Home Cuplu Psihologia cuplului 10 obiecte pe care sa nu le tii in dormitor

10 obiecte pe care sa nu le tii in dormitor

10 obiecte pe care sa nu le tii in dormitor
Ioana Marinescu
Luni, 03.04.2023

Intr-o lume in care totul se desfasoara in ritm alert, este important sa ai un spatiu de refugiu si liniste in locuinta ta. Dormitorul, in mod special, ar trebui sa fie acel sanctuar de odihna si relaxare, departe de agitatia cotidiana. Descopera zece obiecte pe care ar trebui sa le eliminati din dormitor, pentru a te asigura ca acesta ramane un spatiu calm si linistit, propice unui somn odihnitor si revigorant.

 

Telefoanele mobile si alte gadgeturi

Ecranele stralucitoare ale dispozitivelor mobile pot afecta negativ calitatea somnului. Lasa-le in afara dormitorului si asigura-te ca este clar pentru creierul tau ca acesta este un spatiu dedicat doar odihnei si somnului.

Televizorul

Poate fi tentant sa iti inchei ziua in fata televizorului, dar acest obicei iti va transforma camera intr-un spatiu de divertisment, nu de odihna. Daca nu poti renunta complet la el, stabieste limite clare pentru cand si cat timp il folosesti.

Mancarea

Consumul de alimente in dormitor poate atrage insecte si poate crea un mediu nesanatos. In plus, acest obicei poate duce la asocierea dormitorului cu activitati care nu au legatura cu somnul sau relaxarea, asa ca nu duce niciodata mancare in dormitor.

Lucruri de la munca

Tot ce are legatura cu munca, de la laptop la telefon sau agenda, ar trebui sa ramana in afara dormitorului. Ai nevoie de o separare clara intre munca si odihna, pentru a te relaxa mai usor si a adormi.

Aparatura de fitness

Un echipament de fitness in dormitor poate parea o idee buna, dar acesta va deveni o sursa de stres intr-un spatiu destinat relaxarii. Rezerva-ti o alta camera pentru activitati fizice si nu le face inainte de culcare, pentru ca nu te vei putea odihni.

Obiecte personale in exces

Dormitorul poate deveni aglomerat, daca pastrezi prea multe obiecte personale, precum haine, bijuterii si alte accesorii. Organizeaza-le in dulapuri si sertare, pentru a mentine o atmosfera ordonata si linistita.

Mobilierul invechit sau deteriorat

Un mobilier vechi sau deteriorat poate crea o energie negativa in dormitor. Investeste in piese de calitate, care sa iti ofere confort si sa creeze o atmosfera placuta.

Animalele de companie

Desi poate fi tentant sa dormi cu animalul tau de companie, acest lucru poate afecta calitatea somnului, datorita zgomotului si miscarii. Fa-i animalutului tau un spatiu separat de dormit, pentru a te asigura ca amandoi va odihniti in mod corespunzator.

Prea multe plante

Desi plantele pot aduce o nota de prospetime si naturalete in dormitor, prea multe pot crea un mediu aglomerat si suprasolicitat. Alege cu grija cateva plante care sa se potriveasca spatiului si sa iti ofere beneficii pentru sanatate, cum ar fi purificarea aerului.

Iluminatul puternic

Iluminatul puternic nu este potrivit pentru dormitor, deoarece acesta poate afecta capacitatea de a adormi si de a te relaxa. Opteaza pentru lumini calde si difuze, care sa creeze o atmosfera relaxanta si linistitoare.

In concluzie, dormitorul trebuie sa fie un loc doar pentru odihna, daca vrei sa iti cresti calitatea somnului. Facand aceste schimbari, vei observa cu siguranta o imbunatatire a starii generale.

Newsletter