Home Mireasa Frumusete De ce tot mai mulți tineri aleg sa doarmă de la ora 21:00

De ce tot mai mulți tineri aleg sa doarmă de la ora 21:00

De ce tot mai mulți tineri aleg sa doarmă de la ora 21:00
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Miercuri, 07.02.2024

Tot mai mulți tineri aleg să adoarmă devreme și să se odihnească peste 9 ore pe noapte. Dacă te afli în toiul pregătirilor pentru nuntă și te simți epuizat/ă, încearcă să te culci cel târziu la ora 21 în fiecare seamă și vei vedea diferențele!

Tinerii din ziua de astăzi pun mai mare preț pe odihnă decât generațiile anterioare. Practic, tinerii se culcă mult mai devreme, dorm mai mult, se odihnesc mai bine și adoptă un stil de viață mai sănătos. Cel puțin asta arată sondajele de opinie și cercetările din ultimii ani făcute pe tinerii din generația Z și generația Millenial, care acordă o mai mare importanță odihnei pe timpul nopții.

Dacă ești în toiul pregătirilor pentru petrecerea de nuntă și te simți tot mai obosit/ă din această cauză, este posibil să nu te odihnești suficient de bine. Încearcă să le urmezi exemplul, mai ales că ai nevoie de odihnă pentru a rezolva toate sarcinile la job, în familie, în viața personală și pentru a te ocupa de toate pregătirile necesare nunții tale.

De ce să te culci mai devreme de ora 22 în fiecare seară?

femeie blonda doarme

Alătură-te trendului în care tot mai mulți adolescenți și tineri adulți se culcă înainte de ora 22, renunțând la distracția din cluburile de noapte și orele pierdute în fața calculatorului.

Un studiu efectuat pe 2 milioane de oameni arată că persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani se culcă cel târziu la ora 22. Adolescenții, studenții sau tinerii adulți care au un job sau care încearcă să se ocupe singuri de pregătirile de nuntă încearcă să adoarmă cel târziu la ora 21:30 în fiecare seară, pentru a prinde minim 9 ore de somn.

Un alt studiu arată că în anul 2022, adulții cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani dormeau 9 ore 28 de minute pe noapte, deși perioada recomandată de odihnă este de 7 ore, conform Centrului de control și prevenție a bolilor. Dar tinerii consideră că au nevoie de mult mai mult de 7 ore de somn pe noapte, pentru a avea o energie debordantă ziua următoare.

femeie bruneta doarme

Viitoarelor mirese, care au nevoie de odihnă pentru a arăta bine și a se ocupa de pregătirile pentru ziua cea mare, le este recomandată o perioadă de odihnă semnificatvă pe durata nopții. Cei care dorm foarte puține ore pe noapte (sub 6 ore) riscă să dezvolte anumite afecțiuni, pentru că lipsa de somn pe termen lung poate slăbi imunitatea, poate crește tensiunea arterială și poate duce la tulburări de memorie pe termen scurt și lung.

Somnul insuficient pe durata nopții reprezintă un risc sporit de demență și de deces prematur, în timp ce un somn odihnitor întărește sistemul imunitar și asigură o viață sănătoasă. Ia în calcul cercetările efectuate de specialiști, nu îți risca sănătatea și încearcă să renunți la orice activitate extra pe care te-ai obișnuit să o întreprinzi numai seara, în favoarea unei nopți odihnitoare de somn.

Lasă la o parte căutările online pentru a găsi cea mai frumoasă rochie de mireasă, pantofii ideali sau pentru a citi păreri despre biserica sau locația în care urmează să îți unești destinele cu jumătatea ta. Odihnește-te și vei vedea efectele surprinzătoare și beneficiile celor nouă ore de somn.

Surse foto: pixabay.compexels.com

Surse articol: nypost.com

Newsletter