Home Mireasa Buchete Mireasa Semnificatia florilor din buchetul de mireasa

Semnificatia florilor din buchetul de mireasa

Semnificatia florilor din buchetul de mireasa
Florentina Ionescu
Miercuri, 27.03.2013
Cu siguranta te-ai intrebat la un moment dat care este semnificatia florilor, mai ales daca esti o persoana superstitioasa si vrei sa stii sigur ce flori sunt recomandate pentru buchetul de mireasa si ce flori trebuie sa eviti.

Stiu ca iti doresti ca ziua nuntii tale sa fie perfecta, asa ca mi-am propus sa iti dau cateva detalii despre florile din buchetul de mireasa, aranjament floral ce te va insoti pe tot parcursul zilei speciale. Astfel vei fi sigura ca ai facut cea mai buna alegere in ceea ce priveste florile din buchetul tau de mireasa.

Sugestie Karena

Daca esti pasionata de simbolistica florilor, afla ce mesaj transmit petalele lor si care sunt cele mai populare flori de nunta, apoi alege pentru buchetul tau de mireasa mesajul care te-a impresionat cel mai mult.

Ce simbolizeaza crinul in buchetul de mireasa

Cand vine vorba de florile alese pentru buchetul de mireasa, crinii simbolizeaza maretie, adevar, onoare. Crinii sunt flori potrivite pentru buchete si aranjamente florale de nunta, dar, atentie, sunt foarte parfumati si pot fi uneori costisitori.

 
Rayna Decor
 
www.carmenevents.ro

Ce simbolizeaza calele

Cala simbolizeaza maretie, frumusete si splendoare/stralucire impunatoare. Desi sunt considerate flori tropicale, rare, iar superstitiile spun ca sunt niste flori mortuare, de fapt calele sunt flori potrivite pentru buchetele si aranjamentele florale de la nunta si sunt incluse in multe buchete de mireasa moderne. Ca si miros, calele sunt slab parfumate.

Ce simbolizeaza crizantema in buchetul de mireasa

Chrysanthemum (cunoscuta popular la noi in tara si ca tufanica) simbolizeaza bogatie, abundenta, belsug, adevar. Crizantema este potrivita pentru buchetele si aranjamentele florale de la nunta si poate fi inclusa in florile alese pentru buchetul de mireasa. Crizantemele nu au un miros specific si sunt disponibile in mai multe soiuri, fapt care determina multiple alegeri in ceea ce priveste marimea sau culoarea lor. Literalmente, numele crizantemei inseamna "floare de aur".


Sugestie Karena


Sugestie Karena

Ce simbolizeaza margareta

In simbolistica florilor, margareta reprezinta faptul ca impartasesti sentimentele tale, dar simbolizeaza si inocenta, puritate si bucuriile simple ale vietii. Margareta este o floare buna pentru buchetele de nunta, chiar daca nu are miros. In plus, nu este o floare costisitoare mai ales daca ai nunta in intervalul mai-august, adica in sezonul in care margaretele se regasesc din abundenta.

Ce simbolizeaza frezia in buchetele de mireasa

Frezia reprezinta inocenta in simbolistica florilor. Daca te bazezi pe semnificatia florilor, o poti folosi foarte bine la buchete simple pentru nunta. Frezia este o floare foarte parfumata si nu este foarte costisitoare. 

 
Maison Dadoo
 
Maison Dadoo

Ce simbolizeaza lalelele in buchetul de mireasa

Lalelele reprezinta in simbolistica florilor iubire, pasiune, dar si gingasie. Lalelele sunt flori potrivite pentru aranjamente si buchete de nunta. Nu au miros. Aceste flori dulci si maiestuoase pot fi gasite intr-o paleta larga de culori si aspect al petalelor, insa pot fi si fragile, asadar ai grija daca optezi pentru un buchet de mireasa cu lalele.

 
www.petalia.ro
 
www.petalia.ro

Ce simbolizeaza magnolia

In simbolistica florilor, magnolia reprezinta iubirea de natura. Magnolia este potrivita pentru aranjamente, dar asta nu inseamna ca nu poti comanda si un buchet de mireasa. In functie de tipuri, magnolia poate avea sau nu parfum. In realitate, magnoliile sunt mai comune la nuntile din emisfera sudica a globului, deoarece copacii de Magnolia cresc in aceasta zona sudica.

Ce simbolizeaza floarea de iris

Irisul simbolizeaza un mesaj de credinta/onestitate, intelepciune. Daca vrei sa o incluzi in florile alese pentru buchetul de mireasa, afla ca irisul este potrivit in aranjamente sau poate fi pus intr-un ghiveci. Din fericire, irisul este parfumat, iar pretul acestei flori difera in functie de soi. Irisii se gasesc in diverse marimi. Acestia sunt de obicei albastri sau albi, dar puteti gasi si soiuri exotice (inclusiv irisi purpurii).

