Home Cuplu Psihologia cuplului Cum iti dai seama daca partenerul te va insela, in functie de lungimea degetelor

Cum iti dai seama daca partenerul te va insela, in functie de lungimea degetelor

Cum iti dai seama daca partenerul te va insela, in functie de lungimea degetelor
Ioana Marinescu
Vineri, 07.01.2022

Daca esti intr-o relatie, atunci sigur ai avut momente in care te-ai intrebat daca jumatatea ta te insala. Nu este nevoie sa ii umbli prin telefon, pentru a te asigura ca iti este fidel, ci poti doar sa ii privesti mainile.

 

Cercetatorii britanici de la Universitatea din Oxford au constatat ca cel mai simplu mod prin care poti identifica un infidel este sa ii analizezi inelarul. La studiul lor au participat 1,314 persoane, dintre care 572 erau barbati, iar 742 erau femei. Specialistii s-au uitat la lungimea inelarului in comparatie cu aratatorul si au constatat ca barbatii si femeile care au inelarul mai lung decat aratatorul au tendinta sa isi insele partenerii.

Explicatia din spatele acestei concluzii este cat se poate de simpla: lungimea inelarului este influentata de cantitatea de testosteron la care ai fost expus in uter. Cercetatorii au observat ca un nivel mai mare de testosteron creste nivelul de promiscuitate.

Studiul a observat si ca exista o tendinta a oamenilor de a ramane in relatie sau de a avea mai multe aventuri, in functie de lungimea inelarului.

"Nimeni nu este doar promiscuu sau doar monogam. Tot ceea ce suntem este o combinatie de genetica si mediul inconjurator. Exista mult loc pentru variatii, iar aceste variatii depind de cum ai fost crescut, relatiile tale anterioare, dezvoltarea ta si liberul arbitru, iar deciziile se iau in functie de experienta", sustine cercetatorul Ralph Wlodarski.

Semne ca cineva te insala

Iar daca nu ai incredere in lungimea inelarului, poti sa fii atenta la alte lucruri, care dezvaluie infidelitatea partenerului.

1. Se abate de la rutina

Cand petreci mult timp cu o persoana, ajungi sa ii cunosti obiceiurile si observi orice abatere. Stii cum actioneaza intr-o situatie anume si iti dai seama si cand se comporta diferit, fara nicio explicatie. Cand se intampla asta, inseamna ca partenerul tau fie te insala, fie trece printr-o perioada dificila.

2. Are schimbari bruste de stare

Cand inseli, esti mereu nervos, pentru ca trebuie sa faci eforturi pentru a nu fi prins. Daca iubitul tau se enerveaza din orice, probabil are o alta partenera. Nu are un motiv real sa plece de langa tine si atunci cauta orice alt motiv, pentru a face asta. Daca pleaca constant de acasa, dar fara sa iti spuna unde, este momentul sa te intrebi daca nu cumva are pe altcineva.

3. Isi schimba fizicul

Barbatii care insala incep sa fie mult mai atenti la cum arata. Incep sa slabeasca, isi schimba postura si modul in care se imbraca, pentru ca vor sa cucereasca. In plus, acestia au mai multa grija de ei si devin foarte mandri de cum arata.

4. Isi schimba gusturile muzicale

Nu este nimic rau sa incerci lucruri noi, dar cand iubitul tau se schimba deodata si nu te implica, inseamna ca ceva se intampla in viata lui.

5. Incurca situatiile in care ati fost impreuna

Din momentul in care un barbat petrece mai mult timp cu o alta femeie, incepe sa incurce momentele petrecute cu tine. S-ar putea sa te intrebe despre lucruri pe care nu le-ai facut niciodata impreuna, pentru ca nu mai tine minte cu cine a fost in acel moment.

Newsletter