Home Mireasa Frumusete Suplimente pe care să le iei înainte de nuntă, ca sa fii pregătită pentru ziua cea mare

Suplimente pe care să le iei înainte de nuntă, ca sa fii pregătită pentru ziua cea mare

Suplimente pe care să le iei înainte de nuntă, ca sa fii pregătită pentru ziua cea mare
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Marţi, 30.01.2024

Cu câteva luni înainte de nuntă, ai grijă de tine și de sănătatea ta. Vei trece printr-o perioada stresantă cu toate pregătirile de nuntă, de aceea ai nevoie de vitaminele și mineralele necesare. Iată ce suplimente alimentare îți sunt recomandate.

Pregătirea pentru ziua nunții înseamnă mult mai mult decât a-ți face programare la salon, a-ți alege rochia de mireasă perfectă, restaurantul ideal unde vei petrece alături de invitați, cel mai bun vin, cei mai comozi și totodată eleganți pantofi și lista poate continua. Pregătirea pentru ziua cea mare a nunții tale trebuie să înceapă de foarte devreme. Chiar din momentul în care ai fost cerută în căsătorie.

Atunci trebuie să te gândești cum poți să fii în formă, să strălucești din toate punctele de vedere în fața invitaților tăi, a rudelor și mai ales a viitorului tău soț. Iar pentru a fi o mireasă veselă, voioasă și adorată de toată lumea, trebuie să fii, în primul rând, sănătoasă. Mergi la sală, fă exerciții fizice, aleargă, ține un regim sănătos și nu uita de suplimentele alimentare și de vitaminele și mineralele care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică.

De ce ar trebui să iei suplimente alimentare înainte de ziua nunții?

Cu câteva luni înainte de ziua în care îți vei uni destinele cu sufletul tău pereche, trebuie să te gândești în primul rând la sănătatea ta și la aspectul tău fizic. Vrei să fii o mireasă care să aibă mereu în geantă pastile pentru o anumită durere, o mireasă care preferă să stea mai mult jos alături de invitați, în loc să danseze, din cauză că o dor articulațiile? Sau îți dorești să fii o mireasă pe care toată lumea să o vadă ca fiind sufletul petrecerii? Suplimentele alimentare au doza lor de magie în a-ți asigura sănătatea de care ai nevoie, aspectul fizic de invidiat și starea de bine pe care unele vitamine și minerale o conferă.

Magneziu

Unul din cele mai populare suplimente alimentare în rândul femeilor este magneziul, un mineral esențial pentru corpul nostru. Magneziul îndeplinește foarte multe roluri în organism îmbunătățind digestia, reglând nivelul de calciu și vitamina D, îmbunătățind funcția respiratorie, funcția sistemului muscular, crescând densitatea osoasă și întărind sistemul imunitar. Nu în ultimul rând, magneziul luptă împotriva oboselii, stărilor anxioase și combate inflamațiile, prevenind migrenele.

Colagen

pastile suplimente

Dacă nu îți place să consumi răcitură sau supă de oase, atunci trebuie să iei câteva suplimente cu colagen. Aceasta este o proteină structurală foarte importantă. Suplimentele cu colagen asigură fermitatea și rezistența pielii, elasticitatea acesteia și ajută țesuturile să revină la forma inițială după contracție. Colagenul repară și regenerează tenul, contribuie la strălucirea pielii, la sănătatea sistemului osos și la prevenirea și diminuarea celulitei. Dacă vei lua suplimente cu colagen îți vei îmbunătăți și funcțiile vizuale, dar și aspectul unghiilor și părului.

Vitamina D

femeie ia pastile

Vitamina D este esențială în organism, ajutându-l să mențină funcția musculară și să întărească sistemul imunitar, prevenind chiar instalarea anumitor boli. Dacă vei lua suplimente cu vitamina D, atunci vei avea un ritm cardiac perfect, un sistem imunitar întărit, dinți și oase puternice și vei ajunge la greutatea dorită. Vitamina D oferă ajutor pentru pierderea în greutate, pentru buna funcționare a creierului și ajută în lupta cu cancerul.

Fier

Știi, cu siguranță, ce rol are fierul în organismul tău. Acest supliment alimentar este un mineral care ajută la menținerea nivelurilor de energie, contribuie la dezvoltarea și producerea unor hormoni pentru funcționarea sistemului endocrin și stimulează metabolismul hepatic și nervos. Dacă vei lua suplimente cu fier, poți preveni anemia și în ziua nunții vei putea fi o mireasă voioasă, puternică, ce dansează cu toți invitații.

Ulei de pește

femeie ia pastile

Nu te teme de denumirea acestui supliment alimentar. Nu va trebui să înghiți uleiul de pește din linguriță, simțind acel gust oribil. Poți consuma capsule cu ulei de pește care conțin Omega 3, Omega 6 și care scad nivelul de trigliceride din sânge, tensiunea arterială, în cazul în care te confrunți cu hipertensiune, și protejează împotriva accidentului vascular cerebral. În plus, uleiul de pește previne osteoporoza, depresia și alte tulburări mentale, și menține o elasticitate și o strălucire a pielii.

Probiotice

Suplimentele alimentare cu probiotice au rolul de a menține un echilibru sănătos în întregul organism. Probioticele te ajută să slăbești, să îți menții o greutate corporală ideală, luptă împotriva problemelor digestive și detoxifiază întregul corp având o influență profundă asupra sistemului imunitar și răspunsului la stres.

Vitamina C

vitamina c portocala

Vitamina C are un rol foarte important în controlul infecțiilor, prevenirea răcelilor și vindecarea rănilor. Acest antioxidant puternic neutralizează radicalii liberi, protejează celulele de stresul oxidativ, întărește sistemul imunitar și stimulează producția de colagen. Cu alte cuvinte, vitamina C are un rol foarte important în organism, fiind un puternic antioxidant cu proprietăți verificate antiaging.

Multivitamine

multivitamine

Desigur că înainte de ziua nunții poți față faci o cură completă cu multivitamine și multiminerale, care acționează în întărirea sistemului imunitar și asigură substanțele necesare funcțiilor fiziologice. Aceste multivitamine sunt ideale pentru sănătate, iar împreună cu un regim alimentar bazat pe alimente sănătoase, ajută la menținerea unei greutăți corporale excelente și a unei stări de bine.

Fără îndoială, toate aceste suplimente alimentare au multiple beneficii asupra corpului nostru. Stresul înainte de nuntă este foarte accentuat, organizarea unui asemenea eveniment presupune multe alegeri, decizii dificile. Cu câteva săptămâni înainte de marele eveniment nu vei putea să mănânci corespunzător sau să dormi bine, de aceea vitaminele sunt mai mult decât necesare. Acestea au rolul de a te ajuta tocmai să treci de această perioadă dificilă și de a străluci pe ringul de dans și în fața invitaților.

Surse foto: pexels.comunsplash.com

Surse articol: hillcitybride.com

Newsletter