Ce simbolizeaza orhideea

In ceea ce priveste semnificatia florilor, orhideea simbolizeaza iubirea, frumusetea, aventuri exotice impreuna cu jumatatea ta si rafinament. Orhideea este o floare buna pentru buchete, corsaje si butoniere. Nu are miros, insa aceasta floare exotica este disponibila intr-o multime de culori si marimi.

 
www.carmenevents.ro
 
Sugestie Karena

Ce simbolizeaza bujorul

Bujorul reprezinta sfiala/pudoare, spiritul ambitiei si determinarii. Floarea de bujor este potrivita pentru aranjamente florale centrale, insa multe mirese opteaza pentru buchete alcatuite din bujori. Acestia sunt usor parfumati si se gasesc indeosebi spre sfarsitul primaverii. "Mi-am dorit bujori pentru buchetul de mireasa, dar afara era prea cald si nu ar fi rezistat. Asa ca am optat pentru orhidee", ne-a explicat Marina Neagu, 25 de ani, care s-a casatorit in vara anului 2012.

Ce simbolizeaza trandafirii

Trandafirul simbolizeaza: iubirea, pasiunea, bucuria, frumusetea. Trandafirii sunt flori potrivite pentru buchete, corsaje, butoniere si aranjamente florale centrale pentru mese. In functie de tipul de trandafiri, acestia pot fi slab parfumati sau extrem de parfumati. Alaturi de cale, trandafirii sunt printre cele mai populare flori de nunta.


  Sugestie Karena
 
Sursa: Party Day

Ce simbolizeaza iasomia de Madagascar

Stephanotis (sau iasomia de Madagascar) simbolizeaza fericirea conjugala. Aceasta este o floare potrivita pentru buchete si aranjamente florale si este foarte parfumata. Inflorescentele sub forma de trompeta sunt flori traditionale de nunta, fara indoiala datorita semnificatiei lor.

Ce simbolizeaza hortensia

In simbolistica florilor, hortensia simbolizeaza intelegere. Hortensia este o floare potrivita pentru buchetele si aranjamentele florale de la nunta. Nu are miros si este considerata o floare costisitoare.

Incearca sa respecti simbolistica florilor

Tine minte, atunci cand te hotarasti sa mergi la floraria care se ocupa de nunta ta si va decideti sa aranjati un buchet, alegeti mai intai o tema centrala. Daca ati ales, spre exemplu, lacramioara (margaritarul), pentru fericire si umilinta in fata lui Dumnezeu, atunci floristul tau poate opta fie pentru o floare cu un simbolism asemanator - cum sunt violetele sau gardeniile - fie cauta o floare care sa reprezinte un alt concept pe care doresti sa il reprezinti in ziua nuntii tale (cum ar fi florile de mar pentru noroc). Din pacate, unele combinatii de flori pur si simplu arata foarte rau impreuna, asa ca uneori poate fi greu sa creezi simbolistica florilor pe care ti-o doresti.


Sugestie Karena

Panglicile sunt o modalitate simpla si traditionala pentru a include un pic de culoare si o noua semnificatie intr-un buchet. Foloseste o panglica intr-o culoare semnificativa pentru a decora o singura tulpina de floare sau pentru a lega impreuna un buchet. Panglicile lungi care atarna din buchet arata grozav alaturi de o rochie cu trena lunga, dar o panglica scurta sau mica poate avea un impact vizual la fel de mare.

Flori de evitat in buchetul miresei

Daca esti superstitioasa, exista cateva flori pe care ai putea dori sa le eviti tocmai din cauza simbolisticii lor. Daca v-ati decis deja sa includeti in buchetul miresei una dintre aceste flori, nu dispera, florile vin cu atat de multe intelesuri, la fel ca numarul lor de petale.

Incearca sa eviti floarea de pintenas (Delphinium), care, in simbolistica florilor reprezinta infidelitatea, dar evita si levantica, floare ce semnifica banuiala, neincrederea. Acestea cu siguranta nu sunt emotiile pe care vrei sa le asociezi cu nunta ta. Evita si garoafele rosii, macul rosu, trandafirul galben, crizantema galbena, garoafele galbene, narcisele, oleandrul, petunia si muscatele.

Floristul tau te poate ajuta sa alegi cele mai bune culori si combinatii pentru buchetele de nunta, butoniere sau aranjamente florale centrale pentru mese. Lasa-te ghidata de sfaturile lui, dar si de dorintele si intuitia ta, si asigura-te ca rezultatul final respecta simbolistica florilor alese de tine.

Newsletter