Home Nunta Organizare nunta 7 motive să te apuci de journaling în 2024

7 motive să te apuci de journaling în 2024

7 motive să te apuci de journaling în 2024
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 01.02.2024

Se apropie data nunții tale? Cumpără chiar acum o agendă frumoasă pe care să o completezi înainte, dar și după marele eveniment. Jurnalul tău de mireasă este o unealtă utilă în organizarea nunții și va fi o amintire minunată peste ani și ani...

Deși pare un obicei pueril, adolescentin, scrierea într-un jurnal ajută pe oricine să își organizeze gândurile, să își pună ordine în idei, să își prioritizeze anumite sarcini sau să obțină o stare de spirit mult mai bună. În anul 2024, moda de a scrie într-un jurnal a revenit în tendințe, de aceea specialiștii îndeamnă viitoarele mirese să țină un jurnal pentru o mai bună organizare a nunții și pentru a-și aminti peste ani și ani de toate provocările prin care au trecut.

Șapte motive să te apuci de journaling în anul 2024

1. Îți vei organiza mult mai bine sarcinile, întâlnirile și programările pentru marele eveniment

femeie scrie in agenda

Organizarea unei nunți poate fi extrem de stresantă pentru că trebuie să mergi la întâlniri, să faci programări, trebuie să iei decizii, să gestioneze emoții. Un jurnal te va ajuta să îți organizezi mult mai ușor nunta visurilor tale și să scapi de stres.

2. Îți vei pune în valoare latura creativă

jurnal pix auriu

Organizarea unei nunți prin intermediul journalingului presupune multă creativitate. Notează-ți în jurnal culorile pe care vrei să le alegi pentru flori, pentru aranjamentul meselor, al scaunelor, cum visezi tu să arate sala de evenimente. Notează-ți citate care te inspiră în jurnal, măsurile de care ai nevoie în anumite circumstanțe și cu siguranță te vei bucura de o mai mare lejeritate în exprimarea creativă.

3. Vei găsi timp și pentru tine

jurnal

Doar scriindu-ți ideile pe foaie și amintirile din această perioadă vei petrece timp de calitate cu tine însuți, cu gândurile tale, pentru a ți le pune în ordine și pentru a privi cu calm deciziile pe care trebuie să le iei.

4. Vei avea puterea să reflectezi mai mult și să îți arăți recunoștința

femeie scrie in agenda

Jurnalul pe care îl vei umple cu memorii înainte de nunta ta va acționa ca un eliberator de stres, cu siguranță. Practic, pe măsură ce scrii, tu te eliberezi. Și îți poți arăta și recunoștința față de ajutorul primit de la cei din jur. Iar peste ani, vei putea ca, atunci când vei reciti jurnalul să retrăiești emoțiile prin care ai trecut și provocările pe care le-ai depășit.

5. Te vei concentra pe sănătatea ta mentală

mireasa scrie

În anul 2024, sănătatea psihică este o prioritate pentru orice om, iar cu atât mai mult miresele stresate trebuie să își concentreze atenția asupra propriei stări de bine. Scrie în jurnal zilnic și vei putea ține în frâu caruselul de emoții prin care treci, cu o gândire pozitivă.

6. Jurnalul de dinaintea nunții va fi cadoul perfect pentru tine peste ani și ani

mireasa scrie

Atunci când vei celebra 10 sau 20 de ani de la căsnicie, ori nunta de argint sau de aur, va fi o reală plăcere să citești împreună cu soțul tău sau cu copiii și de ce nu, nepoții tăi, momentele prin care ai trecut în organizarea nunții tale.

7. Creează amintiri de neuitat

femeie in rochie de mireasa scrie

Deși o poză face cât 1000 de cuvinte, uneori 1000 de cuvinte pot crea amintiri mai valoroase decât o poză. Orice gând pe care îl înșiri pe hârtie, cu siguranță îl vei valorifica atunci când vei reciti această frântură din viața ta.

Ține și tu, viitoare mireasă, un jurnal în care să scrii emoțiile de dinainte de nuntă și impresii după minunatul eveniment. Notează-ți trăiri din acele momente la cald, pentru a le citi mai târziu cu multă emoție.

Surse foto: pexels.com

Surse articol: hillcitybride.com

Newsletter