvenează pielea îmbătrânită

doctor dermatolog

Peelingul chimic are rolul de a reîntineri pielea îmbătrânită. Liniile fine sau mai adânci, petele de bătrânețe, uscarea pielii și alte probleme de această natură sunt tratate cu ajutorul peelingului chimic. Așadar, atât ridurile ușor vizibile, medii sau adânci, vor fi estompate fie că vorbim de cele din jurul ochilor sau în jurul gurii, iar petele de îmbătrânire vor dispărea ca prin minune.

Elimină hiperpigmentarea

Hiperpigmentarea pielii sau petele pigmentare pot fi eliminate prin această procedură, având rolul de a corecta aspectul petelor cauzate de soare sau a cicatricilor de acest gen. În plus dacă ai pistrui și nu ești un mare fan al acestora, îi poți elimina cu ajutorul unui peeling chimic și poți obține o piele fină catifelată, perfectă.

Elimină secrețiile sebacee și curăță porii încărcați

pacienta salon infrumusetare

Un alt efect important al peelingului chimic este acela de curățare a porilor încărcați sau vizibili, dar și de reducere a secrețiilor sebacee. Pielea încărcată cu sebum care pare mereu transpirată va reveni la un aspect normal.

Previne apariția formațiunilor precanceroase

În cazul în care pielea este afectată de expunerea la raze ultraviolete, poate apărea efectul de piele cu aspect îngroșat, denumită în termeni științifici keratoză actinică sau keratoza solară. Astfel, pielea capătă o textură dură și solzoasă din cauza expunerii prelungite la soare. Iar această afecțiune poate determina creșterea unor formațiuni precanceroase de mici dimensiuni, care vor fi eliminate cu ajutorul unui peeling chimic.

Este foarte bine de știut că, înainte de ziua nunții tale, peelingul chimic se va face doar la recomandarea medicului și în intervalul recomandat de acesta. Nu face peeling chimic cu câteva zile înainte de ziua nunții, pentru că riști să faci o reacție nu tocmai plăcută și să te prezinți în fața lumii cu tenul roșu, pe care nu se poate aplica machiaj. Fă această procedură cu câteva săptămâni înainte sau programează-te la câteva ședințe de peeling chimic cu câteva luni înainte a-ți uni destinele cu sufletul tău pereche și bucură-te de o piele impecabilă în ziua nunții!

Surse foto: pexels.compixabay.com

Surse articol: healthline.com

Newsletter