Home Lifestyle Fața de pernă de matase: motive să o alegi

Fața de pernă de matase: motive să o alegi

Fața de pernă de matase: motive să o alegi
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 21.03.2024

Cum îți poate schimba o față de pernă din mătase viața? Simplu! Prin beneficiile pe care acest material luxos și deosebit de răcoros și elegant le aduce pielii și părului tău! Dormi ca o prințesă, arăți ca o prințesă pe o față de pernă de mătase.

Mătasea este unul din cele mai fine materiale folosite pentru crearea hainelor și a lenjeriilor de pat. O lenjerie fină de mătase este un simbol al eleganței, al pasiunii și are multiple beneficii pentru corpul nostru. Experții chiar ne îndeamnă să alegem fețele de pernă de mătase. Schimbarea lenjeriei de pat din bumbac cu o țesătură din mătase poate face minuni pentru viața noastră, având numeroase beneficii asupra sănătății și frumuseții. O pernă dintr-un astfel de material fin își merită fiecare ban cheltuit, susțin dermatologii.

Care este diferența dintre o față de pernă din bumbac și una din mătase?

pat aranjat

Bumbacul este una din cele mai populare țesături pentru lenjeriile de pat și fețele de pernă de pe piață, în timp ce mătasea are calități care aduc beneficii pielii și părului. Mătasea este un material care acționează ca un fel de protecție atât pentru piele, cât și pentru păr, având un efect natural de răcire și de diminuare a electrizării părului.

Dacă ai o piele sensibilă, cu siguranță poți folosi o față de pernă din mătase, fiind un material hipoalergenic, deci grozav pentru tine dacă ai eczeme sau ești predispusă la alergii. Specialiștii susțin că, spre deosebire de fețele de pernă din bumbac și din alte țesături care absorb transpirația, cele din mătase sunt mai bune la eliminarea umezelii, creând o senzație moale și luxoasă.

Beneficiile fețelor de pernă din mătase pentru piele

materil matase

Dermatologii aduc în atenția femeilor care pun foarte mare accent pe pielea lor beneficiile pe care o față de pernă de mătase le poate aduce aspectului tenului lor. Practic, fiind un material foarte neted și foarte moale, mătasea minimizează frecarea pe piele, ceea ce înseamnă că nu este abrazivă și nu forțează epiderma. Dacă te pregătești să devii mireasă, este indicat să schimbi fețele de pernă clasice din bumbac cu o față de pernă din mătase pentru că aceasta poate face diferența între o piele frumoasă, netedă și o piele îmbătrânită, îmbâcsită.

Beneficii anti-îmbătrânire

Fețele de pernă din mătase reduc formarea ridurilor, acționând cu o forță mai puțin abrazivă asupra pielii. Aceste fețe de pernă sunt foarte moi, reduc frecarea care poate provoca strângerea și întinderea repetată a pielii și îmbătrânirea acesteia înainte de vreme.

Beneficii pentru tratarea acneei

Mătasea este un material care menține pielea rece, ceea ce înseamnă că excesul de sebum este eliminat, iar apariția acneei este mai puțin probabilă. Mai puțină transpirație și uleiuri pe pernă, înseamnă mai puține bacterii care pot crește pe fața de pernă și un risc redus pentru apariția acneei.

Beneficii pentru hidratarea pielii

O față de pernă din bumbac îți poate lăsa pielea uscată pentru că absoarbe toată transpirația și uleiurile peste noapte, în timp ce o față de pernă din mătase menține pielea hidratată deoarece absoarbe mai puțină umezeală.

Beneficiile feței de pernă din mătase pentru păr

lenjerie roz matase

Fețele de pernă de mătase au multiple beneficii nu numai pentru piele, ci și pentru păr. Mai puțină fricțiune înseamnă reducerea efectului de electrizare, astfel că dimineața părul va fi moale, neted, puternic și fără imperfecțiuni.

Eliminarea aspectului de păr electrizat

A te trezi dimineața cu părul în toate direcțiile, încâlcit, electrizat, care nu poate fi îmblânzit cu niciun fel de produs cosmetic, indiferent cât de mult fixativ ai aplica sau ceară pentru păr, nu este tocmai un mod bun de a-ți începe ziua. Dermatologii susțin că fețele de pernă din mătase asigură o reducere a acestei electrizări, iar dimineața părul este neted și ușor de aranjat.

Bucle moi și frumoase dis-de-dimineață

Dacă obișnuiești să îți aranjezi părul de seara și să îți pregătești câteva bucle superbe pentru a doua zi, alege o față de pernă din mătase pentru a le păstra moi, mătăsoase și cu un aspect natural. Aceste fețe de pernă absorb mai puțină umiditate, ceea ce ajută la prevenirea uscării buclelor și degradarea aspectului acestora.

Un păr mai puternic

În general, sănătatea părului este strâns legată de fața de pernă pe care dormi în timpul nopții. Odată cu reducerea frecării de pernă, firele de păr nu vor mai avea un aspect deteriorat.

Păr mai puțin încâlcit

A te trezi cu părul încâlcit dimineața a devenit obișnuință? Dacă vei schimba fața ta de pernă din bumbac cu una din mătase, cu siguranță nu vei mai avea astfel de probleme și nu va trebui să petreci mult timp în fața oglinzii aranjându-ți podoaba capilară.

Motivele susținute de experiența dermatologilor pentru a folosi o față de pernă din mătase sunt suficient de convingătoare pentru a face schimbare de bun augur în viața ta!

Surse foto: unsplash.comunsplash.compexels.compixabay.com

Surse articol: realsimple.com

Newsletter